Igen, az eheti fejezetet kaptuk meg a két ünnep között előre a leakek miatt, leghamarabb jövőhét szerdán jön bármi az új fejezetből (a spoilerek).
Jujutsu Kaisen manga
248. fejezet
Kápráznak a szemeim vagy a legendás JoGOAT visszatért?!
Legalábbis egy panel erejéig.
Jól megy Sukunának, hogy csak úgy felvesz egy laza pózt, majd átgondolja az életfilozófiáját. Legalább jobban gyűlöli Yuujit, mint korábban. Őt bizony nem fogja megváltoztatni ez a takonypóc ennyi idő után. xD
Higuruma és Gojou holtteste be lett gyűjtve. Kenjaku halálával és az új szabállyal furcsának tartom, hogy ki lett ez emelve. Még mindig nem adtam fel, hogy Gojou valahogy visszatér majd. De úgy érzem, hogy ahhoz az egyesülésnek Tengennel meg kell valósulnia.
Bár továbbra is zavar, hogy Kenjaku így lett elintézve...
Csak bebizonyosodott a fordított átoktechnika Yuuji esetében. Ugyanakkor ezt nem 1 hónap alatt sajátította el, mert már akkor is begyógyult, amikor Sukuna frissen átütötte Megumi testében. A vér-lélek manipulációs átoktechnikájáról továbbra sincs semmi.
Mindenki legnagyobb örömére újfent 1 hét szünet következik.
Hosszú idő óta a legszebben megrajzolt fejezet? Egyből szemet szúrt hogy jobban néz ki mint hosszú ideje bármi ami jujutsu név alatt kijött. Persze nagyrészt Sukuna filozofálgat de akkor is.
A lehető legszarabb módon lett elintézve a kard, Yuuji nem talált be vele jobban tetszett volna ha levágja a kezét vagy valami. A rct annyira nem izgat, ennél azért több kéne hogy legyen esélye, de valamit biztos tud még ha Sukuna úgy gondolja hogy szórakoztató lesz vele a harc.
Maki amúgy hova tűnt? Anno az volt a terv hogy Kenjakura megy, de őt elintézte Yuta ugye. Kicsit fura hogy ha a környéken van nem ugrott rá ő is sukunára, a legjobb esélyük még mindig az ha egyszerre betámadják.
Nem szeretném leszólni Makit, de hiába jött Uraume a legutóbbi kísérleténél, egy pillanatra sem éreztem azt, hogy a Yuuji-Maki duónak van esélye megölni a pár perccel korábban Megumi testét átvevő Sukunát. Gyakorlatilag Sukuna végigvigyorogta a próbálkozásaikat, tette ezt úgy, hogy korlátozva volt az átokerő kibocsátása.
Természetesen valamikor fel fog tűnni, de jelenleg úgy érzem, hogy nem fér el egyszerre ennyi erős harcos a szeren. Majd ha Yuutát halálos sérülés fenyegeti, akkor beugorhat, hogy hárítsa.
Na nálam eddig ez a mélypont lol
Felesleges volt anno ugrani Kenjakuról ha fél fejezet alatt letudjuk a karakterét. Sőt, konkrétan fél fejezetet kap az egyik főgonosz mint befejezés. Én mindvégig azt hittem hogy addig élni fog amíg nem szembesíti Yuujit azzal hogy ő az anyja (mert ugye még mindig nem tudjuk hogy tudják e a szereplőink ezt) de akkor nem, kapott egy meme harcot aztán meghalt, ennyi.
Emellett Yuta belső konfliktusa se érdekelt különösebben. Okés hogy önös érdekek miatt ment oda, de maga is elismeri hogy a millió elszabaduló átkot csak ő tudta elintézni Rika miatt. Ennyi, nem kell ezt túlgondolni.
A domain tetszik, a dupla panel szép (mintha alapból szebb lenne a rajzolás az utóbbi időben) de csak iderángatjuk Yuujit is mint a titkos fegyvert. A kezei még mindig nincsenek megmagyarázva, de legalább kiderült hogy az ütés anno Sukuna lelkére hatott. Lehetett sejteni ezt, de attól kicsit meh. Már csak az a kérdés hol van Maki lol
249. fejezet
Már Kenjaku lefejezésénél elmondtam, amit akartam. Óriási kár érte.
Ki lehetett következteti már az előző fejezet után is, hogy ő alkotta az új szabályt búcsúajándékként.
Yuuta Birodalma az Unlimited Blade Works.
Nem rossz egyébként, jobb, mint az "uterus"-os belső körítés, amit a legutóbbi Birodalmaknál láttunk.
Ó, és a Yuuta által használt technika Urotól volt.
Gojou elérte, hogy a Kárörvendő Szentély átmenetileg használhatatlan legyen.
Kashimo kikényszerítette Sukuna visszaváltozását az eredeti alakjába.
Higuruma pedig elkobozta Kamutokét, az átokfegyverét, amit Yorozu hozott létre.
Sok apró részsiker, rengeteg áldozattal. A sorminta alapján valaki megint meg fogja sínyleni, de Sukuna szintén el fog veszíteni valamit.
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek-e, de Yuuji átoktechnikája megint csak ilyen mellékes információ volt. Sukuna lelkébe hatolnak az ütései, és elvileg elég találattal kiszakíthatja Megumit belőle. Egyelőre azt mondom, hogy ez csak a részleges igazság lesz, és Yuuji remélhetőleg elmagyarázza idővel, hogy Sukuna mivel nem áll még tisztában.
249:
Yuuta féle Unlimited Blade a Worksot bírom
Már csak a "King of Curses. Do you have enough weapons in stock?" hiányzik és akkor teljes.
