Sziasztok!
Aki szeretné magyar felirattal nézni a sorozatot, az a blogomon fogja megtalálni majd a továbbiakban. Az első rész felirata már fent van.
Nem tudom, itt a fórumon ki ismer, pár éve már donghua fordításokkal is foglalkozom - a kínai, thai sorozatok, filmek, dalszövegek mellett -
Üdv: Shaolin Bunny/Tifa
Hali, lehet, hogy a körülményeket tekintve ezt nem lesz kellemes leírnom, de nem vagyok benne biztos, hogy ez nem minősül hirdetésnek, ami megszegi a fórumszabályzatot.
Tekintettel a helyzetre, valamint arra, hogy mi nem visszük már a 2. sorozatot, nem tartom indokoltnak törölni a hozzászólást. Ha esetleg Moderátor vagy Admin erre jár, kérem, ne töröljétek Tifa hozzászólását. Köszi.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Igen, tisztában vagyok a fórumszabályzattal. Gondolkodtam is, hogy írjam-e vagy sem... Ez mint INFORMÁCIÓ íródott le. Mert teljesen más nézőközönség néz titeket, és az én donghua fordításaimat, így valószínűleg sokan nem találkoztak volna vele másként. Azt soha nem értettem, hogy egy fórumon, vagy blogon miért ne lehetne más feliratokat megemlíteni, ami kapcsolódik egy adott történethez pl. Ha így gondolkodnék, akkor a blogomon sem lenne kint a TE fordításod linkje, ami ide vezet a ti fórumotokra.
Tapion-sama!
Köszönöm szépen a hozzászólásod, és a teljesen korrekt hozzáállást.
Hála az égnek hogy viszi valaki a 2. évadot is érte. Ezer hála érte. Köszi szépen a címet.
Amúgy nem tudom lehetséges lehetne-e hogy valamilyen kölcsönös együttműködés keretében erre az oldalra is felkerüljön majd a fordítás? Esetlegesen mint csapattagként bevéve? Ha esetlegesen mindkét fél benne lenne?
Igen, tisztában vagyok a fórumszabályzattal. Gondolkodtam is, hogy írjam-e vagy sem... Ez mint INFORMÁCIÓ íródott le. Mert teljesen más nézőközönség néz titeket, és az én donghua fordításaimat, így valószínűleg sokan nem találkoztak volna vele másként. Azt soha nem értettem, hogy egy fórumon, vagy blogon miért ne lehetne más feliratokat megemlíteni, ami kapcsolódik egy adott történethez pl. Ha így gondolkodnék, akkor a blogomon sem lenne kint a TE fordításod linkje, ami ide vezet a ti fórumotokra.
Tapion-sama!
Köszönöm szépen a hozzászólásod, és a teljesen korrekt hozzáállást.
Mielőtt leszólnál engem (bár már megtörtént), én szóltam Tapinak, hogy ezt írta valaki, elvileg a szabályzatba ütközik, de úgysem visszük, úgyhogy inkább döntsön ő, mielőtt törlésre kerülne, úgyhogy ez egy picit túl ellenséges volt a körülményeket tekintve. Valamint pont ezért írtam, hogy nem lesz kellemes ezt írnom, mert szerintem is jó, hogy kiírtad a nézőknek, hogy a folytatás valahol elérhető...
Én néztem ill. még most is a DD 1 évadát, Hálás köszönet érte a Naruto-kun csapatnak!
Hát igen a 2 évad világa eléggé eltér egymástól, de ez engem speciál nem zavar, jónak találtam mindkettőt, tetszik, biztosan fogom nézni.
Nagyon megörültem neki mikor olvastam , hogy te, Shaolin Bunny elvállalod eme szerintem lehet hogy gigantikus feladatot, a DD2 fordítását. Ezer hála & köszönet érte neked! Kitartást hozzá!
Illetve, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Szavi neked is a regény fordítását! Imádom nézni és olvasni is.
Halad előre a történet és újabb infómorzsákat kapunk.
Na ez az új technikát hagyjuk még rendes felirattal is elég lesz megértenem.
A Shrek akadémia pedig csodálatos! Főleg a legendás szobrai. (mondjuk RR esetében nem tudom hogy marad meg a kezében a harci lelke?) De azért megjegyezném hogy szép és jó, de 10.e év alatt semmi új legenda nem született akinek szobor kéne. Bezzeg milyen infók és képek maradtak fenn az eredeti szörnyekről. Meg a tanárokról. De jó volt az ételes tanár is fennmaradt.
