Olvastam ma egy érdekes kommentet az Erza vs Eileen harc kapcsán.
It wasn't the strength of her arm. She requipped a glove and used the energy released from that spell to propel her up.
Megnéztem és tényleg van rajta egy kesztyű. Az előző oldal bal alsó paneljén kezdi el megidézni. Amikor először olvastam nem vettem észre (vagy igen, csak azt hittem, hogy az a Natsu miatt megégett keze), de nem is emlékszem, hogy erről bárhol szó lett volna, vagy meg lett volna említve a kesztyű képessége. Nem mintha ez most megváltoztatná a véleményem (vagy bárki másét) arról a harcról, csak gondoltam ideírom, ha valaki még nem tudott volna róla. Ja és Jon a saját érdekedben most ne kezdd el olvasni a fejezetet.
"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
Remek észrevétel,bárki is volt az. Egy ici-pici logikát ad ennek a felugrásnak,bár összességében nem nagyon különbözik. Ha az animében meg is magyaráznák a kesztyű képességét valamivel elfogadhatóbbá tenné Erzának ezt a lépését,noha ott jobban fog látszani,ahogy megidézi stb.
Kint van angolul https://sorcererw.../13/page/1
Érdekes, hogy mi lett a Sprigganokkal. Akkor Dimariat már nem nagyon fogjuk látni harcolni. Kár. :/ Invel meg börtönben. Pedig belőle néztem volna ki legjobban az új császárt.
Ebből a Laxus vs Gerardból se lett semmi, mondjuk számítani lehetett rá. Brandish besegitésének hála meg jöhet a 2. menet.
Miért ne kezdjem el olvasni? Mert elmaradt a Gerard-Luxus? Nem baj, nem is lett volna túl értelmes. Igazából így sem, egy kommentben olvastam, hogy simán elmehetne Makarovval megbeszélni, csak titkolózni kell a történet miatt, hogy legyen valami sztori (ahogy Brandish feltűnése is egy deus ex machina mindig), és van benne igazság, hogy enyhén fogalmazzak.
De mindegy.
Erza visszatérése egész logikus volt, ennek örülök.
És akkor azt hiszem, hogy RIP ezeknek Ilyenkor szokott pont Natsu meg Erza (de majd Gray is gondolom) KO-zni. Meglepődnék, ha most nem így lenne Lehet, hogy lesz egy-két ellenfélcsere, de az sem biztos.
Gyerekek,ha most normálisan elveri Erzát . Akkor nem csak pezsgőt bontok, de még véleményt is fogok róla írni.
Dbz one puch Erza bukás sokkal jobban érdekel, mint egy Gerárd vs Laxus.
Azért vicces, hogy Mashima is érezte, hogy ez még Erzának is sok lenne és ezért rárajzolt egy kesztyűt, amit az olvasók többsége még csak észre se vett (legalábbis próbáltam rákeresni, de nem találtam semmit). Legalább kitalált volna valami jobban észrevehetőbbet, mondjuk egy páncélt, ami megnöveli a fizikai erejét. De hát úgy látszik Erzának nincs ilyen páncélja.
Miért ne kezdjem el olvasni?
Nem a mostanit. A múltkor is linkeltem valamit a háborúból, amit aztán elkezdtél olvasni és meg is bántad.
Ó te jó ég, most beleolvastam azokba, amiket linkeltél.
És te jó ég, már el is felejtettem, hogy mennyire kritikán aluli lett az utolsó 20-30 fejezet Te jó ég.
100YQ 13
A sprigganok sose voltak annyira kidolgozva, hogy különösebben érdekeljen egyikük is, de Brandish ezzel a nemtörődöm stílusával és őrülten nagy erejével szerintem el lett találva. Azok ketten meg semmiből se tanulnak? Főleg Invel. Azt hinné az ember, hogy több esze van (na meg, hogy ő vette át Zeref helyét.) Az viszont fura, hogy Lucy nem tudja, hogy mi lett Lacrade-val. Itt most Brandish poénkodott? Jobb is így, hogy nem segített (túl sokat). Túl egyszerű lett volna.
Gerard és Laxus várható volt, hogy nem (most) fognak egymásnak esni a város közepén. Lehet Gerard csatlakozik a detektívcsapathoz?
Erza szabadulása végre logikus volt (először azt hittem, hogy csak színészkedett), bár azt nem értem, hogy ennek most mi köze volt a szeméhez, de jó pont, hogy ilyen régi dolgok nincsenek elfelejtve. Natsutól meg remélem látunk végre egy kis DF-et végre.
"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
Nekem a végéből meg az tűnik, hogy van valami múltja, meg rejtegetni valója, de nem biztos, hogy gonosz lesz ő.
Luxus milyen érett lett, miért is nem ő a céhmester? :/
Ez a hamucsávó teljesen nevetséges. Mármint az ereje. De a személyisége is... nagyon unalmas. De főleg a képessége, teljesen értelmetlen, mi az, hogy a tüzet hamuvá, ezzel az erővel a levegőt is lehetne xD
Az Erza harc annyira nem rossz, és bírom, ha Gerrarddal cukkolják, remélem ki lesz belőlük hozva valami )
Kíváncsi vagyok, Gerard meg Touka fog-e most harcolni.
Azért szerintem esik le a színvonal, lapos(abb) és klisés(ebb) újra, nagyon.
Luxus fénypontja volt a fejezetnek egyértelműen.