Kicsit furcsa ennek nem nagyon volt nekem utolsó fejezet hangulata, egyáltalán nem éreztem, hogy egy korszak lezárult és hogy hiányozni fog a manga, pedig azért hosszú évek óta követem ezt is folyamatosan. Anno a Narutonál és még a Bleachnél is kicsit megviselt, hogy vége van meg hiányzott is egy darabig, de most valamiért nem. Olyan sokszor azért nem idegesített fel Mashima, azonban valahogy tudat alatt még is ennyire elvette a kedvem tőle.
Először én is egyetértettem azzal, amit itt sokan írtak, hogy ez egy tipikus történetszál lezárása fejezet volt, nem olyan, mint amilyennek az utolsó fejezetnek lennie kellene. Azt hittem ez a tökéletes jellemzés, azonban később rájöttem, hogy ez nem teljesen pontos, és sajnos rossz értelemben. Igazából nem tudtunk meg szinte semmi újat a befejezésből és az esetek többségében nem is volt jellemfejlődés csak ugyanabban a helyzetben topogtak, mint már nagyon rég óta például Erza-Gerard már ezer éve nem haladtak semmit előre, a jellemfejlődés hiányát meg sok mindenkinél tapasztaltam.
Az egyetlen jelenet, amivel majdnem közel volt ahhoz, hogy érzelmet tudjon kicsalni belőlem és ne csak fapofával nézzem a fejezetet a következő:
http://naruto-kun...ail/545/23
Mavis és Zeref jelenete, de annyira erőltetetten és indokolatlanul rakta bele a befejezésbe, hogy mégsem sikerült neki.
http://naruto-kun...ail/545/32
Ez sem ütött annyira, amennyire kellett volna.
Rengeteg potenciál lett volna a mangában, azonban Mashima ezeket egyáltalán nem haszálta már ki főleg a Tartaros óta. Albareth birodalom, a Tíz szent mágus, Száz éves küldetés, Alcselam, Istenek, és még sorolhatnám a számtalan potenciális dolgot, ami kb. csak meg lett említve és szinte nem is láttunk belőle semmit. Kubo legalább csomó mindenre választ adott a végén, mégha nagyon erőltetett és mondvacsinált is volt sok, de legalább vette ennyire a "fáradtságot", Mashima azonban még erre sem. Tényleg nagyon sajnálom, pedig amiket az előbb felsoroltam mindnek lehetett volna külön történetszála még ha túlzásnak is hangzik és sok mindent még meg sem említettem. Na mindegy ez van ha értékelni kellene a mangát olyan 5-6 pont lenne a 10-ből.