A jó dolgok kis csomagban érkeznek, de ami kicsi az akkor is kicsi.
Anime/Manga hírek
Senkitől nem hallottam még, hogy tök jó, hogy a Detective Conan és a Hajime no Ippo még nem ért véget 1000-1200+ fejezet után sem. Vagy a fordítottja, hogy a Fullmetal Alchemist mangája kevés 108-109 fejezettel és a Brotherhood is élvezhetetlen, mert "csak" 64 részes. De hát ízlések és pofonok.
Bastian írta:
Az ilyen jellegű hozzászólásoknál érződik, hogy rohadtul savanyú a szőlő, már megbocsáss Tapi.
Egy olyan vitát nyitottál újra, már ha vita volt, ami több, mint 1 hete befejeződött. És nem úgy, hogy letetted a One Piece mellett a voksod, hanem a Kimetsu-t húztad le. A személyes véleményed alapján "kizárólag az Ufotable" miatt lett sikeres, meg a "fasorban sem volt a manga". A rajzstílus ellen is felszólaltál, ami ha annyit számítana, akkor Mashima írná a legkedveltebb mangákat, Togashi meg egy senki lenne. De ugyebár nem a borítójáról kell megítélni a könyvet. Murata, az OPM illusztrátora is méltatta a Kimetsu sikerét. Elbírom viselni a személyes véleményeket, a "savanyú a szőlőt" is csak azért kaptad, mert nagyon nem tudtam ezt most mire vélni, hogy már-már a semmiből kikívánkozott belőled, amikor az érintettek továbbléptek. Mondjuk én is szeretek olykor feszültséget levezetni, szóval emiatt nincs harag. :]
A statisztika sok mindent elárul.
2014-2015 volt a Shingeki no Kyojin csúcsa. 1,7-1,9 millió környékén adott el kötetenként. 2015-ben nőttek a számok, pedig nem volt animéje, 1,8-2 millió körül hozott. 2016 már törést kezdett mutatni, 1,5-1,9. Ezt követően 2017-ben jött a 2. évad, mégis tovább csökkent a manga iránt az érdeklődés, 1,4-1,7 millió kötetenként. Jött egy évre rá a 3. évad, mégis már csak 1,2-1,4 millió kötetenként. 2020-ra pedig csak 1 millió, vagy kevesebb. Tehát elvesztette az olvasóinak felét, és nem azért, mert nem adaptálták tisztességgel, vagy sokat vártak, nem tetszett a japán olvasóknak a sztori alakulása. El kell fogadni.
A Nanantsu no Taizai példája még egyértelműbb. 2015-ben volt a csúcson a One Piece mögött, köszönhetően az animének. 880-900e között hozott kötetenként, vagyis a régi köteteket vették ezerrel, nem az újakat. Mindössze egy évre rá, már csak 720-773e között hozott, nagyon gyorsan kezdte elveszteni az olvasóinak érdeklődését. 2017-ben már csak 547-674e. Jött a második évad 2018-ban, mégis tovább csökkent, 565-619e. Újfent nem azért, mert sokat kellett várni az anime folytatására, vagy a minősége volt borzalmas. Az olvasók nem voltak megelégedve a cselekmény alakulásával, elpártoltak a mangától fokozatosan. Nem tudok 2019-es és 2020-as összesített kötet adatot mondani, mert már annyit esett, hogy nem Top 50-es.
Itt jön be a Kimetsu. 22 kötet elteltével komoly lemorzsolódásnak fikarcnyi jele sem mutatkozik. A legrégebbi kötetek 4,4-4,6 milliónál vannak, a legújabbak 4,2 milliónál. Az Ufotable megteremtette számára a figyelmet, ami egy adaptáció dolga, de fenn is kell tartania a műnek az érdeklődést. Az anime óta eltelt több, mint 1 év, a mozifilm is tolódott az eredeti megjelenéshez képest, mégis hűségesek az olvasók, ami ilyen brutális számoknál elég meglepő, főleg úgy, hogy a manga bevállalós. Szóval abszolút jól klikkel az olvasókkal, tudja, hogy milyen húrokat pengessen, nem csak az Ufotable adott neki "egy kis figyelmet", csak azért, hogy az emberek beleunjanak.
Még annyit, hogy egy adaptációnak nem kell lehoznia a csillagos eget, sőt, akár rossz is lehet, ha eléri a célját, és felfigyelnek az alapanyagra. Lásd 5toubun no Hanayome. 2019: 5,8 millió, 2020: 6,1 millió eladott példány romcomként. 12 részes anime 2019-ben: MINŐSÉG.
Kimetsu no Yaiba-ból komolyan 10-szer annyit adtak el mint a sok ember által top1-nek tartott One Piece-ből? Helyes
Ebből indult a vita, de így kár nézni a dolgokat mert egész más a 2 mű, nem is említhetőek egy lapon.
