Hadron lesz még fókusz a főkapitányon és akkor is simán belehet játszani.
Bleach anime
Mondjuk ez igaz, nem tudom miért ragaszkodok ahhoz, hogy Byakuya mesélje el a dolgot...
Talán azért, mert nekem így fura mód jobban átjött Yama-jii fájdalma. Hogy beszélni sem tud, és nem is akar róla, annyira szenved. Emlékszem anno rengeteget hozzá adott ez a dolog számomra a karakterhez. Nagyon sajnáltam őket.
Szerintem Yamamoto első kardrántása előtt fogják egy visszaemlékezéssel ezt a szálat elrendezni még az sem kizárt, hogy Byakuya narrálásával történik, bár az már lehet felesleges lenne. Valószínű viszont mivel a temetést is gyorsan elvágták és a főkapitánynak megvolt a maga módja a búcsúra a mangában.
Köszönöm az égetett részeket, nagyon tetszik, milyen különös figyelmet fordítotok a szöveg meganimálására színekkel, stílussal meg mindennel. Szuperek vagytok!
És így, hogy beértem én is az aktuális részt, már legalább tudom, hogy miről folyik itt a fórumon a szó
Nekem a zene így 4 epizód után egy kicsit csalódás. Talán egy átdolgozás volt itt a heti részben, ami egészen tetszett, a többivel én egyelőre nem vagyok igazán kibékülve.
Minden mással viszont igen. Pörög, eseménydús, nekem a színek még mindig tetszenek.
Mindannyian követitek a mangát az animével párhuzamosan? Mert mikor linkeltek, mindig rákattintok és kezditek meghozni a kedvemet, hogy én is így tegyek
nagyon nagyon szépen köszönöm mind2 csapatnak a munkáját! brutális minőség amit hétről hétre hoztok! ezer hála ezért!
pusztán kíváncsiságből , hogy tudjam mikor kell jöjjek megnézni egyből az animét , lenne belsős infó melyik nap fog érkezni a az 5ik rész? koszonom es elnezest a kerdesert!
Anno én is követtem a mangát, de ez az utolsó történetszál annyira nem tetszett. Érdekes volt a koncepció, de nem kötött úgy le és épp ezért nem is maradt meg egy csomó dolog. Részletekre emlékszem csupán, így most kimondottan jó belelesni egy-egy fejezetbe, amit belinkeltek ide. Szerintem követem majd én is mostantól a mangát az anime tempójával.
Mindenesetre azt nagyon jó látni, hogy az anime nem követi el a régi hibákat és nem húzza az időt oda nem illő jelenetekkel. Kimondottan tetszik, hogy így pörög, mégsem tűnik összecsapottnak.
Szándékosan vártam az 5. részig, mert egy epizód alapján nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, viszont 5 rész után azért már lehet látni a feldolgozás dinamikáját és hogy mire számíthatunk az elkövetkezendőkben.
Az egyetlen dolog, ami miatt nem féltem az a látvány, a Bleach régen is a legszebbek közé tartozott (legalábbis azok között az animék között, amiket én néztem), így az elég evidens volt már a visszatérés bejelentésénél is, hogy ezen a téren aggodalomra semmi ok. A másik ehhez közvetlenül kapcsolodó komponens, az az animáció. Itt azért voltak félelemeim, mert a tapasztalatok alapján benne volt a pakliban, hogy megúszósra fogják venni a figurát ezen a téren és attól tartottam, hogy egy ilyen állóképes, dinamikus animációt, mozágosokat alig tartalmazó Fairy Tail feldolgozásszerűséget fogunk kapni. Meg kell mondjam itt sem tudok panaszkodni, mert viszonylag dinamikus az animáció. A rajzolás és az animáció számomra kifogástalan, de a színvilág furcsa. Leginkább az opening és annak a színvilága zavar, nem tudom honnan jött vagy kinek az ötlete volt ez a rózsaszín katyvasz, de nekem nem rémlik, hogy ez bármikor is köthető lett volna a Bleach animéhez. Ugyanez igaz a visszaemlékezésekre is, ez a rózsaszín tónus azokkal az elmosódott effektekkel nagyon elüt az előbb felsorolt minőségi aspektusoktól. Most nem szeretnék olyanokkal poénkodni, hogy Soul Societyben lecserélték mindenhol a narancssárga cserepeket és hasonlók, de tényleg elég drasztikusan változott a színvilág. Akinek ez a változás szúrja a szemét, teljesen meg tudom érteni, engem annyira azért nem zavar, de azért még pár dolgot meg kell szokni ezen a téren.
A másik amitől nem annyira féltem az a zene, az opening zenéjén kívül nálam minden működik. Az új soundtrackekre nem tudok panaszkodni, az első rész végén lévő quincy ost az eszméletlenül el lett találva és szerencsére a régi zenéket is használják, amiből már felbukkant több ikonikus is.
