Ááá, nagyon jó volt az első rész srácok. Már nagyon vártam a part five-ot, végre itt van.
We known for running through them racks and get it back
Them pistols clap, and shells attack
If you a target you get hit, then it's a wrap
JoJo's Bizarre Adventure (JoJo no Kimyou na Bouken)
Ááá, nagyon jó volt az első rész srácok. Már nagyon vártam a part five-ot, végre itt van.
Na, megkaptuk az OP-ED párost is. Az ED számomra teljesen ismeretlen volt, és sajnos nem is nyerte el a tetszésemet. :/ A Savage Garden száma is kissé meglepő volt a Part 4 kapcsán, de azt ismertem is, szeretem is, és végül is illett a részek végére, szerintem mindenki megszokta idővel, akinek nem is tetszett is.
Az Opening képi világa jól sikerült, mint mindig, és bár Coda énekli a számot, akit imádunk, de hogy őszinte legyek, valszeg úgy leszek ezzel a dallal, hogy sokszor kell még meghallgatnom ahhoz, hogy tetsszen. ^^'
Az epizódra ellenben semmi panaszom nincs. :3
Ott volt a lehetőségek között a tömkelegek által várt Gangsta's Paradise, de nyugodtan lehetett volna a This Is How We Do It is, de nem, a Freek'N You-nak kellett nyerni... Őszintén szólva, nem tetszik. A tagok között van egy Joel nevezetű, akit "JoJo"-nak becéznek, egyesek szerint mérvadó volt ez a tény a választásnál.
Az OP képi világával nincs bajom, ellenben olyan, mintha elfogyott volna a zenei kíséret Coda mellől. A BLOODY STREAM-hez hasonlítva vérszegénynek érzem az első pár hallgatás után.
Ellenben örülök, hogy újfent számíthatunk színpaletta váltásra a harcok közben.
Érdekes módon, nekem a szám eleje tetszik, és nagyjából a FIGHTING GOOOOOLD! részig tart ez a pozitívum, onnantól pedig "csak" elmegy.
Nem mostanában lesz a Part 6 animéje, de előzetesen nekem máris lenne néhány vágyam az ED-t illetően:
1. Louis Armstrong - What A Wonderful World
Ha nem is végig, de valahogy az utolsó részre hozzák össze.
2. Jamiroquai - Virtual Insanity
My man, Weather.
3. A Bohemian Rhapsody vagy a Made In Heaven gondolom túl egyértelmű választás lenne, de azért bedobom...
Így sokadik hallgatásra egész jónak találom már az Openinget. Itt van róla egy elemzés is a benne lévő szimbólumokról: https://www.youtu...9xc5l6yh10 Meg a kommentek között is akad pár kiegészítés.
A rész egyébként hozta a szokásos szintet, nagyjából hajszálpontosan adaptálták. (De tényleg, a Giorno-pózra is ügyeltek: https://mangadex....er/3587/14 ) És ismét kaptunk színpaletta váltást. *-* Ó, és a lángocskának is nagyon tetszett a színe. ^^
Viszont az Endinget mindig el fogom nyomni, úgy érzem. :\
Érdekes, hogy pont akkor történt a színpaletta váltás, amikor Black Sabbath megjelent. Így hamarabb láttuk egy alternatív színnel, mint azzal, amivel alapjáraton tervezték ábrázolni. :]
Polpónak egyébként a benán a kedves étele. Szereti az egészségét ez a cuki kis lény.
----------
A David Production megint kitett magáért. ^^
Az egyik "plothole"-nak tartott elemet minimális módosítással sikeresen hárították. Örülök, hogy ennyire képben vannak. :]
Giorno háttérzenéje/A Main Theme is remek volt. Várom a teljes változatot.
Mistát pedig direkt a 4. részben mutatták először. 44444!
----------
Muszáj felzárkóztatnom a témát.
A teaivós jelenet, avagy "Drinking Gold" remek lett. Még Suwabe is megtanult előre teát főzni, annyira várta.
Elégedett vagyok a Soft Machine harccal. A tánc pedig felülmúlta a legnagyobb várakozásaimat is. Jó helyre ment a költségvetés.
Pozitívum: Ishikawa Kaito adta Sale hangját, aki szerintem egy alulértékelt ellenfél a Part-ból.
Negatívum: Mi volt az az undorító zöld szín Kraft Work-nél? A színes mangában sokkalta jobban tetszett. :/
Sex Pistols magas hangja viszont olyan lett, amilyet képzeltem. Toriumit behéliumozták. xD
A 10. részben megkaptuk... A Squadra Esecuzioni-t?! Minden tag egy király kiegészítésben?! Ilyen az, amikor a készítők törődnek a forrással, és tudják, hogy mi kell a népnek. :]
Érdekes volt hallani Fukushima Jun-t, avagy Kazumát a KonoSuba-ból Formaggioként. Jól tolta, de maga a harc is megkapta a megérdemelt szeretetet. Különösen a vége a lila lángokkal. Narancia pedig nagyon menő volt. *.*
Végül pedig kijött az I. OST album. Igazi Gold Experience!
----------
Megint nekem kell írnom? Ne tolongjatok. ^^"
Man in the Mirror és Purple Haze
Illusót némiképp sikerült megsajnáltatniuk velem, pedig nem igazán hatott meg a mangában. Elégedett vagyok a harccal, és Fugo OST-ja is remekül illett Purple Haze-hez. Az már más tészta, hogy a harccal együtt gyakorlatilag Fugo karakterének itt vége is szakad. xForts készített róla egy remek videót. Én annyit tennék hozzá, hogy szerintem Purple Haze egyszerűen nem egy változatos képesség, ami sokkal nagyobb probléma annál, hogy papíron milyen erős, és a használója milyen eszes. Okuyasu és a The Hand esete lett volna a követendő példa.