És milyen jó kis ajándékot is kapott főhősünk. Gondolom a Tang szekta megőrizte a technikáit és ujjakat csináltak belőle.
A rész végén meg ahogy látom feltűnt főhős(nőnk) is. Már várom a következő részt ő vajon milyen lesz?
A technikai dolgokat még nem érzem túlzásnak max hogy kicsit ők eröltetik. Pl maga amikor is belép a szobába. kell az a sok fogaskerék és a a bagoly a falból?
Amúgy nem tudom mennyire értettem jól de BB a sárkány harci lélekkel a nagymester és Er Long leszármazottja? Ez csak azért mert ők csak unokatestvérek és mindkettőnek mutáns harci lelke volt. Leszármazottnak meg az eredeti!?
Másik meg hogy háború 4000 évig tartott (Vagy annyival később kezdődött) és Frander még mindig élt, hogy vezesse az embereket?
Most hogy lesz fordítás a sorozathoz felesleges összefoglalót irnom, de azért pár kérdesedre válaszolnék.
A háború konkrétan a mostani idősíkhoz képest 4.000 ével korábban történt. Nem nem Flander volt az, hanem Shrek akadémia akkori dékánja, aki mozgósította az akadémia egykori diákjait és így össze gyültött 60 Titulus doulut, akikel megnyerték a háborút.
Az a tény hogy az akadémia hívására ennyi nagyhatalmú ember felett van befolyása tette azt lehetővé, hogy egy függentlen szerveztté váljon a kontinensen.
Nos mivel a 7. szörny közül mindeki istenné vált, így elég nehéz rajtuk túltenni. Nem csoda hogy csak nekik emletek szobrot.
Igen a nagymesteréknél ment a vérfertőzés.
A technikai fejlettségre meg csak annyit mondanék, hogy a készítők szokásos kínai megalomániáját látjuk. Picit túltolták, a dolgot. A sorozat jelenlegi szakaszàban egyszerűen mem kellene pl ennyi jàrműnek lennie. Hogy miért?, azt majd a sorozat hamarosan kifejti.
A mai rész tempójàra meg csak annyit mondanék, hogy pont jó.
Azért ha jól belegondolunk a Háborúban összegyűltek a TD-k. de még így is 20-25-nél nem volt több összesen. Akkor meg meg 60-at tudtak összehívni!? Szóval csak jól mehet az oktatás. Szegény idős lélekszörnyek. Legalább örültem hogy a háborúk redukálták a lélekmestereket hogy a szörnyek tudjanak szaporodni és nőni a számuk és életkoruk.
Amúgy nem csak a 7 szörny és az alapító tanároknak mutattak szobrokat, hanem a 4 elemnek is. Ők pedig azért nem voltak olyan nagy számok. Pláne hogy a tűztől annak a fiúnak húztak szobrot és nem a nővérének aki jobb volt nála.
Nagymesterékről meg csak annyit hogy a sorozat végén kb 60 évesek és még nem volt gyerekük!
A mutáns harci lélek hogy lesz eredeti meg más kérdés.
A szörnyek és az alapítók szobrain kìvül a tö bo szobor anime eredeti.
A lélekmestereknél ugye teljesen máskènt megy az öregedés, sokkal tovább élnek, rá érnek később gyereket vàllalni. Az meg hogy mutálódott a harci lelkük nem hiszem hogy akkora gond. Ha születés utàni hatás miatt jelentkezett a mutáció, akkor miért ne lehetne tovább adni a rendes villmsárkàny géneket
Viszont még inkább tévedtem mert az anime végén nem 60 hanem 70 évesek. Mert az anime elején mikor TS 6 akkor mondják hogy a nagymester majd 50. És jó hogy másképpen öregednek de akkor is. De ez is inkább csak a történet kedvéért van.
A harci lélek meg tényleg lehet az eredeti genetikailag. Mert csak azonos az ős és visszaüthet rá.
Látom hogy nem várjátok meg a magyart hanem folytassatok az angolt én inkább türelmesen ki várom a magyar fordítást most hogy tudom hogy van aki neki ált