Durzo írta:
Amúgy Touta és Kirie miért is nem állította meg az időt?
Szerintem azért, mert akkor csak ők képesek mozogni, és Touta ereje lehet nem lesz elég.... bár tény hogy így legalább biztosan felérne valaki...
Akár új tag is jöhet, bár fogalmam sincs hogy érne oda Toutáék előtt. Vagy Kirie mentőhelye be van riasztózva, és esetleg valaki megmenti a helyet (őszintén erre nem sok esélyt látok).
A több mentőhely ötlete érdekes, de azt mondta Kirie, hogy automatikusan megújítja a főmentőhelyet és így csak 32 percük van összesen, mert nem tudnak visszamenni későbbre. Én ebből azt szűrtem le, hogy most csak ez az egy van, de alapesetben lehet több is.
A legkisebb rosszindulat nélkül, de remélem a 2.következik be. xD
2 Nem sikerül és amikor megpróbálnak visszamenni az időben Kirie meghal.
Avaren írta:
Mondjuk én meg pont őt utálom a legjobban. xD
Csak semmi rosszindulat mi? Ok néha engem is idegesít és a történet szempontjából szerintem is ez lenne a legjobb, de megölni azért nem akarom. Plusz ha rájönne, hogy néha ő is lehet haszontalan, lehet megváltozna.
Juuzou nem hiszem, hogy most jönne. Akkor már először is ott lett volna. Persze ott van az a lehetőség is, hogy gyorsan rácsörögnek, hogy meló van, de ha tudna most segíteni, akkor a terv része lett volna, hogy megpróbálják elérni. Szerintem.
Szerintem azért, mert akkor csak ők képesek mozogni, és Touta ereje lehet nem lesz elég.... bár tény hogy így legalább biztosan felérne valaki...
Touta fel tudna vinni mindenkit, meg kivinni a civileket. De lehet azért nem csinálják, nehogy Cutlass megszökjön valahogy. Erről jut eszembe. Amikor 4 hónapra megfagyott az idő Cutlass miért nem indította el újra? Lehet, hogy van egy hatótávja? Mindenesetre Toutát nem zavarná egy kis lépcsőzés. http://naruto-kun...lder/106/8
Még csak most olvastam el a fejezetet, és csak két reakció az eddigi kommentekre:
Ha Cutlass most elpusztítja a mentőhelyet, akkor az szerintem csak azt jelenti, hogy Kiria nem fog tudni oda visszamenni. Kétlem, hogy ne lenne egy pár másik mentőhelye. Persze ez valószínűleg azt jelenti, hogy ha nem sikerül nekik megakadályozni a robbanást elsőre, akkor nem lesz több esélyük, de kétlem, hogy Kirie halálával járna a dolog. Vagyis teljesen esélytelennek tartom, hogy ő meghaljon Az már inkább lehetséges, hogy az UQ Holder most kudarcot vall, Cutlass arcából és szavaiból ítélve fel vannak készülve arra, hogy próbálkoznak majd... talán ez egy csapda.
Én tökre megértem azt, amit Gengorou mondott, szóval nem azért, de valahogy kívánom, hogy egyszer Touta beledöngölje a földbe, pusztán a stílusa miatt
Nem volt rossz fejezet, Touta fejlődését jó volt nézni, ahogy fokozatosan feltüzelte magát.
A fejezetből egyértelműen kiderül, hogy reggel 7:00-nél korábbra nem tudnak visszamenni. Ha ez a mentőhely elpusztul, akkor csak az ez után lerakottakhoz tud majd visszamenni, amik pedig kétlem, hogy léteznének. 32 percről beszélünk. Ilyen rövid idő minek rakna le még egyet? Ha pedig a fő mentőhely elpusztításával elérhetővé válnának a korábbiak (aminek semmi értelme nem lenne), akkor meg az lenne a terv, hogy szétverik a mostanit és lenne bőven idejük. Szóval nem valószínű, hogy most egynél több mentőhelye lenne. Még ha lenne is, az egyrészt nagyon plot armor szagú lenne, másrészt azzal már senkit se mentenének meg, mert így is épphogy oda fognak érni, hát még ha később indulnak.
