Sokkal jobb lett ez a rész mint amire számítottam. Nagyon jól meg lett csinálva a két testvér bemutatása, kapcsolata, meg Indra változása. Lassan remélem Ashura is mutat majd valamit, menő momentum lenne, most is azt hittem hogy ki fogja hívni őt edzés közben. Bár az is igaz h csak azután megy neki majd Indra mikor rá hagyja Rikudou a ninja utat, addig biztos el lesznek. Nagyon érdekes a szál, várom a kövi részt!
Hát ez jó ki rész volt, pláne hogy csak bővítmény filler (még jól fel is van építve nem halad túl gyorsan sem)
Amúgy tényleg tényleg hasonlítanak Narutóra és Sasukéra.
De az a kis alattomos manipulatív kölyök nagyon nem tetszik nekem. Tényleg ő rendezte a világ sorsát!? Miatta lett káosz és háború!
Tényleg alig várom már a folytatást.
De az a kis alattomos manipulatív kölyök nagyon nem tetszik nekem. Tényleg ő rendezte a világ sorsát!? Miatta lett káosz és háború!
Tévedés. Valós, meglévő dolgokat használt a célja eléréséhez. Embereket és érzelmeket befolyásolt. Azaz nem csak miatta, ő csak egy kis löketet adott.
Egy... kicsit...
Háborút, haragot és gyűlöletet gerjeszteni csak akkor lehet, ha azoknak van magja. Ha nincs, lehetetlen.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
A magot el kell ültetni (ő csinálta) locsolni nevelni kell (ezt is ő csinálta) akkor csak manipulatív kis fickó okolható a főbb bajokért és azok kirobbantásáért nem?
Azokat a meglévő dolgokat és azok használatát manipulálja! Pl az a sharingan sem magától ébredt fel, meg azt se mindegy hogy használja.
Amúgy inkább az az érdekes hogy ezeket Rikudou hagyta így megtörténni nem avatkozott közbe nem szolt semmihez sem.
Indra - indulatos, arrogáns pöccsé vált, hála neki -.-
Lehet, hogy amúgy is az lett volna. TALÁN!!! (Milyen kis ari volt gyerekként.)
Viszont, biztosra veszem, ha nem hergelik - úgy ahogy tette és teszi - sokkal kezelhetőbb és jobb ember lett volna. Rikudou pedig naiv volt, hogy nem járt utána ennek az egésznek. Hisz Indra jellem fejlődése az orra előtt ment végbe.
Nem kellett ültetni. Azt nem lehet. Ami nincs meg benned, vagy amire nem vagy hajlamos, arra úgyse fogsz vetemedni, mert ütközhet az elképzeléseiddel, gondolataiddal, elveiddel - és ha ezek fontosabbak másénál, szilárd és rendíthetetlen mindaz, a dolgok mögé látsz (pl. hogy a háború nem jó), akkor semmilyen körülmények között nem fogod támogatni és semmilyen érdekért.
Valóban nagyon aranyos volt Indra még mielőtt képbe került a kis Sötétség, ám már akkor jelét mutatta annak, hogy ő eltérően vélekedik a dolgokról öccsénél és valljuk be, Ashurat biztosan nem tudta volna Zetsu manipulálni - ennek pedig egyszerű oka van.
Ő más volt.
Teljesen másképp látta a dolgokat (mondhatni, benne az a mag, amit hasonló eszközzel ki lehetett volna virágoztatni, nem volt meg - ezért kudarc lett volna a próbálkozásból).
A bátyja más volt, ez az apjának is feltűnt és történetesen "a kis alattomos manipulatív kölyök" (ezt a megnevezésed amúgy imádtam) tudta ezt jól, azért vette célba őt, nem Ashurat, akivel nem ment volna semmire.
