Köszönöm szépen!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Lehet nekem koptak már meg kicsit az emlékeim, de gondolkoztam valamin
Ugye ha jól tudom a pillérek állandóan használják a teljes koncentrációs légzést illetve már Tanjiroék is.
De támadások előtt mégis mindig olyan mintha akkor használnák csak ezt a légzést.
Az Állandó Teljes Koncentráció elsajátítása az állóképességet növeli jelentősen. A Pillérek képesek rá, de ez nem jelenti azt, hogy mindig fenn is tartják. Náluk is biztos van egy határ, amit már elértek az Állandó-val. Vagy az emberi korlátaikat aknázták ki. Egy Fogyó Holdat például megerőltetés nélkül le tudnak győzni, ha Tomiokát veszem példának. Rengoku is mondta, hogy fontos az Állandó és a légzés mesterévé válni, de nem lehet vele mindent elérni. Illetve fenn is tarthatják egyenletesen, de mondjuk egy komolyabb technikánál vagy erődemonstrációnál kihangsúlyozzák, hogy most aztán igénybe veszik a Teljes Koncentrációt, nem csak "készenléti üzemmódban fut a háttérben."
A heti különbségek:
- Tanjirou nyakának elvágásával párhuzamosan látjuk a Gümőkóros fiút.
- Ahogy azt sejteni lehetett, Inosuke és Zenitsu jelenete az Eszméletlenség Birodalmukban át lett téve ebbe a részbe.
- Tanjirou beszél egy kicsit még álmában, mielőtt magához tér.
- Látjuk a Gümőkóros fiút, ahogyan kikerül Tanjirou Eszméletlenség Birodalmából és megragad egy ragyogó törpét, ami feltöltötte a szívet melegséggel. Más a dialógus a mozihoz képest.
- Enmu jobban kirészletezi a technikáját az altatásról, ez is kapott extra sorokat.
- Inosuke ébredése után használja az Ötödik Agyart.
Ezek tűntek fel, elképzelhető, hogy van még.
Ki kell tölteniük 2 évadnyi műsorsávot, de tovább nem terveztek menni, mint a következő történetszál. Ez a megoldás született. Továbbá ezzel a mozifilmhez sem kell hozzányúlni az 1. évad megnézésének végeztével, olyan mintha természetesen folytatódna tovább epizodikus formában az anime.
Köszi szépen a munkátokat!
Szerintem jól meg van csinálva az anime. Jó így sorozatban. Jól feldolgozzák a filmhez képest. Legalábbis hogy mi fér bele kb 20 percbe és mi nem. Hol kell bővíteni és mit kell áttenni a következő részbe. Szerintem jól oldják meg.
És fő aki tényleg nem látta a filmet (bár szerintem aki szereti a sorozatot első évadot olyan nincs hogy ne nézte volna meg a filmet) az is tudja hol járunk és nem hagy ki semmit.
Köszönöm az új rész gyors fordítását! Szokatlanul sok volt ebben a részben az "ismétlés", mármint az előző rész végének újra leadása. Meg a műsoridő is nagyon kevés volt 21 perc mínusz OP/ED 3 perc, marad kb. 18 perc a történésekre és abból még legalább 3-4 perc elment ismétlésre. Valószínűleg így jön majd ki a végén a film ideje, elvileg a következő rész végén Rengoku legerősebb csapásáig jutunk el.
Ugrás a fórumra: |