Jaeger: Facebook-on van/volt egy statisztika ami az adott szezon legnépszerűbb animéit rendszerezte egy top10-es listában aszerint, hogy melyik a legnézettebb/legnépszerűbb, ez a statisztika hétről-hétre változtott, vagy havonta, nem tudom.
Annak idején amikor megjelent az snk 1. évada ha jól emlékszek toronymagasan első volt, és a 2. évad sem volt gyöngébb.
Raptor: A bnh-ról meg megvan a véleményem és az indokolatlan nagy hype-ról, de az nem tűrne semmilyen nyomdafestéket és egyébként is off lenne
Az snk színvonaleséssel pedig egyetértek, de ezt fentebb ki is fejtettem. Nem érdemes ezen rágódni, aki nem látja, hogy ez a 3. évad sehol nem volt az elődeihez képest az vak, vagy nem is akarja észrevenni.
Hát a MAL adatai alapján a BNH magasan vitte a tavaszi szezont míg az a SNK csak a TOP 3-ba fért be ha jól emlékszem, szerintem ez nem hivatalos adat sőt szerintem csak a felhasználók szavazatai, de bőven elég arra hogy megmutassa azt hogy egy felmérés alapján melyik anime milyen szinten foglalkoztatja a közönséget, arról meg hogy kinek mi a véleménye elfogadom és tisztelem,az meg felesleges vita hogy most melyik vitte el a nagyobb nézettséget, de számomra akkor is BNH minőségibb volt mint SNK főleg ezután a 3.évad után, mondjuk a két stúdió se egyszinten van xd szóval érthető.
War doesn't determine who's right. Only who's left.
Ha egy mód van rá kérlek ne degradáljátok már le ennyire az idáig látottakat,millió egy oka lehet és van a színvonal csökkenésnek.
Ez nem abban nyilvánul meg,hogy totálisan inkompetens emberek dolgoznak ezen a projekten akik képtelenek hozni az első és második évadban nyújtottakat.
Hanem abban hogy több mint valószínű ,hogy a dolgozókat kényszerhelyzetbe sodorták.
Mint például a ráfordított költségvetés,határidő stb.
Nem tudom, nekem tetszett ez az évad (igen tudom Cuncus, hogy csak a fele volt, de már csak azért se vagyok hajlandó ezt elfogadni...) Grafikában nem éreztem sokkal gyengébbnek az előzőkhöz képest, tény hogy romlott egy kicsit, de nem vészesen. Ami engem egy kicsit zavart az inkább a zenék minősége, mármint úgy értem, hogy a minap hallgattam az első két évad OST-jét, és valami bitang jó számok vannak bennük, egyik másik zenétől szó szerint kiráz a hideg mikor meghallom, de ebben az évadban ezt nem éreztem. Voltak tök jó számok, de valahogy hiányoztak nekem az igazán ütős zenék, és ez azért sokat rontott itt ott a dramaturgián.
Mindettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy jó volt az évad, de az tény, hogy eddig ez volt a leggyengébb a három közül.
Semmi komoly gond nem volt ezzel az évaddal sem animés szemmel. A mangásoknak van szerintem itt inkább gondja, hogy nem úgy kapták meg ezt a szállat mint ahogyan elképzelték, de ez főként a manga ártalma.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Jaeger írta:
A mangásoknak van szerintem itt inkább gondja, hogy nem úgy kapták meg ezt a szállat mint ahogyan elképzelték, de ez főként a manga ártalma.
Régen mangáztam és valahol itt offoltam a mangát. Anime után meglesem a mangát.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor az anime verzió jobb, mint a manga.
Animében Historia sokkal tökösebb és bátrabb volt a mangához képest.(Sokkal jobb karakterfejlődés)
Eren szerencsétlenkedését is visszafogottam lett a mangához képest.
Levi pedig sokkal emberibb volt az animében, aki szintén jobb karakterfejlődés mutatott a mangához képest.
Összegségben az író nagyon jó döntést hozott.
Még nem tudom eldönteni, hogy a my hero academy vagy Attack on titan jobb.
De, amiben biztos vagyok, hogy mind2 jobb a mangánál ^^.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.10.21. 12:38
ja igen értem én hogy még van a 3.évadból 12.rész, bár ezt én nem tekinteném már 3.évadnak már nem azért az hogy kiírják hogy szünet eddig, ennyi idő alatt konkrétan legyártanak egy 12 részes animét simán, szóval ez rohadtul nem hiatus, csak annak van beállitva egyszerűen nincs kész a 25 rész amit igértek vagy nem hajlandóak egy ilyen kemény szezonba belevágni, vagy nincs pénz, ennyi és nem a készítőket degradálom, alapvetően elment az évad fele, de az első kettőhöz képest ez harmat volt és nem az akicók miatt, nem azért nézem az animét főleg hogy a mangát is kivittem 100+ig csak most szünetelek, és igen sokkal jobb volt a változtatás, ha nem lett volna még szörnyűbb lett volna.
War doesn't determine who's right. Only who's left.
Mangát nem olvasok, szerintem jó lett az évad (első fele...). Engem mindig a történet érdekel legjobban, az első évad még nem fogott meg, de a másodiktól már egyre jobban érdekelt.
Egy dolog zavar kicsit... Tudatlanul sem akarok lelőni semmit, így spoilerbe teszem.
Olvastam a Claymore mangát, és eszembe jutott, hogy talán hasonló lehet a világ... Mivel szeretem a rejtélyeket, remélem, minél jobban különbözik tőle.
Az Opening először meglepett, de tetszik. Így utólag, szépen illeszkedik a részekhez. Az ending is jó...
