Alapesetben azt mondanám, hogy remélem nem lesz fél évnyi filler mint a Narutóban, de remélem, hogy tele lesz filler harcokkal. Mint pl Serena vs 4 Ishgari, August vs Crime Sorciere, Bloodman vs Sabertooth és még sorolhatnám.
Fairy Tail manga
Érdekes volt a sok véleményt elolvasni Elmúlt egy héten nem nagyon voltam fórumon, ebben a topicban egyáltalán nem, magát a fejezetet elolvastam, amikor kijött angolul, ill. most magyarul.
Elsőre nagyon tetszett, az az igazság. Elkapott a hangulata, az érzelmei, átjött, hogy akkor ennek most tényleg vége, és most elbúcsúzok a FT-től, a karakterektől, a világtól. A Zeref-Mavis dolgon kívül tetszett minden szál. A vége, az utolsó pár oldal meg különösen, szinte megindító volt.
Aztán most, magyarul elolvasva már közel sem jött át annyira. Talán mert elemző szemmel néztem, figyeltem kivel mi történik, nemcsak a hangulata, a nosztalgia kapott el. De belegondolva, most sincs vele semmi bajom, csak ma már nem érzelmesen olvastam el
Maga a bankett nagyon FT-es volt )
A párok közül Gajeel és Levy nagyon jól lettek bemutatva (mondjuk eddig is ők voltak a legjobban vezetve), a kisbabán is jót mosolyogtam, Wendy reakcióin meg még inkább
Nekem tetszett a Gray-Juvia dolog is, Chakrával ellentétben eszembe sem jutott az, hogy bunkóság rángatni, valahogy a FT-ben ezt egyáltalán nem érzem idegennek. Egyetértettem Grayel, a férfi és a női test különbözőségéről szóló gondolataival, és tetszett, hogy ezeket nem igazán sikerült neki kinyögni Szóval nekem velük sem volt bajom, sőt, valahogy illett is hozzájuk ez a lezárás, ami nem kimondottan, de mégis egyértelművé tette a dolgokat.
Luxus hatalmas volt, ahogy mindig Azért ezek közül remélem Mira a befutó, de itt egyáltalán nem is ez volt a lényeg.
Erza és Gérard... egyrészt rossz, hogy ők nem kaptak komolyabb momentumot, de azt teljesen helyesnek tartom, hogy nem most, ebbe a fejezetbe próbálta beszűkíteni őket. Ők olyan mélységű, és bonyolult múltú, kapcsolatú pár, hogy nekem ez a jövőbe való utalgatás (Erza minden nap kifésüli a haját...) sokkal jobban tetszett, sokkal jobban átjött, mintha kaptunk volna tőlük egy viccoldalt, vagy egy beleerőltetett lelkizést.
Sherria varázslata sem zavart, és még csak nem is értek egyet Durzoval abban, hogy lacrima áll a dolog hátterében. Valószínűleg ő volt az első, akin használták a harmadik eredetet, ki tudja, hogy pontosan mik a hatásai, szerintem belemagyarázható, hogy lassacskán, és korlátozott mértékben visszatér a mágia. De ha nem is, ennyire tündérmese belefér a dolgokba
És végül a Natsu-Lucy jelenetek is tetszettek. Natsu nyíltan elismerte Gajeelnek a dolgot igazából Nem mintha eddig kérdés lett volna. Nem nevezném érzelmileg inkompetensnek sem. Kimondta kimondatlanul, amit ki kellett mondani, és nem bánom, hogy a többi a képzeletünkre lett bízva. A tündéres idézet, meg a 100 éves küldetés meg szerintem tökéletes lezárása egy végtelen kalandot elmesélő mangának
Ami viszont nagyon nem tetszett, az a Mavis-Zeref dolog, egyrészt Zeref ebben a formájában mégjobban irritál, mint eddig, másrészt szerintem kár volt megbolygatni a halottakat, nekem nagyon tetszett az ő lezárásuk. Meg logikátlan is, hacsak Makarov nem arra utalgatott, hogy ott velük történt valami (elvileg Zeref, a Fairy Heart elnyelése után uralta az időt, és ott el tudom képzelni, hogy történt valami a halálukkor...). De akár logikátlan, akár nem, én nem tettem volna bele őket. (Arról nem is beszélve, hogy Mavis itt 11 éves lehet, vagy mennyi...)
Szóval nekem tetszett ez a fejezet, és animében, zenével biztosan még sokkal jobban fog ütni Mert itt a hangulat volt a lényeg.