Az arrogancia pedig csúnya dolgokra képes (ám talán nem csak ezzel a szóval lehetne jellemezni Indrát, ami manipulálhatóvá tette és alkalmassá Zetsu céljainak beteljesítésére), abból jó , egyrészt elvakít, másrészt ezáltal még könnyebben irányíthatnak azok, kikben megvan a kellő tehetség, az intelligencia, a készség mindehhez.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Attól hogy megvan a rossz mindenkiben az nem fog csal úgy előjönni és átvenni az irányítást. Ahhoz megfelelő környezet kell ami táplálja. Ez volt az a ki manipulatív kölyök.
És azért vette Indrát manipulálás alá mert ő volt az erősebb, tehetségesebb, de lám Ashura is lett épp olyan erős szóval ezt ne vegyük annak miért őt manipulálta. Ő volt akkor az akiben nagyobb volt a remény az álmai eléréséhez.
De van akivel úgyse fogunk itt egyetérteni ebben. Szóval lehet jobb lenne hanyagolni a témát.
Nincs olyan, hogy "csak úgy". Előjöhet bármikor, mivel a világot az ember maga formálja olyanná, amilyennek és ő dönt arról, miként látja, illetve ha nem látod meg mindennek (így a "jónak" és a "rossznak" a fontosságát), akkor előbb-utóbb úgyis előbújik - mert ha van ok, amiért az benned van, akkor a Világodban/környezetedben is lappang olyan dolog, ami előcsalja. Egyik sincs a másik nélkül!
És azért vette Indrát manipulálás alá mert ő volt az erősebb, tehetségesebb, de lám Ashura is lett épp olyan erős szóval ezt ne vegyük annak miért őt manipulálta.
Azt lehet manipulálni aki fogékony rá! Ennyi... Az csak jó pont volt, hogy erős - ugyanakkor irányítható. Ha nem lett volna az, talán okosabb lett volna rá se nézni. Nem így lett.
Nézd, goku én látom, hogy fáj és/vagy dühít Zetsu sikeressége, de akkor is felhívom a figyelmet rá utoljára: nem csak Rajta múlt.
Ha Indra átlátott volna az egészen (és pl. Ashura biztosan hamarabb kapcsolt volna és nyomott volna Pauset, mint ő), akkor semmire se ment volna Zetsu. Hiába az erő, ha ész nincs mögötte, csak arrogancia, hatalomvágy stb.
Mindkét félre szükség volt egyformán. Ugyanúgy és ugyanolyan százalékban hibásak. Indra azért, mert megtette amit tett, csakis rajta állt, hogy ő mit hisz el (jelen esetben Zetsu szövegeléseit) és amit hall, hogyan hasznosítja, majd cselekszik azok alapján , illetve utóbbi, amiért elhatározta, hogy kezébe veszi az irányítást és azt ilyen módon teszi.
Az más, hogy itt (is) a "kis manipulatív kölyök" volt a jobb.
És valóban, szerintem sincs értelme folytatni az érvelést, téged a Zetsu iránti ellenszenved hajt, én pedig azon kívül hogy nagyon bírom őt, törekszek pártatlan maradni olyan szempontból, hogy bár jó lenne kimondani, 100%-ig tőle függött minden és esély se lett volna más személynek változtatnia a kialakuló helyzeten (mert hát csak badassebb lenne, nemde?), sajnos nincs így. : ((
- - - - - - - - - - -
Különben, ezt most találtam, de még azt hiszem épp hogy belefér a 464. rész tartalmába:
Képek
Hát akkor ez a Zetsu nagyon jól megformálta ezt az egész Shinobi rendszert.
Az az érdekes, hogy sem Hagoromnak, sem ki tudja hány generáció Senjunak nem jutott eszébe az, hogy esetleg valaki mozgathatja a háttérből a szálakat. Ja, és még véletlenül se látta senki Zetsut.
Ezzel a résszel már biztosak lehetünk abban, hogy Indra lelke is olyan személyekben reinkarnálódik, akik nagyrészt hasonlitanak rá. (Madara,Sasuke...) Szóval meg lehet érteni hogy miért nem Itachi, vagy éppen Shisui volt a ''kiválasztott'' a mostani generációban.