De az, amikor utoljára megy ez ending és... ... ... "Oké, nézzük végig a képkockákat..." Nem igazán jöttem rá semmire, csak arra, ami elsőre is látszott. Habár, ott volt egy csigaház, vagy mi... Elérik a tengert, vagy csak egy emlék, amire én nem emlékszem?
Amúgy nem akarok semmire választ kapni, csak majd amikor kijönnek a részek.
Szerkesztette: Risy - 2018.10.22. 21:42
Avaren írta:
Mi mással zárhatnánk ezt a fél évadot, mint Erwin beszédével, ugye Jon ?
Jaja El is felejtettem, de tényleg, most is
Na, én is megnéztem végre, és nekem tetszett, ahogy az egész évad is. Mindenesetre értem, mit beszéltetek itt a kommentekben... az a baj, hogy az első évad 24 részét darálva néztem mindig, a második és a harmadik évadot viszont már hétről-hétre, és így nem igazán tudom összehasonlítani...
Mindenesetre az elmondható szerintem, hogy egyértelműen átvezető (fél)évad volt ez a 12 rész, és ez azért mindenképpen kellett. A karaktereknek és a történetnek is, hogy ne mindig ugyanazokból az alapszituációkból induljunk ki, ugyanolyan karakterekkel... jól fel lett forgatva a világ, nagyon sok választ kaptunk, kezd lassacskán összeállni a nagy kép, úgyhogy rossz évadnak semmiképpen sem mondanám. Más volt, az tény, és az is lehet, hogy nem hozott olyan katarktikus pillanatokat, mint az első (de szerintem már a második sem, utólag visszagondolva).
A politikai-társadalmi szálakat pl. szerintem nagyon jól oldották meg... persze nem olvastam a mangát, elhiszem, hogy ott a részletesség miatt jobb lett.
Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy nagyjából hányadik fejezetig jutottunk el? Lehet, hogy elolvasom áprílisig a mangát a jelenlegi történésekig.
Az animációt én csak egy-két helyen vettem észre, de ebből a szempontból biztos, hogy nem tudom reálisan összehasonlítani az évadokat, mert eddig laptopon néztem, mostmeg nagy TV-n, és sokszor egészen gyönyörű képek voltak most is Ami persze nem újdonság, de jobban észreveszi az ember (mondjuk elvileg a rosszat is hamarabb észre kéne vegyem így).
Zenékre szerintem is halványabb volt ez a 12 rész, kicsit olyan, mint a történet: átvezető, visszafogtak az intenzitásból. Lehet direkt, a történethez passzintva.
Akárhogy is, bőven adott élveznivalót, és emlékezetes pillanatokat is. Más évad volt, de rossznak semmiképpen sem mondanám. Aztán mondom, majd ha talán tavasszal újranézem egybe, máshogy fogom gondolni
Jaj és még valami. Értem, hogy brutálisnak akart hatni az endinges jelenet, és egyébként oké, tényleg az volt, de nekem valahogy nem jött át, mert... hatásvadásznak éreztem. Mindenféle kontextus nélkül csak ilyen... bepillantást bedobni... eléggé csalétek szagú, hogy "na, akkor szünet, de maradjatok velünk légyszi, mert durva lesz, higgyétek el!". Úgyhogy nem is akarok rajta nagyon gondolkodni, szépen kivárom a tavaszt, aztán meglátjuk
Sziasztok! No, én is idekanyarintom a véleményem az évaddal kapcsolatban.
Ami az animációt illeti: Próbálták a manga stílusához igazítani. Őszintén, nem a legjobb ötlet volt 2 évad után ezt bejátszani, például a megvastagított vonalak gyakorlatilag teljesen eltűntek, holott ez tette valamiért olyan egyedivé, még hangsúlyosabbá, még hátborzongatóbbá a történetet. Legalábbis nekem.
Mikasa egyértelműen sokkal szebb volt az első 2 évadban. A legtöbb helyen nagyon mogorva volt az arckifejezése, és maszkulin, valamint még mindig nem teljesen adja vissza az anime a mangabeli karakterét. Na mindegy, ezt már elengedtem. XD Ami pedig mindig is nagyon zavart, hogy a stúdiónak gőze nincs arról, melyik karakter hány centi. Volt olyan jelenet, ahol Levi ugyanolyan magas volt, mint Mikasa.
A dramaturgia valóban csalódás volt itt-ott, nem éreztem a mélységét bizonyos eseményeknek. Pl. mikor Armin megölte azt a nőt. Ennek elég lényeges szerepe van a karakterét illetően, mégsem éreztem át, és ez nem azért van, mert mangás vagyok. Btw, Arminnak van egy olyan szokása, hogy ha stresszel, kimegy egyedül üvölteni az erdőbe, ezt Isayama nyilatkozta egyszer, vicces lenne egy filler erről. XD
Eren önbírálata is valahogy nyafogásba torkollott. Historia részei viszont fenomenálisak lettek, egy jelenetet teljesen átvariáltak pl. nyilván Isayama kérésére. Ugyanis a mangában Levi egy hatalmas seggfejnek tűnt, az animében ezt korrigálták.
Maradjunk annyiban, hogy minden volt ez a 12 rész, csak nem vontatott. Mangásként nekem már szinte követhetetlen volt ez a tempó, jobb is, hogy felpörgették az eseményeket. Ezt mindenképpen a javára írom az évadnak.
A sztori meg sajna olyan amilyen, ez volt a mangában is. Feleslegesnek nem volt felesleges, haladni haladunk az infokkal, Eren megkeményedés képessége nagyon szuper lett, Marlowe pedig halálian ostoba, ami a nőket illeti, egy kalap alatt Erennel. XD
Remélem azért a folytatás jobb lesz. Az animáció terén nem várok változást viszont. :/