Viasat 6, DBS és egyéb anime promó:
https://www.faceb...030762728/
Dragon Ball duma topic (Az aktuális spoilert rejtsd el!)
Viasat 6, DBS és egyéb anime promó:
https://www.faceb...030762728/
Csapat alatt azt értettem, hogy nem azok szokták csinálni a filmeket akik a sorozaton dolgoznak, legalább is én így tudom, de mivel nem folyok bele nagyon a dolgokba ezért lehet tévedek. Mivel egy adott aminét soha nem szakmai szemmel néztem csak külső szemlélőként ezért a sokak által emlegettem darabos mozgása a supernak nekem fel sem tűnik. Ha meg nem akarnak darabos mozgást akkor ennek nem az a megoldása hogy nem dolgozunk ki normálisan egy karaktert. Mert nekem még mindig csak magával Gokuval van bajom egyáltalán nem tetszik a dizájn ahogy megrajzolták. Az előző kommentembe is leírtam nem tetszik ez a tömzsi, kidolgozatlan test és tónustalan izomzat, az árnyékolás se az igazi, az arca meg egyáltalán nem egy kb 45 éves saiya-jinét tükrözi, kb olyan mint ha egy 16-18 éves Goten lenne. Végülis ahogy laszlo222 is írta teljesen a Z eleji hangulatot hozza. Csak hogy az akkor se nézett ki jól, nem hogy most. Csak akkor ugye nem volt más most meg megnézünk pár super részt és látjuk, hogy ha beleteszik a munkát fantasztikus animációt és karakter kidolgozást tudnak elénk rakni.
Na én még hozzá írom az én részem is, hogy engem mi is zavart leginkább.
Először is teljesen úgy gondolom, mint lencse, hogy animáció>art, DE azért az art se legyen teljesen hanyagolva, viszont szerencse, hogy nekem ez az egyszerűbb dizájn még jobban is bejön, de megértem, ha valakinek nem.
Viszont ami engem leginkább zavart a Superben, hogy a szép részek mellett elég gyakran kaptunk off modell karaktereket, valamint néhány rész/részlet olyan pocsékul volt meganimálva, hogy valami hihetetlen és engem teljesen kizökkentett a rész nézése közben. Most nem feltétlen a híres 5.részről és a Frieza Vs Goku elejéről beszélek a 23. 24. rész körül (nem is tudom már melyik volt az a borzasztó csúnya), hanem ami pl a 123.részben is volt. Az egyik legjobb rész lehetett volna, ha a 90%-a nem ilyen rosszul lett volna meganimálva. Na meg nem is beszéljünk a rengeteg újrahasznált animációról, ami nélkül nem is tudták volna megoldani az arcot a jelen körülmények között.
Ez az új egyszerűbb dizájn, amit ugye könnyebb animálni valószínűleg kiküszöböli az összes olyan zavaró dolgot, amit előbb írtam, szóval számomra már ezért is lesz élvezhetőbb a film, na meg ha lesz folytatás ebben a stílusban, akkor az is.
Mellékesen nem is tudtam, hogy volt olyan Db film, ahol a Ghibli stúdió is besegített, feltétlen meg kell lessem
Mellékesen nem is tudtam, hogy volt olyan Db film, ahol a Ghibli stúdió is besegített, feltétlen meg kell lessem
Shigeru Nakahara: "Tomorrow is the last episode of DBS! All you fans in Japan and overseas, thanks for always cheering us on! It's been an unforgettable journey both for me and 17! This will be a miraculous finale! I'm grateful for having met 17! Thanks Team DB, thanks everyone!"
-Valakinek nagyon is bejön, hogy így alakultak az események a végjátékban!
C17 hangja.....milyen meglepő!
-Ezt a kis "díszletet" elfogadnám..... ( megy a hype a következő film miatt )
https://twitter.c...5695799296
Egy meredek elképzelés a végkifejletet tekintve:
Tán az istenek elgondolkoznak azon, hova is vezethet, ha halandó képes elérni olyan erőszinteket mint Goku és Jiren.
Így esetleg Zeno dönthet úgy, h kicsit átformálja a DB világmindenség fizikai, szellemi törvényeit és minden élőlényből megvonja azt az esszenciát ami adja a lehetőséget, ha a legfelsőbb létformák határait elérjék ill. azt túllépjék. Így teremtve lehetőséget, h a Dragon Ball világa, és benne karakterei, más utat járjanak be, egy más fajta fejlődés rendszerben.
