Na azért Goku se Vegita sem olyan fajta pláne a Szuperben aki könnyen elbízná magát! Folytatnák az edzéseket, mert mondva volt vannak Berusnál is sokkal erősebbek.
Vegeto meg szerintem tán el tudná verni, mert az is monda volt ha Goku és Vegita összedolgozna felvennék vele a harcot azóta meg mindketten erősödte, Vegetó meg még erősebb mint a kettőjük őszereje.
Bizakodtam a superben, de ez egy ultra szar rész volt megint, vagy max a kisgyerekek élveznék.
Semmi harc nincs, zamasu fúzió is egy nulla pedig epicnek kéne lennie. Nyomja az unalmas dumát végig és szór egykét villámot.
Vegitát el is találja, de olyan semmilyen az egész. Nagy komoly zene mellett lerepül a páncélja, de semmi karcolás rajta. Gondolom kövi részben majd semmi baja. Ahogy mindig az eddigi részek alapján. Trunksot is kétszer halálosan megsebezték, de kövi részben mintha mi sem történt volna.
Szar, hogy ennyire dedós szarrá minősítették a sorozatot
Nem értem, ha eredetileg is idősebbeknek szólt főleg a Z a véres jelenetekkel a kemény búnyóklal, akkor miért kellett most ovódás szinten folytatni.
Attól h Vegettoként erősebbek lennének Beerusnál még nem dicsőség nekik, sőt plusz motivációt kapnának Gokuék h ezek szerint Beerus igenis beérhető sok sok edzéssel.
Bizakodtam a superben, de ez egy ultra szar rész volt megint, vagy max a kisgyerekek élveznék.
Semmi harc nincs, zamasu fúzió is egy nulla pedig epicnek kéne lennie. Nyomja az unalmas dumát végig és szór
egykét villámot.
Vegitát el is találja, de olyan semmilyen az egész. Nagy komoly zene mellett lerepül a páncélja, de semmi karcolás
rajta. Gondolom kövi részben majd semmi baja. Ahogy mindig az eddigi részek alapján. Trunksot is kétszer halálosan
megsebezték, de kövi részben mintha mi sem történt volna.
Szar, hogy ennyire dedós szarrá minősítették a sorozatot
Nem értem, ha eredetileg is idősebbeknek szólt főleg a Z a véres jelenetekkel a kemény búnyóklal, akkor miért
kellett most ovódás szinten folytatni.
Senki az égadta e világon nincs behatással a sorozat készítésére ,hidd el abszolút igazad van ezért is jegeltem az egészet.
Guerrilla Games -nél dolgozom mint 3d/2d artist mostanság inkább mint 2d animátor.
Sokkal "kevesebb" pénzráfordítással"minőségibb munkát lehet letenni az asztalra,erre rengeteg precedens van csak
körbe kell nézni a neten. A DB meg egy franchise,szégyen amit a jelenlegi készítők műveltek.
Ismerek pár japán kollégát is akik megerősítették a nyilvánvalót,hogy nem fontos minden esetében a minőségi munka dióhéjban ennyi a lényeg.
Persze van ellenpélda az anime gyártásban,ami jó dolog de pont a Dragon Ball S-nél kellett mindent leamortizálni. Erre van igény,el lehet adni,sőt még komolyabban sem kell magukat megerőltetni,mert a pénz dőlni fog így is úgyis.
Egy normális revizor ki se adta volna így a részeket,nálunk odáig nem jutott volna el az egész mint ami több mint
50 részig csináltak. 1. Kukába került volna az egész már az elején rögtön ,a publikálást meg sem érte volna.
