A technológia sem új. Ott volt pl a "robot" Pain. Szerintem kb ugyanezen a szinten volt... Akkor se reklamált senki
Boruto manga
Miről beszéljünk annyit amikor éppen az is a baj, hogy a történet túl lassú és nem is sok minden történik benne 40 oldal alatt.
Az meg hogy jobb lesz az animáció az biztos, mert ha ilyen rossz lenne mint a mangáé sokszor akkor nem is néznék.
Na meg amúgy ez egy manga lenne látványra is kellene adnia nem csak a történetre.
Amúgy Pain bábui azért jócskán mások voltak. És azt Nagató irányította. Itt éppen ez van, hogy ezeket senki nem irányítja, csak be vannak állítva valamire mint egy gép.
Mondjuk arról, hogyha ninjás dologról akarunk beszélni, hogy így nem ninja ez a dolog úgy nem ninja, azt amikor bejött a Paines szál, az azutáni összes cselekmény a sztori végéig aztán hú de nagyon ninjás lett.
Teljesen háttérbe szorultak azok a ninjás viselkedések, harcok, eszközpárbajok, taktikázások. Bejöttek ezek a világmegváltó erővel rendelkező istenek és meteorokat dobálnak egymásra meg óriási chakragömböket. Az egész háborúban kvázi semmi értelme nem volt annak a 100 ezer katonának. Sokkal inkább varázslósba tért át a sztori, mint egy fizikai harcos vonalra. Most pedig ez a manga megpróbál az egyszerű ninja életbe valami színt is vinni és ugye ez baj.
Hozzá sem lehet hasonlítani akárcsak Itachi erejéhez ezeket a dolgokat. Egy átlag shinobi még szinte arra sem képes, hogy a chakrát láthatóan megformálja. Használja a kunaikat, kitanulta a közelharcot, a chakra alapvető használatát és ennyi. Ha ninjás sztorit akarnánk, akkor tulajdonképpen ez utóbbi az, ami teljesen hűen tükrözné azt. Aztán ez meg senkinek nem tetszene, mert unalmas. Volt elég Naruto filler ebből ahol egyszerű kunai meg papírbombákkal volt teli az anime.
Megváltozott az igény, illetve maga Kishimoto változtatta meg arra, hogy behozta ezeket az embereket, mint Nagato, Madara, Kaguya stb.
Addig meg azt hitte mindenki, hogy Orochimaru a legerősebb ellenfél kb, rengeteg változtatást hajtott végre magán.
Konohamarunak meg is kellett küzdenie azokkal a bábokkal egyébként és talán azért is van ennyire leharcolt állapotban, szándékosan nem akarják megmutatni az ő erejét, ettől függetlenül gyengének tartani őt hülyeség.
Ao minigunját egy egyszerűbb ninja lépéssel kiiktatták. Szerintem az isteni harcok, a ninja világ mellé akarnak csinálni egy harmadik kategóriát, ami leginkább egy kissé felturbózott ninja lenne. Másrészt az egész ember megjelenésre nem éppen néz ki úgy, mint ha élne és virulna. Az egész ember össze van ragasztva. Máskülönben simán elugrott volna a sziklák elől, meg a rasengan elől is.
Én is kiakadtam volna, ha ez a minigun speciel rendes lőszereket lőne ki. Ennek ellenére tűzgömböket lő ki, amit egy képzettebb ninja is tud. Véleményem szerint ezeket az eszközöket ugyanúgy meg kell hajtani valamivel, így még csak azt sem lehet rá mondani, hogy végletekig működnének. Simán úgy működhetnek mint Rikudo eszközei, hogy eszik a használó chakráját. A Boruto filmben is ez volt. A jedi kard is úgy működik, hogy közbe szívja el tőled az erőt. Azokat a bábukat elvileg Ao irányította és ezt meg is említik a fejezetben, ha jól emlékszem az elején.
DereX írta:
Aztán ennek a topicnak még csak élvezeti faktora sincs olvasás szempontjából baromi unalmas újra ugyanazokat a kommenteket olvasni arról, hogy milyen rossz a kép minőség, milyen lassú a történetszál, goku helyeseléseit mások monológjára, időnként 1-1 új ember értelmesnek induló, majd egyszerűbe átcsapó kommentjeit. Valahogy én emiatt be is fásultam és inkább már csak olvasok, mint hozzászólok.
