Pennymester
Szerintem a "baby" szót a Levy-Gajeel résznél itt nem úgy kell értelmezni, hogy gyerekük lesz, arra nem hinném, hogy ez lett volna a reakció, de javítsatok ki ha tévedek.
Én ezt az egészet egy szóval tudnám jellemezni: csalódás. Hiába tartom jónak az utolsó fejezetet, azért az ezt megelőző események miatt ezt a végkifejletet nem tudom szeretni. Nem mondom, hogy szörnyű, de végülis inkább csak olyan mintha abbamaradt volna, lezáratlanul. Nekem legalábbis.
Úgy terveztem, hogy majd ha meglesz az utolsó fejezet írok egy hosszabb véleményt, de ahogy elolvastam rájöttem, hogy nincs mit írnom. Egyetértek a legtöbbekkel, akiknek nem tetszett ez az utolsó szál (bár nekem úgy nagyjából a feléig igen) és ennyi. Annyira semmilyen volt ez a vég, hogy még érzéseim se nagyon vannak. Egyszerre örülök is meg nem is, hogy vége. Az utolsó fejezet még elmegy, de ami előtte volt...
Nagy kár ez az egész. Annak viszont örülök, hogy ez a Fairy tail hangulat visszatért a végére és kifejezetten jó ez a 100 éves küldetés a végére szerintem. Egyszerre zárja le csak a csak főszereplőkkel , ráadásul a Fariry tail legnagyobb kérdésével. És mivel így is kezdődött ezzel egy keretet ad a műnek, úgyhogy szerkezetileg nem rossz, csak hát a tartalom...na mindegy. Azért az animére még kíváncsi leszek.