Nem bonyolult a hasonlat, dungeon. Abban igazad van, hogy itt nem volt kérdés, hogy ki vagy kik az esélyesek, amíg a 5toubun-ban 3 jobb jelölt is elbukott. De még egyszer mondom, a baj azzal van, hogy a döntő fázisban, sőt, a mű során ugyanolyan nem hajlandóságot tanúsított Yukino, mint a 5toubun győztese, nem kellett küzdenie, kezdeményeznie, csak szenvedett, családi problémái voltak. A tehetségtelen szerzők pedig ezzel próbálják kimagyarázni, hogy a főhősnő miért volt passzív. Nem kell neki semmit tennie, próbálkoznia, csak elfogadnia a főszereplő érzéseit a mű végén, a könnyen manipulálható nézők, olvasók pedig örülnek, mert boldognak akarják látni a sok szenvedés után. Nem érzem azt, hogy egy ilyen fajta írásmód "megjutalmazna" a befektetett időmért. Inkább sértőnek érzem, hogy elég szenvednie a főhősnőnek, de miután a főszereplő őt választja, rögtön rendbe jön minden gondja, mintha kicserélték volna. Nem számít, hogy nem volt őszinte az egész mű során, nem számít, hogy mások mekkora erőfeszítéseket tettek. Ha kizárólag Yukino és Hachiman létezett volna a műben, akkor még le lehetne nyelni ezt a módszert, de egy szerelmi háromszög vagy sokszög esetében számomra ez felér egy világfájdalommal.
Hasler írta:
Én vagyok az egyetlen aki a Tanárnőnek szurkolt ?
A tanárnő óriási best girl, de esélye nem volt.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."