Gondolom akik látták, azok nem élték meg, hogy eltudják mondani azt.
Felesleges találgatni a reinkarnációt illetően még. Reméljük erre is kitér a sorozat, hisz bazira izgat mindenkit, hogy mégis hogy villámba lehetséges mindez. Az, hogy erős lelke/akarata/elszántsága van, nem magyarázat.
Lehet, de hidd el Itachi, nem mindenkit érdekel ennyire. Szomorúan láttam ugyanis, hogy még ez alatt a rész alatt is fillerrel dobálóztak. Nem tudom, én ezt nem érzem annak. Lassan nem ezek a "fillerek" töltenek el undorral, hanem azok, akik erre panaszkodnak - legalább annyira unalmasak, sőt...
Gondolom a rész alatti kommentekben rimánkodnak. Nem szoktam azokat olvasni, mert a köszin kívül mást nem igen látok, ezért meg felesleges olvasgatni.
Ezen okból lett javasolva a "köszönöm" gomb bevezetése, ami sajnos nem kapott még túlzottan nagy figyelmet. Nyilván nem egyszerű bebiggyeszteni.
Személy szerint úgy vélem, hogy igen vastag bőr kellett azoknak a pofájára, akik áment mondtak évekkel ezelőtt a sorozatra, hiszen 90%-ban mindig hitvány, hulladék fillereket adtak ki, aminek semmi az égadta világon értelme nem volt az időhúzáson kívül.
A manga befejeztével, tudtukra jutott, hogy a legfő gonoszt mindenki bábnak tartja, személytelennek stb-stb... (Ezt azért valljuk be, tényleg nem méltó egy ilyen karakterhez, egy ilyen szintű sorozatban.) Ezen változtatni kell! - mondják ők.
És, hát most ezeket látjuk. Ha ez valóban így van, akkor azt se tartom kizártnak, ha annak idején tudatában lettek volna a Kaguya és rokonok körüli rajongói véleményekkel, belerakják a mangaszálba. Mivel az befejeződött, így nincs mit tenni. Papíron filler.
És ugyanez van Rikudou-senninnel is és két fiával. Még Shippuuden 127. részében - Jiraiya meséiben hangzott el először az a szó, hogy Rikudou-sennin. Az első, akinek Rin'negánja volt. Az Isten, aki legyőzte a Juubit és 9 részre osztotta szét. Aki teremteni tudott. Engem bazira lázba hozott az öreg.
Majd Naruto és Sasuke, mint az kiderült Ashura és Indra reinkarnációja. Jön a kontra kérdés: Micsoda? Kik azok? Rikudou fiai. Ennél azért több kell.
Meg kell tudni érteni a szegény páráknak, hogy attól, hogy őket nem érdeklik (csak tudnám miért...) vannak emberek, akiket foglalkoztatja tucatnyi kérdés, amit ezekből a részekből kapunk meg.
És majdnem elfelejtettem! Ugyanez van Zetsuval is. Senki nem kíváncsi 5CP-n kívül arra, hogy Zetsu, hogy s mint tevékenykedett évszázadokon keresztül? Mi van veled ombre?
csúnya szó és offocska
Máma meg picsázzák Izlandot. Tessék nézni a meccset!
Az a köszönöm gomb felesleges, mert láthatóan eltűntek a köszönömök, mióta megszűnt a gömbvadászat! Ott is legalább több a komment és nem csak oldalanként 1-2 a sok köszönöm között.
Tényleg érdekes hogy eddig csak pocsék filler volt most meg már a vége előtt tudnak jókat is adni. (igaz inkább ezek is időhúzások, de magyarázatnak pont jók) Megmagyaráznak 1-2 dolgot, ezért is gondolom, (remélem) hogy erre a lélekreinkarnációra is lesz magyarázat.
Amúgy ezt a 9 részre szedős részt Obitó mesélte mikor is a 10 farkúról volt szó.Nem Jiraya.
Van külön sport fórum is, na de mindegy! Hajrá!!!! Nézni fogjuk!