Na, milyen erősek lehettek a szereplők a TOP-alatt?
Van még elég nulla ezekre a szintekre?
Power Levels
A manga az elejétől a végéig átnyálazva, kielemezve.
Talán sikerült megcsinálnom a lehető legpontosabb harcierő adatbázist.
https://docs.goog...sp=sharing
Röviden szólva szinte minden egyes harcot kielemeztem a mangában.
Egy harcon belül pontoztam a résztvevők teljesítményét, és összefüggésbe hoztam a pontjaik arányát a harci erejük arányával.
Hogy csak egy példát említsek a Roshi vs Tien harcnál ahol hivatalosan tudjuk, hogy Roshi ereje 139 és Tien ereje 180 egység
Tien 23 pontot kapott Roshi pedig 18 pontot
Tien = 23p (13 támadás, 4 hárítás, 5 találat,1 fal) = 180
Roshi = 18p (7 támadás, 8 hárítás, 3 találat) = 139
A 23:18 aránya majdhogynem azonos a 180:139 arányával
Hogy pontos legyek a 23:18 aránya a 180:140,87 arányával egyezik.
Persze ez nem általános szabály, hiszen a szereplők jelleméből adódóan is előfordulhatnak eltérések, mint pl Vegeta esetében aki egy apró előny esetén is szarrá alázza az ellenfelét.
Ő külön módosítókat kapott
Nem egy olyan eset volt két harcost az alapján hasonlítottam össze, hogy egy harmadik felel szemben mennyire voltak eredményesek.
Ugyanakkor így manga végére érve azt mondhatom, hogy ha a történet szerint két egyenlő erejű harcos szált szembe egymással, akkor közel ugyanannyi pontot számoltam nekik össze.
Öszintén szólva engem is meglepett, hogy anno Toriyama még ha nem is tudatosan, de javarészt milyen jól szemléltette az erőviszonyokat.
Továbbá megjelöltem az értékek hitelességét is egyfajta színkóddal.
Színes szöveg színes háttér = Hivatalos adat (Ezen belül a kék ami közel 100%-ra pontos)
Színes szöveg szürke háttér = Az érték egy hivatalos adatból lett levezetve.
Félkövér szöveg = Többszintű levezetés.
Szürke szöveg = becslés, tipp (nem áll rendelkezésre elég információ)
Sárga szöveg = Logikai következtetés a történet alapján.
Mindezekhez pedig közel 120 oldalnyi jegyzet készült amit egyelőre még nem osztanék meg.
Ugrás a fórumra: |