Szinkron terén minimális problémám volt, például Äs Nödt hangja szerintem annyira nem passzol hozzá, a többiek eddig korrektnek tűntek.
Rátérnék arra is, ami nem tetszik és kicsit úgy tűnhet, hogy az ördög ügyvédje leszek. Az egyik fő problémám, hogy eszméletlenül megy a rush, tudom, hogy a fejezetek nagyon rövidek Kubo monumentális rajzstílusa miatt, mert anno hétről hétre végigolvastam, de ennyi idő után igazán felhígithatnák és kibővíthetnék, ugyanis már a manga is elég vázlatszerűnek tűnt. Ugyan a harcok fejezetekig tartottak, de Kubo stílusa miatt ezek nagyon rövidek voltak, mert a fejezetek az ő mangájánál nagyon kevés képkockát tartalmaztak a többi mangához képest. Itt érkezünk meg egy másik dologhoz, ami nekem nagyon, de nagyon nem tetszik, az pedig az, hogy kihagynak dolgokat a mangából. Mind az öt résznél tapasztaltam, hogy oldalakat és jeleneteket hagynak ki, amiket speciel én nagyon vártam. Kenpachi megjelenése sokkal gyengébbre sikeredett, mint a mangában. Kihagyták azokat az effekteket, amiket a reiatsujával gyakarol az ellenfélre, mint ugye amikor először megjelent Ichigoék előtt. Az is teljesen kikerült, hogy Haschwalth panaszkodik Kenpachi megjelenésénél, hogy olyan, mintha fojtogatni a reiastujával, illetve előtte amikor az elhúzódó harcról beszél Yhwach és Haschwalth. Most nem fogom felsorolni mindegyik kimaradt jelenetet, de én a mostani résznél ezeket azért vártam volna.
Egyébként nem úgy volt, hogy Kubo végig felügyeli az anime munkálatait és mintha valami olyasmi is rémlene, hogy ahol úgy ítéli ott módosít kicsit a mangában történtekhez képest? Vagy csak szimplán pofavizitelt ott? Minimális bővítéseket kaptunk eddig csak, a Uryuu-Ryuken beszélgetés, illetve a mostani epizódban megtudtuk, hogy kivel harcolt Rukia, ami a mangából nem volt egyértelmű. Sosem voltam fillerpárti, most sem az a célom, de mivel a manga is csak vázlatszerű volt és még abból is kihagynak részeket. Bőven lenne mit kirészletezni, bármiféle spoiler nélkül azért jó lenne ha egyes karakterek, akik el voltak hanyagolva, nagyobb rivaldafényt kapnának. Alapjáraton nem lennének ilyen elvárásaim, csak hát Kubonak korábban be kellett fejeznie a mangát, így eléggé el voltak sietve a dolgok, ennyi idő elteltével meg az időfaktor sem lehetne probléma.
A hangulatra az előbb felsoroltak miatt nem tudnék maximális pontot adni. Összességében a fentiek ellenére illetve még ha minden továbbra is így halad, ez még jó feldolgozás lesz, de ennyi idő elteltével ha már visszatért az anime én részletesebb adaptációra számítottam és a részletesebb nem a látványra, hanem a tartalomra vonatkozik.
Végezetül, köszi, hogy viszitek ezt a projektet is.
Nem tudunk sajnos belsős infóval szolgálni, mert nemcsak rajtam, hanem még 3 emberen múlik, mikor lesz kész a rész.
mery2001 írta:
nagyon nagyon szépen köszönöm mind2 csapatnak a munkáját! brutális minőség amit hétről hétre hoztok! ezer hála ezért!
pusztán kíváncsiságből , hogy tudjam mikor kell jöjjek megnézni egyből az animét , lenne belsős infó melyik nap fog érkezni a az 5ik rész? koszonom es elnezest a kerdesert!
Először is köszönöm szépen az eddigi részeket!
Másodszor egyetértek Kristofkristoffal. Amikor bejelentették, hogy készül folytatás, akkor többek között azért is örültem, mert biztos voltam benne, hogy szépen ki lesz egészítve az anime által a történet. Az előzménysorozatban sok harcot kreatívan egészítettek ki, remekül vitték a képernyőre, s öröm volt nézni. Félek, hogy a gyors tempó miatt most ez kevésbé fog sikerülni. Amit mindenképp szeretnék, hogy majd az utolsó harcot egészítsék ki, mert az a mangában kicsit összecsapott lett. Illetve az is nagyon jó lenne, ha a főgonosz múltját jobban bemutatnák, akár több részt is kapna (a manga olvasása után kicsit hiányérzetem volt ebből a szempontból), de ehhez Kubo hozzájárulása is kell.
Ugrás a fórumra: |