De ha így nézzük a világ legjobb filmje az Elfújta a szél, ezzel valószínűleg sokan nem értenek egyet (én se) de a statisztikák szerint ez a matuzsálem hozta a legtöbb bevételt olyanok előtt mint Avatar, Titanic, Csillagok háborúja, Bosszúállók.
Ez a legpopulárisabb manga a világon, amiből a legtöbbet adták el.
Dicséretet érdemel, de én külön listát vezetek, így nálam valamivel lejjebb van sorolva.
Ezt Jaeger írta, ha minden igaz, de nem kontrázott rá, nem ment neki erősen a konkurenciának. A Kimetsu témában pedig csak annyi hangzott el, hogy egyesek jobban kedvelik a rövidebb műveket, mint az OP hosszúságúakat. Ez egyéni preferencia, sértésnek nem sértés. Ott mégis te tűntél fel, Severum, erről ment utána a felesleges eszmecsere.
Nem fogom azt mondani, hogy minden Kimetsu rajongó szent. De az tény, hogy tőlük ritkán vélek tagadhatatlan hencegést felfedezni, vagy szándékosan hergelést mások irányába, csak örömet a sikerek miatt. Az OP rajongók külföldön, tisztelet a kivételnek, pedig már tavaly is agyvérzést kaptak, amikor megszakadt a nagy sorozatuk. Kinyílt utána a csipájuk, hogy majd jövőre a Kimetsu a "térképen" sem lesz fent, OP forever, még csak nem is a saját témáikban, így mondhatni sorsszerűen még nagyobb pofon érte őket. Pedig lehet diplomatikusan azt mondani, hogy "Gratulálok a Kimetsu-nak, de továbbra is a One Piece a kedvencem". Mondanom sem kell, nem sok gratuláció volt.
Bastian írta:
Egy olyan vitát nyitottál újra, már ha vita volt, ami több, mint 1 hete befejeződött. És nem úgy, hogy letetted a One Piece mellett a voksod, hanem a Kimetsu-t húztad le.
Nem véletlen nem emeltem ki azt hogy ki írta mert nem számít, nem felesleges vitát akartam gerjeszteni.
Csak számomra érthetetlen hogy miért pont OPt hasonlítják Kinetsuhoz, van bennük kard?
Ha az eladási statisztikákat nézzük akkor mindenben jobb mint a One Piece, ez nekem nem fáj semennyire, sőt alig várom hogy belekezdhessek.
Bastian írta:
Senkitől nem hallottam még, hogy tök jó, hogy a Detective Conan és a Hajime no Ippo még nem ért véget 1000-1200+ fejezet után sem.
Nyilván érted a lényeget, josh. Az Ippo nem azért lesz jó, mert még nem ért véget 1322! fejezet után.
Tapion-sama írta:
[quote]Bastian írta:
És igen, a Kimetsut húztam és nem raktam le a voksom a One Piece mellett, mert pontosan ezt akartam közölni, hogy a Kimetsu anime nélkül a fasorban sem lenne szerintem. Nem ismerem a történetét a gésás részek utántól, de amit addig láttam (talán 180-190, de lehet volt az 200 fejezet is, nem tudom), az nem volt egy túl mélyenszántó cselekményű történet. Lehet, hogy az egész egyben nézve egy remek mű, de továbbra is állítom, hogy az igazi sikert, az áttörő sikert az anime hozta meg neki. Szerintem - hangsúlyozom: szerintem - önmagában a manga nemhogy ezt, de ennek a tizedét sem tudta volna elérni.
Severum írta:
Csak számomra érthetetlen hogy miért pont OPt hasonlítják Kinetsuhoz, van bennük kard?
Nem gondoltam, hogy abból az egy mondatból ennyi hozzászólás érkezik.
Én tisztelem azt amit a One Piece elért nem akartam ilyen vitát generálni. Örülök, hogy ennyien ennyiféle mangát szeretünk
Jöjjön egy másik téma:
New 'Code Geass' Anime Series 'Dakkan no Z' in Production
https://myanimeli...s/61310880
De én emlékszem talán egy hírre már 1 évvel ezelőttről is. Nagyon húzzák vonják, hogy újraélesztik ezt a sorozatot bár kérdéses van-e értelme.
A Bastian Trivia-ba értékes információ lesz:
Rühellem a Code Geass-t, és rühellem Lelouch (Inkább Ledouche) karakterét, de nagyon. Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
A többiről a szokásos fejésellenes dolgot vallom. Engedjék má' el!
Jaeger írta:
Mikor jön az Index anime folytatása? Erről nem szereztél belsős infót?
Ugrás a fórumra: |