Vessetek meg engem, de nekem kifejezetten tetszett ez a rész. Már elég rég óta érzem úgy hogy dögrováson van a manga, ez az egész háborús arc úgy ahogy volt nem jött be. Ennek egyik oka, hogy Natsut így tolják a képünkbe, a másik meg, hogy én kifejezetten szeretem a mellékkaraktereket is, így annyit elvárnék, hogy legalább a fináléban, (vagy az utolsó történet ívben) szerepet kapjanak. Nem kell, hogy legyőzzenek egy spriggant egyedül, Isten ments. De azt kérem, hogy legalább egyszer legyen alkalmuk bizonyítani, hogy ők is erősek, hogy ők is joggal tartoznak Fiore legerősebb céhéhez, és ne csak poén meg fanservice forrásnak legyenek jók, hanem végre egyszer legyenek hasznosak is.
Ebben a fejezetben, ugyan csak korlátozott számban és minőségben, de egész sokan kivették a részüket a harcból, és a főszereplők végre nem egyedül csinálnak és oldanak meg mindent. Csapat munka volt itt kérem szépen! És ha így tömegesen intézik el Acnot akkor egy rossz szavam nem volna. Mint ahogy már valaki korábban említette, a csapat munka amúgy is jobban illik az FT arculatához, az egész manga a kötelékekről szól.
Lucy visszaemlékezése szerinem nagyon szépre sikerült, megható volt. Mashima néha szereti túlzásba vinni ezeket az érzelgős dolgokat, így néha émelyítően nyálasra sikerül egy-két jelenet, de ez most végre úgy éreztem hogy jó volt, teljesen természetesnek hatott.
Erzára visszatérve, nem értem hogy min vagytok meglepődve, hogy képes volt odébb lökni Acnót. Néhány fejezettel korábban EGYETLEN karddal simán szétcsapott egy meteort. Hát akkor több tucat kardtól már csak elvárható hogy sikerül odébb toszni kicsikét
szerintem ez a jelentet nagyon rendben volt, valódi sérülést így sem sikerült neki okozni, még egy karcolást sem, pusztán a lendület miatt kicsit röppályát változtatott.
És ha jól láttam, akkor végre megint a jól bevált (és személyes kedvencem) a Tenrin páncél volt rajta. Lucy visszaemlékezése meg Erza páncélja miatt is teljesen úgy érzem, mintha visszatérnénk a kezdetekhez, és ez tetszik.
Az Acnologiás-Natsus jeleneteket gyengébb idegzetemre való tekintettel először nem is nagyon akartam méltatni, de csak nem bírtam megállni. Acnót néhány fejezettel korábban tisztán gonosznak titulálta a sensei, akinek egyetlen vágya a világ elpusztítása. Ám a mai fejezetben meg már szívügye elsősorban a bosszúállás. Legfőbb célja az,hogy kiírtson minden sárkányt. Gyakorlatilag gonosszá vált, hogy kiírthassa a gonoszt.
Nem igazán értem, hogy minek kellett elvakult és elborult elméjűnek beállítani, sokkal jobb főgonosz lehetett volna, ha pusztán azt mondjuk,hogy a célja csak a sárkányon elpusztítása, illetve minden olyan dologé, ami azokhoz kötehető pl. sárkányölők. Csak ezzel annyi lett volna,hogy veszít a grandiózusságából, mert akkor Acno már nem veszélyeztette volna az egész világot, hanem csak a főhőseinket, az meg ugye már milyen uncsi, a főhős nem menti meg a világot? Te jó ég, akkor mit csinált? Hát megmentette magát. Pff, az meg kit érdekel, akkor nem is hős...