Nem is állok úgy a mangához, hogy mindenre kiterjedő, komplett világot kapjunk mint leírtam, nem ez a témája, illetve nem nézek most utána, hogy hol hogy tartják számon, de ez egy shounen manga, nem seinen vagy hasonló, így nem is állok úgy hozzá.
Szerintem az egyetlen dolog, amit kifogásoltam azaz, hogy Deku új képessége nem lett adagolva (az én szubjektív véleményem és ízlésem szerint), de itt kitértem arra, hogy még bármi lehet és kaphat normális "magyarázatot", így nem ítélkezem, csak ha nem lesz, akkor igen is romlik egyet a szememben. Ennyi.
Karakter kiiktatásánál: Egyenlőre egyedül a gonosztevők öltek meg bárkit is, a sima hősök nem (legalább is nem emlékszem ilyenre, Hawks-ot azért mondanám kivételes esetnek, mert ott a helyzet és a személyiség teljesen más volt, nem sima hős, egyéni küldetéssel és felhatalmazással), így szerintem teljesen jogos a felvetésem, hogy Shigarakinál sem ezt tervezik/tervezték. Az, hogy Deku talán most elveszti a fejét se feltétlen jelenti, hogy megöli, már csak a személyiségéből kiindulva se (főleg, hogy full idegben is arra figyel, hogy elsősorban másokat védjen). Szóval, szerintem jogos volt a felvetésem. A shigarakis szitu teljesen más, mint pl Hawks-nál, akinek a tettei teljesen más hangvételűek.
Kormánnyal kapcsolatban: leírtam, hogy komolyabb hangvételű embereknek mutatták be őket (a mangához mérten). Viszont a keményebb esetekre bevethető hősök..... a legnagyobbnak bemutatott - és előre felderített gonosztevők elleni rohamról beszélünk, tele rengeteg erős képességű emberrel, és azzal számolni, hogy a "természeti katasztrófa" mozdulni sem fog és minden happy lesz.... kicsit naiv, a hősöktől és a tervezőktől is, ne mondja nekem senki, hogy ilyenkor egy shounen manga nem számol B-tervvel. Mert de, úgy hogy én még várom ezeket az "embereket", hogy valamikor felbukkanjanak remélem, hogy lesznek ilyenek a későbbiek folyamán, főleg a történek miatt, arra különösen kíváncsi leszek, hogy létezik-e a "hőstársadalmon" kívül hős ranglista, mert az oké, hogy a nyilvánosság előtt van egy lista, de ha a kormánynak vannak ilyen emberei, akkor ott is kell vmilyen szintrendszernek lennie, mert ha nincs, az fura lenne. De ez full spekuláció úgy, hogy én még kivárom, hogy ezzel kapcsolatban látunk-e bármit (vagy sima hősöknek álcázott emberekről lesz-e szó).
Az átlag emberek: hát nem tudom... nekem még így is fura xD életveszélyes helyzetben semmilyen képességet sem látunk, mert, hogy nem fejlesztették... akkor ugyanott vagyunk, mintha nem is lenne erejük. A bűnözök és huligánok használják az erejüket, a kis óvodások is, de még a sulisoknál is bemutatták, hogy a kölykök használják az erejük - és még ha vannak is olyanok akik nem, akik igen, nem mind mennek hősöknek, de egy fiatal felnőtt már nem tudja használni, de akár egy 30-as sem (akinél a "rozsdásodást" megértem), nekem fura... lényegében mindenki használhatja a képességét a felnőtt korhatár alatt, így úgy amúgy, vagy ha kisgengsztert játszik valaki, de a sima civilek közül senki?? nekem fura, ha társadalomban lévő képesség elnyomást nézzük -törvény van a használat ellen- még úgy, ahogy megértem, de hogy senki DD na mindegy, ez az én problémám marad.
Szerkesztette: Hitsurashi - 2020.09.13. 22:39