Ez most jutott eszembe, de gondolom az se lett volna opció, hogy leugranak a közértbe egy kis villám mágiáért, amit Touta elnyel és 2 másodperc alatt felér.
Én tökre megértem azt, amit Gengorou mondott, szóval nem azért, de valahogy kívánom, hogy egyszer Touta beledöngölje a földbe, pusztán a stílusa miatt
Nyilván nincs korábbi mentőhely, ez egyértelmű, de Kirie karakterének lényege az óvatosság. Nem létezik, hogy csak egy mentőhellyel menjen egy ilyen küldetésre. Nem kell 32 percnek lennie, simán lerakhatott a nap folyamán később akármennyit. Amikor megismertük, el is mondták, hogy mindig több mentőhelye van, nem?
(Mondjuk azok lehet, hogy megsemmisülnek? Tehát ha mondjuk lerakott egyet nyolckor, egyet meg délben, de a hét óraihoz megy vissza, akkor azok meg nem történtté válnak? De akkor is, lehetett még ideje csinálni, hiszen ők maradtak lent Yukihimével.)
Attól függ, hogy mennyi idő telt el a robbanás és a között, hogy visszamentek. Nekem nem tűnt olyan soknak. Az én értelmezésem szerint gyorsba összedobták a tervet és már mentek is. Meg aztán mennyire kell ahhoz óvatosnak lenni, hogy a főhadiszálláson, ahol ott vannak a Holder nagyágyúi és Dana, többször is mentsen? (Hm... azért átfutottam a fejezet elejét, hátha találok valami utalást az időre és ahogy látom már a Hold is felkelt, szóval lehet mégis tovább tartott mint azt elsőre hittem. http://mangalife....ge-20.html Vagy csak napfogyatkozás van/ ilyen korán még látszik a Hold.) Azt viszont jó lenne tudni, hogy viszonylag biztonságos körülmények között egy nap hányszor szokott menteni? Az is jó kérdés, hogy ha egy korábbi mentéshez megy vissza a későbbiek eltűnnek-e? Sima játék logika szerint nem, de neki személyesen kell megépíteni a mentőhelyeit és a képessége ugye úgy működik, hogy felülírja a megtörtént dolgokat, szóval a mentőhelyeinek is meg kell semmisülniük. Ha pedig mentett azóta, hogy a többiek elindultak fölfele, azt a mentőhelyet ugyanúgy el tudja pusztítani az a kar. De mint mondtam 32 perc nem olyan hosszú idő, hogy az ember több mentést szükségesnek érezzen, de ez csak az én véleményem. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy miután mindenki elment, mentett egyet, hogy legyen idejük ötletelgetni anélkül, hogy zavarnák a többieket.
Majd meglátjuk, de nem hiszem, hogy ne lenne több mentőhelye... vagy ha nincs is, valahogy biztosan megoldják, hogy ne haljon meg
Amúgy pont az általad linkelt oldalból egyértelmű, hogy egy egész nap eltelt, mikor visszamentek. Látszik, hogy bestötétedett. Mindenesetre én az mellett vagyok, hogy a későbbi mentőhelyek eltűnnek, ha korábbi időpontra ment vissza, de volt ideje újakat letenni, tehát az élete megmarad, csak a küldetés bukik, ha a hét órai mentőhely megsemmisül.
Vaagy, most jut eszembe, hogy Cutlass ismeri Kiriet, és a képességét, és gondolom tudja, hogy veszélyes lehet, így igyekszik eltüntetni őt az útból... mindenesetre akkor sem tudom elképzelni, hogy egy főszereplő meghaljon, pláne nem ilyen hamar.