Így felvezetve (nem lesz UI, isteni forma) a már (esetleg Gohan által felvezetett) más út a továbbépítését.
Akárhogy is nézem, nem tudom elképzelni az UIO határtalan létjogosultságát. Nem tudom e formán/képességen túl hova is lehet még vezetni, fokozni a cselekményt.
Az a baj KingBradley, hogy most kapott egy új formát Goku, amit nem fognak rögtön elfelejteni, mert az embereknek ez kell.
Hová lehet fokozni? Az MUI-ban papíron "érinthetetlennek" kellene lennie, de Jiren mégis meg tudja ütni. Így ha az MUI formát vesszük Base formának, akkor majd következő szintként átváltozik az MUI - SSJ formájába.
Ezt már csak így lehet fokozni, sehogy máshogy. Úgysem fog jönni SSJ4, mert sokan a GT-t akarják kánonná tenni, ami úgysem történik meg.
Nem gondoltam SSJ4 re és társara. nem is szeretném, h úgymond "genetikai vonalon" vigyék tovább a dolgot. Lepjenek meg, a világ határtalan. Találjanak ki valami elképesztő újdonságot.
Akárki akármit mond, Jiren aurája nekem egyértelmű utalás az UI ra, vagy valami ahhoz nagyon hasonlóhoz (abszolút erő végső stádiuma pl.) Ennél fogva érthető, miért is üthette meg Gokut. Vagy az hagyott ki pillanat töredékeket a felvillanó tudatossága miatt, így generálva rést a pajzson...
Összességében nagyon, de nagyon végig kell gondolniuk a készítőknek a soron következő pihenő alatt, mi is valójában az UI. Mi táplálja, mik a határai, rövid - hosszútávú hatásai/következményei.
Mik lehetnek a fokozatai? Egyik másik faj miképp érheti el, hogyan alkalmazhatja majd újra. Képesek e majd tudatosan előhívni (lsd angyalok) ?
Lehet én gondolom rosszul, de a MUI-ban ösztönösen mozog védekezik és támad Goku. Gyorsabb és erősebb mint előtte volt. Ezzel nincs is baj és igaz is. Viszont attól még lehet Jiren gyorsabb és erősebb nála. Mivel az MUI-nek is megvan még a felső határa amire most Goku képes. Jiren viszont gyorsabb azért hiába mozog ösztönösen még el tudja találni Gokut. Így hát Gokunak és a MUI-jának is bőven van még hova fejlődnie. Mivel ez még akkor is csak a kezdő szintje amit csak most ért el. szóval a jövőben edzheti magát Goku hogy gyorsabb és erősebb legyen ezáltal a MUI-ja is fejlődni fog.
Szóval miért is ne tudta volna megütni Jiren vagy később egy pusztítás isten?
Amúgy már csak órák kérdése és végre itt az új rész ami sajnos az utolsó egy darabig.
Én is abban tudom elképzelni a történet folytatását, hogy tudatosan hívja majd elő az Ultra Intsinct-et. Eddig mindig a körülmények hozták úgy hogy túllépet a határain és felébresztette ezt az erőt, és ahányszor ez megtörtént mindig megjegyezte Whis, hogy nem gondolta volna hogy látja még.
Szóval egyrészt hogyan tudja majd Goku úgy elsajátítani hogy bármikor előhívhatja mint a Kiaokent, másrészt az se lesz mindegy mikor és mennyit használja majd, mert eléggé kimeríti a testét. Jó persze rá lehet mondani hogy egész torna alatt amennyiszer kiütötték mégis harcol, meg most is még nyomja majd base formában, de nem tudni mit fog csinálni most, meg ez extrém helyzet volt a tornán.
Most, hogy vége a Supernek, rangsorolnám a nagyobb arcokat egy TOP 5 listában (persze copy Vegitás meg hasonló részeket nem veszem figyelembe, annak ellenére, hogy voltak igen jó ilyen 2 arc közötti kis minirészek) és természetesen kíváncsi lennék mások véleményére is
1. Goku Black/Zamasu/Future Trunks arc
Bár a Db-t nem az összetett és komplex története miatt szerettünk, azért én ilyen beállítottságú vagyok, én még egy Db-ben is a történetet és az összetett karaktereket keresem és mondhatni ebben az arcban meg is kaptam.