2. Előzetes tervezés a soroztat tematikáját illetően,mert mégiscsak egy nagy múltú franchiseról van itt szó.
3. Történetvezetés,logika. 2. pont: Itt semmi ilyesmi nem történt lényegében pofátlanul megkapta mindenki a battle of
gods-t és F mint Feltámadás-t kibővítve,részekre bontva. Lásd 3.pont: pont amikor én írtam,hogy 1000 sebből vérzik az egész és igenis vannak logikai bukfencek kínjukba a többség csak annyit írt és szerintem úgyis gondolják a mai napig: "de hát ez DB emberek,meg örüljünk hogy van"
20 év után nem erre számítottam,sőt szerintem mások sem. :\
Akkor vennék magukat észre a készítők talán ha a többség is észrevenné,hogy amit csináltok az egy raklap trágya.
Drasztikusan csökken a profit és akkor valószínűleg elgondolkodnának.
Amit Akira Toriyama felépített évekkel ezelőtt és ütős volt,abba most baszik bele ő maga is szerintem, az se hatja meg,hogy a rajongói tartották életben ennyi ideig az egészet.
Ha már fanservice,valamelyik hibbant agyú az egyik Conon még 2005 környékén ssj1 lineartokat színezett ki végig
a színskálán,álmomban sem gondoltam volna hogy ez lesz tendencia
Aki szerint csak akkor élvezetes egy sorozat ha ultraszuper 2016os technikával animálták és tele van vérrel, akkor ideje elgondolkodnia.
Én és szerintem mondhatom jasek89-et is, ezen nőttünk fel. Még arra a napra is emlékszem mikor 1999-ben betiltották valami gyökér japán miatt, mert kiugrott a 80.emeletről SonGokunak képzelve magát.
Tökéletesen mindegy, hogy nincs benne vér. Abszolúte letojom, hogy nem a legmodernebb a kinézet (sőt örülök is, hogy hasonló a régihez). Ezen nőttünk fel.
A super olyan szinten visszarepített a gyerekkoromba, hogy 24 éves fejjel sem tudok betelni vele. Ami nálam rohadt nagy dolog, mert egyáltalán nem vagyok kocka, hogy egész nap a gép előtt üljek és játsszak.
A naruto fórum véletlenszerű megtalálása csak fokozta az érzést, mert jó látni, hogy a Morbyd, faiden (bocs ha valakit kihagyok) féle "szaktekintélyek" mindent tudnak és logikus elmélkedések folynak.
Akinek nem tetszik a Super, annak nem kötelező nézni. Ennyi.
laszlo222:
Én is ezen nőttem fel és szintúgy emlékszem arra amikor itthon betiltották.
A kinézet közel sem hasonló a régihez,ezzel vitába lehetne szállni de szerintem felesleges. https://i.ytimg.c...efault.jpg http://vignette1....0716024430 http://vignette3....-prefix=es
Csak pár példa a régi sokkal jobb volt mint az új,a kocka kifejezéssel csak csínján én pl a DB miatt határoztam el magam anno hogy animátor szeretnék lenni egy nap és az is lettem. 10 éve dolgozom az iparágban külföldön,szóval van némi rálátásom a témára.
Tiszta sor akinek nem tetszik ne nézze,de ha van valakinek negatív véleménye a témáról azt is fogadjátok el ,el kell tudni és el is kellene,valamint tudni kellene kezelni is azt.
Én szakmai "szemmel" tekintek a dologra ezért is írtam amit.
Zárásként további jó fórumozást kívánok,és logikus elmélkedést
Ahogy haladt a kor előre, úgy hozták befele a korhatáros szabályokat és ezt a DB is megsínylette volna, ha nem változtat. Az animáloshoz sokat nem tudok hozzászólni, egy hozzá értő személy szerint kritikán aluli, de hogy őszinte legyek a korábbi szériákat (például Z) se a nagyon jó grafika miatt élveztem és szerettem. Most sem érdekel, tényleg kárpótol maga a tudat, hogy egyáltalán van mit nézni. És ez nem birkaság, egyszerűen nincsenek az igényeim az egekbe.