Amikor Kirie Toutával belefagyott az időbe, mesélt neki arról, hogyan használta legelőször a képességét. Elmondta, hogy kisgyerekként éhen halt és több százszor kellett újrajátszania, mire túl tudta élni. Ott pedig még elvileg nem volt menőhelye, hiszen azt sem tudta, hogy létezik a képessége. Ott mennyivel a halála előttre ment vissza? Talán mentőhely nélkül is van egy bizonyos időköz, amennyit visszaugrik? Mondjuk pont nem az a téma, ahol tanácsos kísérletezgetni. ^^"
Viszont így belegondolva, ha csupán egy csókkal tudják lefagyasztani és elindítani az időt, akkor az első alkalommal annak a fő mentőhely lerombolódásnak és közben a méregkapszulától való halálának ott nem látom a jelentőségét.
Megnéztem azt az oldalt. http://naruto-kun...der/106/12 Ha mentőhely nélkül is működik a képessége, akkor nekem a születése logikusnak tűnik mint alap felülírhatatlan mentés, de azt mondta, hogy 4 éves volt és több 100-szor pörgette újra az időt, szóval ez nem tűnik valószínűnek. Viszont ha ilyen 1-2 napokat menne vissza, akkor meg megint csak az lenne a terv, hogy szétverik a mentőhelyet. Viszont azt is mondta, hogy nem nagyon emlékszik már, szóval lehet, hogy csak néhány alkalommal ment vissza az időben és azért tűnt olyan hosszúnak, mert 4 évet kellett mindig újraélnie. Mindenesetre megnézném Kirie fejét, ha kiderülne, hogy ilyet is lehet és Touta megkérné, hogy menjenek vissza az időben.
Viszont így belegondolva, ha csupán egy csókkal tudják lefagyasztani és elindítani az időt, akkor az első alkalommal annak a fő mentőhely lerombolódásnak és közben a méregkapszulától való halálának ott nem látom a jelentőségét.
Mert nem is volt. Kirie csak feltételezte, hogy az volt a baj.
Nekem tetszett a fejezet. A hatástalanítás viszonylag könnyen ment, erre megint megcsavarják egy kicsit
viszont így muszáj lesz hatástalanítaniuk a 2. bombát is, máskülönben a UQ Holder szervezet presztízse csökkenni fog a vezetők körében. Nem tudom ez-e a cél, vagy valahogy sikerül megmenteni azt a 10.000 embert. Kicsit nagy mészárlásnak tűnik a mangához képest is (persze ott volt a nyomornegyed felgyújtása is és nem tudjuk ott hányan halhattak meg...).
Amúgy Toutának a kövi lépcső szerintem az, hogy ezt a villámformát saját erejéből és ne csak mágikus alkalmazásból tudja előhozni. Elvileg képes lehet rá ha a Danánál tanult áramoltatást is használja nem?
Touta elvileg nem tud mágiát használni. Oké, ez még Dana és Kitty előtt volt, de azóta sem láttunk tőle semmit, ami varázslat lett volna. Kivéve a Magia Erebeát és a Mágiasemlegesítést. Meg persze a kí alapú támadásait.
144. fejezet, angol alapján
Hát... Valahogy nem éreztem az "erőt" ebben a fejezetben, túl könnyen ment. Persze Cutlass praclija csavart egyet a dolgokon, bár ez már erősen várható volt az előző fejezet utolsó oldala óta. És miután összedúrta a "homokvárat", vajon hová ment az a kéz?
Viszont Kenguru felvetése jogos. Ki dönti el, hogy kit "kell" megmenteni? Ez a jelenet hasonló ahhoz, mint a Bleach elején, amikor Rukia neki szegezi Ichigónak, hogy ha shinigami lesz, akkor minden lelket egyenlőként kell tekintenie, és mindet meg kell mentenie. És nem csak akkor ha éppen van kedve hozzá, vagy a szeme előtt történik. Lásd: http://naruto-kun...ach/002/18 és a következő pár oldalt.
Ezért gáz Kirie képessége, mert tényleg "csalás". Sosem kell jó munkát végezniük, mert ha véletlen elrontják, akkor csak visszamennek és a hiba ismeretében már nem követik el újra. Így viszont nincs tétje a dolgoknak. Hasznos lenne, ha a mangaka valahogy korlátozná ezt a képességet.
Szal nekem lapos volt ez a fejezet. De van egy olyan érzésem, hogy egy jól megcsinált anime részként meg tetszett volna.