Db világán belül játékokat nem nézve először kaptunk egy darkosabb történetet és egy olyan főellenfelet Zamasu személyében, aki szépen fel lett építve, nem ezt a szokásos "gonosz vagyok és ezért pusztítok", vagy "erős vagyok és ezért mindenkit legyőzők" ellenfelet kaptunk. Volt motivációja, volt karakterfejlődés , szépen fel volt vezetve egy Db-hez képest, és jónak semmiképp nem lehet mondani, de gonosznak sem.
A sztoriban végig ott volt a rejtély Black személyét illetően, aki az egyik legjobb új karakter és legkarizmatikusabb ellenfél szerintem, voltak fordulatok, voltak érzelmek, voltak epic csata jelenetek és hogy a rosszat is említsem, voltak benne logikátlan dolgok és a vége is elég összecsapott lett, de ezen kívül nálam Superből Top1-es és még az összes Db arcot nézve is a Top5-ben simán benne van, szerettem az elejétől a végéig.
2. Tournament of Power arc
Ha nincs az utolsó rész ide lehet a Battle of Gods jött volna, de így utólag belegondolva voltak benne elég jó részek.
Az elején a mini torna az U9 ellen szerintem nagyon erős volt, amikor Gokut állították be negatívnak az igazság harcosa (Toppo) ellen, szerintem nagyon jól felvezette a dolgokat, kár, hogy nem kezdtek vele semmit.
Aztán a besorolós részeknél voltak jobbak (Krillin, Gohan/Piccolo edzés, Gohan vs Goku. C17 vs Goku) és rosszabbak (Tenshinhan epizód, C17 és Goku az űrlények hajóján), de végül is szépen de lassan felvezette a tornát.
Aztán jött maga a torna és nagyon vegyesvágott lett az egész. Voltak nagyon jó, középszerű és egyenesen rossz részek, ezek váltották egymást végig. Az egész sokszor nagyon epizodikusnak érződött, jött mindig 1-2 ellenfél egy adott univerzumból, az U7 1-2 tagja felvette velük a harcot, majd legyőzte, ez volt a torna nagy része. Ennek ellenére azt mondom, hogy a super legerősebb részei is itt voltak, pl 107. 109. 110. 116. na meg én a finálét is idesorolnám, ez tagadhatatlan, de az is igaz, hogy nagyon el lett nyújtva.
Az arc erősségeihez sorolom, hogy kapott néhány régi kedvencem 1-1 jobb pillanatot, pl Roshi és Piccolo ( ő szó szerint egyet, de több minta semmi), valamint Frieza személyében egy új kedvenc karakterem lett, nagyon eltalálták ebben az arcban.
Összességében végül is nekem egy pozitív élményként zárult, Superen belül a második nálam, az összes Db arcon belül viszont nem lenne ilyen előkelő helye.
3. Battle of Gods (tudom hogy Superről van szó, de inkább a movie mint maga az arc)
Itt ismertük meg Beerust és Whist, akik hamar kedvenceim lettek, itt láttuk először újra hőseinket hosszú idő után és itt kaptunk először egy egyedibb főellenfelet, aki nem feltétlenül gonosz, sőt
Az SSJ God forma is tetszett, bár annyira nem láttunk sokat belőle.
4. U6 tournament arc
Szórakoztatott végig, viszont visszagondolva a Hit vs Goku harcon kívül elég közepes volt számomra. Még talán a Vegita és Cabba pillanatokat tudnám kiemelni belőle, de a többi része annyira nem fogott meg. Túl sok volt a Goku és Vegita a többiekhez képest.
5. Ressurection of F
Ez magasan a leggyengébb arc nálam nem is csak a Superből ,hanem az egész Db-ből. Frieza szánalmas volt a régi önmagához képest (szerencsére ezt később korrigálták), maga a történet se volt nagy szám, konkrétan nem is volt, na meg amikor úgy nézett ki a végén, hogy valami máshogy fog történni a megszokottól, azaz Vegita fogja legyőzni a főellenfelet, el is lett rontva a végére. Pozitívumnak kiemelem, hogy a többi karakter harca Frieza emberei ellen Gokuék belépője előtt egész jó volt.
Összefoglalva megérte a a Supert, számomra 1 nagyon jó, 2 élvezhető és 1 gyengébb és egy közepes arc nem olyan rossz arány, remélem a movieval és a lehetséges folytatással innen csak felfele és nem lesz gond
A teóriázásokért és a kibeszélőként külön köszönet minden aktív fórumozónak, nagyon sokat hozzáadott az élményhez.
Ugrás a fórumra: |