Gojou is úgy gondolom, mivel begyűjtötték a testét még bármikor visszahozható, ha szarság lesz...
Yuuta valószínűleg veszíteni fog mert hamarabb mutatta be az ütőkártyáját viszont akkor lehet Sukuna és Yuuji egy szinten lesz ezáltal.
És Yuujinak van még egy kártyája, amit nem ismerünk biztosan. De nem tudom mit akarnak kihozni a végén.
Mondjuk Sukuna fegyverét full felesleges volt behozni, Kashimo ellen használhatatlan volt aztán Higurama egyből elvette
Nem hisztizni akarok, csak azt hinné az ember ekkora beharangozás után valami haszna csak lesz, de úgy látszik nem. Bár még az a fegyver is jobban járt mint csóró kenjaku
250. fejezet
Ugyan Sukunának sikerült sikeres vágásokat bevinnie, de talán mondhatom azt, hogy hosszú ideje most először nem látni, hogy uralná a helyzetet.
Yuuta kardjaiban épp annyira benne van a szerencsefaktor, mint Hakari Birodalmában. Ameddig Yuuta nem fog meg egy kardot, nem tudja, hogy melyik lemásolt technikát tartalmazza. Sukuna arra számít, hogy az Angyal átoktechnikájára megy ki a játék, de szerintem valami mással fog előrukkolni. Eddig Uro, Dhruv, Inumaki és Charles átoktechnikái voltak terítéken. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani arra, hogy a saját vágótechnikáját vetette be ellene Yuuta. Provokációnak biztos jó lesz.
Az Ishigouris részen ráncoltam a szemöldökömet. Sukuna átgyalogolt rajta könnyűszerrel, amit most úgy ad elő, hogy a halálos sérüléshez meg kellett érintenie, de amúgy sokkal nagyobb tank a fickó, mint Yuuji és Yuuta. És annak a fránya, gyakorlatilag látatlan 1 hónapnak az emlegetése... Nem akarom elhinni, hogy ez nem önirónia. Miben csaltak? Hogyan csaltak?
Egyébként én azt hittem, hogy Yuuji azért volt képes megsebezni Mahitót, mert Sukuna a testében volt. De a fejezet szerint, Sukuna szerint az is Yuuji átoktechnikájának volt köszönhető?
Yuujinál ez a lélekdolog biztos nem átoktechnika. Higuruma ellen anno pont azért bukta az átokenergiáját mert nem volt technikája. Nem tudom ez mennyire lesz kifejtve, de valszeg szimplán van érzéke a dologhoz amiatt mert két lélek is volt a testében, illetve ismeri Sukuna lelkét (vagy Yuki talált ki anno valamit amit leírt a kis könyvébe). Engem jobban idegesít hogy az RCT-t is az egy hónap alatt tanulta meg Sukuna szerint, pedig a timeskip előtt is képes volt rendbehozni egy lyukat a hasán.
Egyébként a harc tetszik, ugye milyen szórakoztató ha nem hal meg mindenki 1 fejezet alatt? Kicsit olyan érzése van az embernek mintha igazából Yuuta lenne a főszereplő, de gondolom ő is el fog patkolni valami hiba miatt.
Yuuta nem fog szerintem elpatkolni. Ha Gojou elpatkolt (kitudja ) ő a másik közösségkedvenc. Bár úgy tudom a mangaka is szereti. Nem hiszem, hogy mindkettőt kivégezné.
De kiváncsian várom, hogy ki mivel készül
Ha jól értem akkor Sukuna még sokáig nem lesz ismét a teljes erejében? Minden bekapott Yuuji ütés után egyre gyengébb lesz?
Meglepő lehet, de Yuuta nem közönségkedvenc. A japánoké biztosan nem. Három népszerűségi szavazás volt eddig. Mindhármon a Megumi-Yuuji-Gojou trió végzett az első 3 helyen valamilyen sorrendben. Gojou például soha nem nyert, de volt egyszer 2. helyezett. A legutóbbinál Megumi majdnem 3x annyi szavazatot kapott, mint Gojou.
Ami Yuutát illeti, van egy 7. helye, egy 8. helye, és egy 5. helye. Megumi több, mint 10x annyi szavazatot kapott 1. helyezettként, mint Yuuta 5. helyezettként. Ettől függetlenül engem is meglepne, ha Yuutának reszelnének. Annyi karakter közül inkább választanám a céltalan Makit.
Minden bekapott Yuuji ütéstől csökken az átokerő kibocsátása, és az irányítása is gyengül Megumi teste felett.
Borzalmas hogy később jönnek a spoilerek, csúszik a fejezet is.
Na, hát egy JJK klasszik move, Megumi miatt rosszabb lett minden. A Sukuna elleni harcok közül egyébként ez volt a legjobb, kellően látványos volt, valamint kaptunk egy tervet is hozzá, kár hogy a depis kölyök elcseszte.
Egyrészt kiderült hogy Yuuji képes a blood manipulationra, sejtettük ugyan, de most már hivatalos. Ahogy az is hogy Yuuta ette meg az utolsó ujjat (rip Nobara, oda az utolsó remény is). Ezzel egyébként az is kiderült hogy a tüzes nyíl valami más, mivel le kellett volna másolnia azt is a vágásokkal.
Megumit valamennyire megértem, de ne már ember, az összes hozzád közel álló azért szenved hogy visszahozzanak az életben, csinálj már valamit aztán majd depizel utána. Ezzel egyébként az is elég valószínű hogy ő egymaga indítja majd el a mergert, kapunk egy Geto 2.0-t a végére vagy valami hasonló hülyeség
Kíváncsi leszek Maki mit tud csinálni egymaga. Kicsit csalódott lennék ha győzni tudna egy meglepi támadással.
Ugrás a fórumra: |