Ez persze nem írja felül a pocsék háborút, a pocsék utolsó fejezeteket, a zéró karakterfejlődést, az unalomig ismételt, üres mantrákat, de ez van, engem ez már nem érdekel, vége, ennyi volt. Az animét biztosan fogom nézni, remélem én is, hogy lesznek király kiegészítések. De ha nem, akkor is megnézem szerintem. Olyan volt a manga, amilyen, sokkal több is lehetett volna benne, azonban sok szép, meg király pillanatot okozott, és a hibák elemzésébe meg már belefáradtam, csináltam már eleget. Emlékszem a király momentumokra, meg emlékszem azokra is, amikor fogtam a fejem... volt mindkettőből bőven. Akárhogy is, összességében inkább pozitívan tekintek vissza a mangára, annak a világában eltöltött időre, és biztos király lesz majd később, pár év múlva esetleg egy-két dolgot visszaolvasni.
Ha én nekem kéne pontozni, szerintem 6-7/10-et adnék rá, ami néhol 3 volt, néhol meg 9 és afölött. De nem ez a lényeg, hanem ez:
"Remélem, hogy mindenki találni fog valamit... ami hasonlóan pótolhatatlan lesz számára, mint nekem a Fairy Tail... és az én kedves bajtársaim és barátaim."
Őszintén kívánom ezt minden fórumozónak, köszönöm a véleményeket, az időt, és különösen a Csapatnak, mindenkinek, aki részt vett a munkában. Büszkék lehettek magatokra, a minőségre, az odaszánásotokra, köszönök mindent, és sok sikert kívánok minden további projekthez )
Találkozunk más topicokban, ha meg nem, akkor Isten áldjon mindenkit
Sherria varázslata sem zavart, és még csak nem is értek egyet Durzoval abban, hogy lacrima áll a dolog hátterében. Valószínűleg ő volt az első, akin használták a harmadik eredetet, ki tudja, hogy pontosan mik a hatásai, szerintem belemagyarázható, hogy lassacskán, és korlátozott mértékben visszatér a mágia. De ha nem is, ennyire tündérmese belefér a dolgokba
![]()
háború egyetlen tényleges veszteségét
Annyira nagy veszteség, hogy hirtelen fogalmam sem volt, hogy ki/mi az a Bosco
Nem tudom, nekem nem tetszett, hogy a háború egyetlen igazi vesztesége egy kislány volt, akitől elvették a mágiáját, miközben mindenki más megúszta karcolás nélkül. Ha még lettek volna mellette, talán, de így... én kifejezetten örültem, amikor láttam, hogy kezdetlegesen ugyan, de varázsol.
De egyetértek, mindenki továbbképzeli, megmagyarázza magának, aki akarja.
Hogy hogy 1 karcolás nélkül?
Talán nem vetted észre de nem divatból hordanak kötéseket a mágusok.
És amúgy Christina már jó párszor újra lett építve a Fairy Tail miatt.
Pl.: A Végtelen óránál, Nirvána eset, a nagy háború a végén, meg még pár ami nem jut eszembe.
A 100 éves küldetés nem azért 100 éves, mert 100 évig tart, hanem mert 100 éve nem tudta megcsinálni senki.
http://naruto-kun...ail/165/20
Nos ha már én is elolvastam végig a mangát akkor azt hiszem ha mást nem is, de meg kell köszönnöm a Naruto-kun csapat munkáját, amiért lefordították az egész történetet! Szóval, Köszönöm szépen!
Azt hiszem nem lenne igazságos véleményt mondanom a manga befejezéséről. Az viszont tisztán látszott ezen az összecsapott "befejezésen", hogy közel sem ilyen hosszúra volt tervezve a történet. Az író A Tenrou-szigeti szállal előtte az összes kreatív puskaporát és a végére olyan szinten nem maradt semmi, hogy én személyesen örültem, hogy vége lett az egésznek. Engem személy szerint az szomorít el a legjobban, hogy itt volt ez a sok szimpatikus, változatos karakter és az égvilágon nem kezdett semmit velük az író. Persze alakítottak ki kapcsolatokat (barátit, szerelmit), de az egész rohadt manga úgy záródott le, ahogy kezdődött. Egy 550 fejezetes műről beszélünk.