Amiről szólnia kéne az a konkrét cselekmény, a történet és a kivitelezés(nem a rajz kivitelezése).
Felkerült a 21. fejezet is.
Elég jó kis mozgalmas rész volt. Jó kis stratégiával. Valahogy mégis olyan lassan folyt most is a cselekmény. Kevés szöveg több cselekvés. Még most is sok a nagy kép szinte semmi haladással. Látványos azért, és a rajzolás is jó volt.
Megmutatták mire is jó a csapatmunka. Bár azért hogy egy valaki ellem (Ao) akkor is az egész csapat kell, jó stratégiával, akkor is egy kicsit sok.
És még így sincs vége a csatának. Persze megint Borutóé a fő szerep. Konohamaru is mint mester is csak mint támogató. Kicsit többet várnék mindenkitől. Bár jól nyomták, de semmi jelentősebb szerep csak elterelés és támogatás.
Szépek voltak a rajzok,DE a történet olyan lassú és döcögős,hogy alig hiszem el. Állandóan villogtatják itt Koji-t mint ha valami nagy dolog következne,meg sejtelmesen beszélnek DE ennyi.
Hónapok óta megy ez és őszintén nagyon unalmas. Nincs igazi,minőségi csavar vagy tartalom az egész mögött. A “tanulság” meg egy vicc. Folyamatosan járatják ugyanazt a témát amit már egy fél éve vesézgetnek és már irritáló. Én értem,hogy bele akarják fűzni ezeket a dolgokat,de ez már túl szájbarágós nekem.
Persze lehet csak én látom túl negatívan a dolgokat...
Ez a rész nem is lett volna rossz, ha hetente jelenne meg a manga, de így nagyon kevésnek érzem én is. Bár jó volt végre egy kis csatajelenetet látni, meg hogy gondolkoztak a szereplők, de egyet kell értsek az előttem szólókkal, ennél azért valamivel többet várna az ember, már arra gondolok, hogy Konohamaru eléggé erős elvileg, ráadásul Mitsuki is, és most azért nem egy ilyen tanuljunk együttműködni dologról van csak szó, ezért nem tudom miért nem lendülnek igazából akcióba. Fel van értékelve Boruto ereje, amiről kb semmit nem is tudunk, és nem csak mi, de maga a karakter se, miközben ott van mellette két ténylegesen erős karakter aki meg nem használja ki az erejét, na mind1, remélem lassan kicsit látunk ennél többet is, mert így tényleg laposodik a sztori nagyon.
És még egy valami, lehet hogy Ti ezt nem így látjátok, de nekem hiányoznak azok a nagyobb, messzebbről szemlélt jelentek, minden kockában csak a karakterek arcában vagyunk továbbra is, kicsit már zavaró, mintha nem lenne felépítése és koreográfiája a küzdelmeknek, nagyon sablonosak, de lehet ezt csak én érzem így.
Az elmúlt hetekben nem igazán látogattam ezt a topicot (meg eleve a fórumot sem nagyon), de úgy látom, hogy nem is volt olyan dolog, ami miatt fontos lett volna a jelenlétem.
DereX és fornetti2 vitáját szerkesztettem, spoilerek mögé tettem, hogy ne vonja el a figyelmet a manga kibeszéléséről, de nem töröltem, mivel szerintem szép példája annak, hogy lehet intelligensen is vitatkozni, akár személyes(ebb) dolgokról is. Igyekezzünk a témánál maradni, de ha már feltétlenül böki a csőrét valami az embernek, akkor azt így kell kinyilvánítani a jövőben is. (Nyilván egy határig mehet el az off topic.)
Moderátor
Most ez mi? Nem egylövetű volt az a cucc, amit el is sütött Kaguya elzárásánál? Ha nem, akkor hol vannak a Gudoudamak?
https://orig00.de...c5gyoq.png
http://naruto-kun...ons/005/43
Szerintem ez csak egyszerű kinézeti "tetkó", nem ugyanazt jelenti mint a pecsét amit Rikudoutol kaptak. Lehet azért is vették le róla néhol (ahogy a linken látom) mert kicsit zavaró lehet.
Amúgy eddig is volt pl a kézfején és a tenyerén ilyen tetkó mikor Kyuubi chakra módba lépett, szerintem itt is hasonlóról van szó : http://naruto-kun...uto/598/13
http://naruto-kun...ruto/645/5
Ugrás a fórumra: |