Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
236. fejezet
Az első kép, ami szerdán szembejött velem az a panel volt, ahol Sukuna a félbevágott testnek pofázik. Mondanom sem kell felzaklatott a dolog...
Kezdjük azzal, hogy a fejezet eleje nem rejti véka alá, hogy Gojou életét vesztette (Az animében pedig most került a Börtönvilágba). Ráadásul oda is eljutottunk, hogy Gojou elmondása szerint még akkor sem nyert volna, ha Sukuna nem rendelkezik Megumi technikáival, elvégre Sukuna nem adott bele mindent. Ez mind szép is jó, de Sukuna semmi olyan saját átoktechnikát nem mutatott eddig, ami áttörhette volna a Végtelenség pajzsát. Könyörgöm, ne tápóljuk, ne dicsőítsük már tovább!
Aztán következik a gigászok harcának gyalázatos befejezése...
Egyrészt nagyon nincs összhangban az előző fejezet vége, és ez a végkimenetel. Mintha hiányozna egy fejezet, de legalább egy fél. Így konkrétan az egyik legerősebb karakter, aki egyben az egyik rajongói kedvenc is, LÁTATLANBAN kapta be a végső csapást. Nem tudjuk, hogy miként zajlott le. Nem látta a vágást? Nem látta, hogy Sukuna vágni készül? Látta, de fejben úgy gondolta, hogy minek kitérni, nem fog működni? Ki akarta végezni Sukunát, de pont jött a vágás? Semmit nem tudunk.
Másrészt pedig Sukuna viselkedése, hogy "Amúgy ezért kellett nekem Makora..." is már-már asspull kategória az előző fejezetben lévő pánikreakciója után. Az már csak a hab a tortán, hogy ezt a "szupervágást" meg tudta csak úgy "tanulni", mert Makorától látta, hogy miként kell. Azért, mert ő az Átkok Királya. Azért, mert ő Erza.
Tekintve, hogy Yorozu ajándéka, és a tűz sem került még elő, Kashimo remélem, hogy legalább az egyiket kikényszeríti.
A Twitter/X forr a dühtől, trendel rendesen a fejezet. Kár érte, hogy nem azért, mert örömujjongás van...
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)