Egyszerűen tipikus esete annak, amikor egy író nem elég tehetséges ahhoz, hogy elmeséljen egy történetet. Csak ugyanazt az egy dolgot tudja szajkózni, hogy barátság, meg Mi vagyunk a Fairy Tail.
Szomorú vagyok, mert egy olyan mangáról van szó, amit imádtam, mikor először elkezdtem olvasni és nagyon gyorsan behúz a hangulata és a karakterei. De ennél tovább nem jutott. Se egy érdekes háttérsztorit nem tudott elmesélni, se egy érdekes világot nem tudott felépíteni.
Persze, az olvasót könnyű megtéveszteni, mert a Happy End dübörög a történet végén.
Mivel régóta nem követtem a mangát nekem néhány elvárásom azért volt.
1; Az utolsó csaták Zeref és Achnologia ellen legyenek királyak. (Hagyjuk inkább!)
2; Natsunak Dragon Force. (Megkaptam. Semmi értelme nem volt. Köszönöm.)
3; Normális lezárás a szerelmi szálaknak. Bár ez mellékes, mert ilyet szerintem még egy mangában sem olvastam. (Tudom, tudom shounen manga. Csak nekem az a baj, hogy ez a kifogás már egyre jobban azt sugallja, hogy csak azért mert shounen mangát ír az ember nem kell igényes szerelmi történet bele. Ez pedig lehet sajnos így is van csak nekem kellemetlen, hogy egy ilyen alap dolgot elhanyagolnak.)
Amit pedig muszáj megemlítenem és nekem a legeslegrosszabb pontja volt az egésznek az Mavis és Zeref szerelmi szála. Azon kívül, hogy ez sem volt normálisan felépítve belőlem csak undort és haragot tudott kiváltani. Engem az sem érdekel, hogy Mavis elméje felnőtt volt, de akkor kedves író ne egy 13 éves lány testébe zárd. Az egész mangában engem idegesített a loli dolog, de itt kicsapta a biztosítékot. (Khm, Zeref és Mavis gyereke? ... Még ha valamit ki tudott volna ebből hozni, de ezen is átugrott a cselekmény 1 fejezet alatt.)
Na még jó, hogy leírtam a hsz-em elején, hogy nem nyilatkozom a végéről. Sajnálom!
Egyszerűen csak csalódtam az egyik kedvenc mangámban. Mert az utolsó történetszál egyszerűen mindenben alulmúlta a régi önmagát és még csak megújulni sem volt képes. Lehet egyszer még újraolvasom az egészet és akkor biztosan más véleménnyel leszek róla. De addig is én lezárom magamban ezt a történetet egy jó időre. Még egyszer köszönöm az egész csapat munkáját!
A Tenrou sziget után a Fairy Tail Zer0 még elég jó volt*. Csak furcsa, hogy nem konkrétan a manga berkein belül jelent meg, hanem "külön" sorozatként. Persze a Fairy Tail magazint is népszerűsíteni kellett valamivel, csak az a "baj", hogy maga a manga konkrétan épít a FT Zer0-ra, már csak Mavis és Zeref miatt is.
* Talán pont azért, mert nem akart több lenni, mint Mavis története. ^^
Lehet, hogy nem merte bevállalni, hogy ilyen hosszú flashbacket rak bele a manga történéseibe. Az egy dolog, hogy párhuzamosan futott a mangával, de ha benne lett volna, 13 részes eredetsztori... én nekem nem lett volna vele bajom (bár valószínűleg nekem is több türelmem volt kivárni így a történet alakulását), de szerintem a többség a felénél már megelégelte volna.
Volt egyáltalán flashback a FT-ben? Volt egy Zerefnek, ami majdnem egy fejezet hosszú volt... meg aztán még egy, azt hiszem... ja, amikor megmutatta Mavis "halálát", de ezek is csak egy fejezetesek voltak. Tehát nem hogy 13, még 2 fejezetes flashback sem volt a mangában.
Szerintem érthető, hogy akkor már nem merte bevállalni, és szerintem jól is tette, hogy így csinálta.
A Tenrou után még a Tartaros sem volt rossz, szerintem. Érdekes ellenfelek voltak, jó csaták, még izgulni is lehetett, végsősoron mindenki veszített is valamit, nagy fordulatok voltak a sztoriban, szerintem FT szinten nagyon jó arc volt.
De a háború, mindennek a lényege, az... borzalmasan semmilyen volt. Komolyanvehetetlen katyvasz, még ha voltak abban is jó fejezetek, összességében... de most már mindegy.
Ugrás a fórumra: |