(Beach Boy és) The Grateful Dead
A kedvenc ellenséges duóm, és kedvenc harcom a Part-ból.
Meg is kapta a kellő szeretetet, bár lett volna elég önuralmam, hogy várjak 3 hetet és egyszerre nézzem meg, annak ellenére, hogy tudtam, mi vár rám. A The Promised Neverland szerzőjének Buci a kedvenc WSJ karaktere, és ő is imádta ezt a harcot gyerekként. Szegény Pescit annyira sajnáltam a végén. Végre valahára győzedelmeskedik az elhatározásával, majd megint ellentmond Prosciutto szavainak, és nem végezte ki az ellenfelét, amikor lehetősége volt rá, hanem inkább próbálta leszedni a vonatról jobb napokat is látott, drága fratellóját... Ironikus, nem igaz? A jutalma egy "Arrivederci!" kezelés lett.
Baby Face
- Melone: "Di Molto!"
- Ghiaccio: "AZ MOLTO BENE! KI AZ ISTEN NEM TUDJA EZT?! MIII?! A FRANCBA! A FRANCBA! A FRANCBA!"
Még a JoJo bizarr világában is kapunk olyan gyöngyszemeket, mint ez a Stand... Nem tudom, hogy Melone csókolózási leckéi, vagy a képeskönyvek vitték-e a prímet, de nekem kimondottan tetszett a gyors tempó ennél az összeütközésnél. Úgy voltam vele a mangában, hogy ez a Part "legrosszabb" harca, de az animének ezt is sikerült feljavítania. Kíváncsi lettem volna, hogy egy újabb Junior mekkora fenyegetést jelentett volna hőseinkre...
White Album
Okamotónak pont egy jeges képesség használó hangját kellett adnia, amikor Acceleratorként még fagyosabb volt számára a helyzet ugyanazon a héten... A viccet félretéve, bitang egy Standje volt Ghiacciónak, nem véletlen, hogy olyan népszerű ez a harc. Az a nyakátszúrás közel sem a legdurvább dolog a széria történetében, de mégis émelyítő volt látni. Végezetül bár rühellem az ED-t, most tökéletes volt a Giorno x Mista jelenet után. Narancia romokban.
Amennyiben nem kapunk egy rakat kiegészítést, pénteken debütál King Crimson! IT. JUST. WORKS. *.*
A Főnök hangját egyébként Konishi Katsuyuki adja. Abszolút nem számítottam rá.
Ó, én képtelen lennék megfeledkezni erről a tényről. *-* Már nagyon várom Metallicát és a Nero pózt. :3
Egyébként nagyon jól megcsinálták az egész liftes jelenetet, Trish eltűnésével kezdve Buci múltján át egészen az ikonikus mondatig ("You must pay! You have betrayed my heart once again!" ). És a zene is csodálatos volt, ami akkor szólt, amikor a boss ment lefelé a lépcsőn.
Emelem kalapom a DP előtt. ^^
King Crimson rejtélye
RÜRÜRÜRÜRÜ!
Nem is tudom, hova legyek örömömben, hogy a mai részben az édes kis Doppiót és a husbandómat, Nerót is láthattam. *-*
Érdekes volt a Boss múltja, Doppio telefonálgatásai és természetesen a Nero póz is. :3
Viszont amikor Doppio pengéket hányt, illetve amikor tűk jöttek ki az arcából, valahogy nem tetszett, hogy állóképet is alkalmaztak, főleg, hogy közben ment tovább a hang, de ez igazából személyes vélemény.
Illetve imádom Soumát, de Akira hangjával szoktam meg a csörgést. https://www.youtu...2EauR-aBKU
Az előző rész kicsit megijesztett,de szerncsére a mai részben a harc gyönyörűen volt megrajzolva/animálva. Nem tudom ki Risotto seiyu-ja,de ezzel az öblös hangal baromi jó munkát végez,még egy darabig halgattam volna
Kíváncsi vagyok,hogy Risotto lábánál az vajon cenzúra volt,vagy a BD verzióban is így fog kinézni,mivel nem az a tipikus "elsötétítjük a test egy részét" féle képen nézett ki,hanem az egész sebet feketével színezték ki.
Ja meg még olyasmit hallottam,hogy jövőhéten összefoglaló rész lesz. Remélem ez nem igaz,hisz még a Doppio-Risotto csata végkifejlete hátravan.
Jövő héten elvileg megkapjuk a végkifejletet, és azt a bizonyos "fánkozást", aztán jön a recap május 3-án.
Hát ez nagyon szomorú volt. ;_; A mangában is az volt, de itt, a zenével és Narancia sírásával, úristen. Könnyen meg tudok hatódni, úgyhogy ezt is sikerült megkönnyeznem. :c
Örültem (ez most itt jó kifejezés? ^^' ), hogy a végére berakták a felhők felett fekvő Abbacchiót, illetve előtte a szélben hajladozó virágok is nagyon szépek voltak. Meg úgy eleve az egész rész rajzolására jobban odafigyeltek érzésem szerint, főleg a második felére, ott egyenesen gyönyörűek voltak a karakterek. Egy helyen akadt csupán problémám, amikor már megvolt a fánkozás, és Abbacchio tántorgott, ott olyan gagyin volt megrajzolva.
Ja és természetesen a husbandómat is sajnáltam, hogy az utolsó csellel sem sikerült legyőznie a bosst, pedig igazán megérdemelte volna. :/
Nem mondom, hogy várom, hogy legközelebb is halljam ezt az OST-t, ami az Abbacchiós jelenet alatt szólt. ^^'
Ugrás a fórumra: |