Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Onnantól, hogy Soma kihúzta a szoba tésztát, nem volt kérdéses, hogy Nene vereségre van ítéltetve. Azonban az igencsak zavar, hogy a saját specialitásában fog kikapni. És miért? Mert Somának van vendéglátós tapasztalata. Rengeteg tapasztalata. Sajnálom, de nálam itt jött el az a pillanat, hogy azt mondjam, "Na és?!" Nekem az ilyen indoklások mindig a szöges ellentétét feltételezik az ellenfelekkel szemben, miszerint Nene totál tapasztalatlan, vagy ez egy mérhetetlen hátrány, holott másodéves, #6 az Elit 10-esben, neki is volt gyakornok időszaka, és mint tudjuk, pont a szoba tészta a téma, amiben a legerősebb. De ha Soma kikapna, akkor meg nem mehetne tovább, ami nem történhet meg a sztori szempontjából. Azt még kiemelném, hogy Alice gúnyolta Somát a hagyományos trükkjei miatt a manga elején és esküdött a modern főzőeszközökre, most meg Nene képviseli a hagyományos irányt, amit Soma egy egyszerű tésztavágó, nyújtó géppel hidal át.
Mondanom sem kell, hogy Ishikki is nyerni fog, de kapott előtte egy szép kis felhajtást, hogy nem vette eddig komolyan és a #7 pozíció nem tükrözi a valódi képességeit. Mintha szüksége lett volna rá. És azt sem kell mondanom, hogy az emberek máris elkönyvelték Nenét a jövendőbeli barátnőjének. Igen, a shippelés érdekesebb és fontosabb az embereknek, mint ez az egész megmérettetés.
A baseball sapkás srácban van minden reményem, hogy lesz vele egy csavar. Mondjuk Azami fia, de nem Erina anyjától. Kiderülne, hogy azért rühellik legfőképp Azamit, mert megcsalta az anyját, és nem azért, ahogyan Erinával bánt. Legyőzné Megismimát, csakhogy ne legyen olyan egyértelmű a helyzet. Viszont ezzel a #3 ereje kérdőjeleződne meg. Mindenképpen csattani fog valakiken az ostor, a tippjeim pedig Takumi, Megumi, Subaru és Kuga elsősorban.
UI: Tényleg kellett a börtön és az agymosott bemondólány? Vagy a szerző ezzel jelzi, hogy ne, ne vegyük komolyan ezt a bohóc Azamit és az egész történetszálat?
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)