Lehet tudni hány részes lesz a 2.évad? és hogy hányadik részig fog tartani a mozifilmben is látottak? köszönöm
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Még 2 rész a mozifilmből, majd 11 rész az új évadból. Állítólag. Komolyabb megerősítést nem láttam, de nem elképzelhetetlen, maximum 13 lehetne szerintem. Mondjuk már leírtam, talán nem is egyszer, hogy akik unják a TV-s mozifilmet, vagy nem érdekli őket, azok december 5 után nézzenek fel. Nem szégyen a visszaolvasás.
A heti különbségek:
- Minimális dialógus változtatás a rész elején Tanjirou és Inosuke között.
- 3 extra sornyi szöveg Tanjirounak arról, hogy hasznos akar lenni.
- Más szögből mutatott jelenet a féltávot jelző állóképek előtt.
- Nezuko harcjelenete bővítést kapott.
- A kisodródó vonat hosszabb csúszása a rész végén TV eredeti.
Majdnem elfelejtettem, de a rész végi szegmens manga eredeti 4koma volt Újév alkalmából. Jó helyet találtak neki. Ez a Nezuko szólózná a Telő Holdakat és Muzant. :XD
Az Akeboshi is komoly zenei elismerést kapott a Gurenge és a Homura után.
https://www.anime...ar/.179695
Köszönöm a 6. rész fordítását! Megint elég soknak éresztem a rész elején az ismétlést, ahonnan elindultak. A harcnál talán egy-két mozzanatban találtam újdonságot, bár annyira sasoltam, hogy végül most mintha nem is lett volna olyan epic, mint a filmben. Szerintem kifejezetten megtörte a lendületét, ahol félbehagyták. Én még Rengoku legerősebb technikáját beletettem volna...
A mangában egyébként a tagolás úgy történik, hogy az adott fejezet utolsó oldalán érkezik Akaza, de semmit nem látunk belőle, csak annyit, hogy valami becsapódott. A kitisztulás és a szemei csak a következő fejezet elején vannak. Az a fejezet a Lángtigris vs. Zűrzavaros Harcmodor oldallal ér véget, csak az azt követő fejezet elején látjuk, hogy Rengoku vérzik és látszólag kifulladt. A manga tagolása szerintem szerencsésebb és mindenképp a heti követésre lett tervezve. Az anime nem tehet róla, hogy alkalmazkodnia kell a mozifilm játékidejéhez és szövegkörnyezetéhez. Pont olyan 20 percnyi sor maradt hátra, hozzájön az OP + ED feltehetőleg, a rész utáni szegmens, és sikeresen 6 részre vágták a filmet. Azért is húzzák az időt, mert a stáblistás, 5 perces Homura több, mint valószínű, hogy nem lesz felhasználva, és előtte is volt egy-két jelenet, ami nem került be, ezért extra sorok kellettek.
A heti epizódban szerintem annyi volt csupán a különbség, hogy Tanjirou tovább bámulta Akaza szemeit fejjel lefelé, amikor megérkezett. Más nem igazán tűnt fel.
Szerintem nem volt más. Több ponton is összehasonlítottam. Ha van is eltérés, akkor elenyésző, vagy ugyanannak a háttérzenének egy másik része.
Én most fejeztem be a filmet és hát azt kell mondjam, hogy ez valami elképesztően király volt! 10/10 nálam!
Nem tudom, hogy az anime most pontosan hol tart, szóval Spoiler:
Köszönöm az utolsó rész fordítását! Ez szerintem egy az egyben ugyanaz volt, mint a film vége. Talán, mintha az nem lett volna a filmben, hogy a varjú leszáll a vonatra. Az talán nem számít spoilernek, ha elmondom, nem volt opening. Dörzsöltem is a kezem, hogy na 26 perc a játékidő, kapunk egy kis pluszjelenetet. Erre meg? Berakták a film endingjét 5-6 perc hosszan!!!! Persze, értem, aki nem látta a filmet az így megismerhette (volt ilyen ember egyáltalán, aki követte a sorozatot, de nem látta a filmet?).
Mindegy, várjuk tűkön ülve a jövő hetet, ahol az új arc egy 1 órás (!) résszel indít. (Azt remélem nem azzal a jelenettel kezdik, ami kimaradt a filmből, hogy Oyaka-sama sétál a temetőben.)
A későbbiekben, ha lesz Blue-ray megjelenés, esetleg számíthatunk a Mugen részekhez OP/ED feliratra? Még egyszer köszönöm a munkátokat!
Említettem, hogy aki az ANN-re írja a heti Kimetsu anime kritikát, ő nem látta a filmet. Nem tartom szégyennek, de szerintem sokat elmond (az irigységéről), hogy számtalan lehetősége lett volna rá, hogy pótolja, de azzal indokolta a mellőzését, hogy moziban nézte volna meg, és akkor pont karantén volt. Streamelték a filmet, ki is szivárgott, BD-n is megjelent...
A végén azért csak rám cáfoltak, és megszólalt a Homura. Konkrétan az epizódcím volt az egyetlen, amit be kellett írnom a feliratba + a történetszál címe. Na mindegy. Jövő héten megdolgoztathatnak. A Mikulátia elhozza az új évadot, de fröccsöt nem kaphattok.
Egy-két más szögből mutatott állóképen kívül, az egyedüli különbség, ami feltűnt az Akaza karjainak leszakításánál történt. Van egy extra rész, amikor Tanjirou az arca elé teszi a kardját, mert Akaza elrugaszkodása a lábával egy erős széllöketet generál. A varjús rész szerepelt a mozifilmben.
Ugrás a fórumra: |