Azt tegyük hozzá, hogy igenis voltak borzalmas, kritikán aluli kinézetű részek, főleg az elején, amit én sem engedtem volna át, de voltak átlagosak és szebbek is. A mostani arc-ban pedig ami lassan már 20 része megy meg a múlthetin kívül nem volt vészes animálású és rajzolású rész, sőt, igazán szépek is voltak. Elég csak megnézni például ezt a videót: https://www.youtu...&index
Mostanában a grafika a közepes és a szép között ingadozik, ami szerintem elfogadható egy 50+ részes heti sorozatból és az elején lévő hibákat is próbálják korrigálni a BD kiadásban.
Azért tegyük hozzá, hogy változnak az emberek, változnak az igények.
Ezzel összefüggésben régen nem volt olyan hogy számítógépes animáció, mostanra meg már lényegében csak az van. Ez is okozza a változást a Z és a szuper között.
Én magam is nagy rajongója vagyok a DB-nak,nekem is erről szólt a gyerekkorom,és én szerintem,és sok más rajongó szemében a Super széria messze alulmúlja a Z-szériákat!A sztoriról nem akarok beszélni,mert eddig nem volt nagy dobás,hanem inkább ez az undorító minőség,ahogy néha a karakterek meg vannak rajzolva,vagy nem is tudom mi a megfelelő szakkifejezés rá,egyszerűen számomra nézhetetlen,néha megállítom a felvételt,és azt gondolom,hogy valami kis iskolások az animátorok a Toei Animationban!Egy épkézláb harcjelenetet még nem láttam eddig,a sorozat tele van logikai bukfencekkel,és az,hogy ez egy 50+ részes sorozat,ez nem magyarázza meg,hogy ilyen alacsony a sorozat kidolgozottsága,2016 ott írunk,szerintem jóval olcsóbb most elkészíteni egy részt,mint 30 évvel ezelőtt,de ezt a Gyuri biztosan jobban tudja!Valaki tudna linkelni nézetsségi adatokat,vagy valami friss hírt,hogy a külföldieknek mi a véleményük a minőségbeli romlásról?
Ami nem tetszik a Superben, hogy Zamasunál kezdenek kicsit "elkorcsulni" a támadások. Ez a sas támadás ami villámokat lő ki, annyira nem tetszik. Nem a Dragon Ballba való, ide inkább a régi nyers KI támadások valók szerintem.
Ezen a grafikai nézeteiteken nem tudok kiigazodni, h lenne már szebb a régi dbz animáció az ideinél? A régi animációkon sokszor az árnyalatok is hiányoztak, továbbá beszélgetés közben a szájukon kívül az egész arcuk, testük nem mozgott.
Vagy mást kell nézni?
Így van,ott is voltak gagyi megoldások de egyszerűen annyira király volt,hogy nem tudtál megakadni rajta nagyon. Ez igaz a Superre is.
Ami még párhuzam szerintem,hogy a kardinális részeket jeleneteket igenis kbsztt igényesen megcsinálják most is és anno is.
(persze amikor már megvolt hozzá a technika,mert a nameki ssj átalakulás is elég gyenge ha csak úgy nézed... persze nem tudod nem beleélni magad és akkor már mind1)
Black arcban nem is nagyon vettem még észre kivetnivalót és a torna részeinek második felétől sem.
A hiba tényleg talán az elején volt ahol két film is fel lett darabolva,mintha siettek volna,hogy hú van egy rakás jó történetünk haladjunk vele,hogy minél előbb elmesélhessük azokat.
Ettől függetlenül van realitása annak amit Gyuri írt.
Keszeg
Milyen bukfencekre gondolsz? időutazósdi nem volt az.
Valamelyest megtudom érteni az elejét, kidobták már filmben, abban minden benne volt, így elég volt vázlatszerűen felvezetni a sorozatban, bár sztem bőven elég lett volna, ha csak pár percben felvezetik mi történt a filmben aztán folytatni.
Sztem az lehet a gond amit Goku5 is írt, régen nagy szám volt az animáció, mindenki elvolt ájulva, mostanra már ez lett az alap, sokkal nagyobbak lettek az elvárások, az igények. Így egyesek már-már túlzásokba esnek, pl mikor azt állítják h régen szebb volt az animáció.