Köszönjük az eddigi részeket is.
Douluo Dalu II - Jueshi Tangmen donghua
És csináltak egy új openinget. Sok új karakterrel. Majd meglátjuk, de nem lett rossz. És a legjobb hogy a zene az maradt.
NA de a rész!? Hát az csak számomra volt valahogy katyvasz? Mármint gondolom volt egy csomó minden benne aminek magától értetődőnek kell lennie annak aki olvasta a novelt de egy új nézőnek meg értelmetlen.
Elsőnek is szeretném tisztázni kb menyi idő is telhetett el a nap holt birodalomba érkezés óta?
Mert kedves narancs fürtünk kissé már túlságosan is érdeklődik aggódik főhősünk iránt! Én kissé túlzásnak érzem. Elvileg idősebb is meg azért annyira régóta nem is ismerik egymást.
Na meg tudom már az első napon balhézott egy jó emberrel de már ott is vagyunk hogy megint visszaél a hatalmával YH meg csak hagyja magát.
A harc az elején. Már kezdjük ott hogy a farkasok energiagömböt lövöldöznek. Érdekes! De hagyján. A menekülő robotnak meg energiapajzsa van ami még a kapacitást is mutatja. érdekes. Milyen túlzó technológia. (de ha már az openingban óriásrobot is szerepel mit várunk)
Az hogy magára vonja a figyelmet egy dolog. De hogy milyen jól bírja a sérüléseket és harcot na az már túlzó. Pláne a végén mellkasában a fog mindenhol vérzik sőt még egy jó nagy szakadékba is esik mégis túléli. Na az már túlzás. Vagy csak nekem volt túlságosan az? De legalább teljes harci arzenálját bemutatta mivel is rendelkezik most.
Ja amúgy meg még szinte félholt állapotban képes elnyelni egy fekete gyárát! Amúgy hány éves lehet ha az előző 15.e éves volt ez idősebb gondolom. (na ja 4. gyűrűje) De hogy még azt is túléli. JA és hogy kedves jelenlévők megint nem szolnak a gyűrű felhozatalához. (1. fehér. 1 lila és 2 fekete koránt se lehetséges)
Aztán meg hazaérve meg le is tartóztatják és mehet a kínzóterembe. És ő megint csak semmi ellenállás. de legalább az igazgató már nem tétlenkedik. meg az előzetes alapján a kínzók járnak rosszabbul. Gyors halál.
Kicsi narancsunk meg megint csak jó származás és egy jelképtől minden ajtó kinyitódik. Mint írtam korábban is mindig csak a fontos személyek kerülnek elő mi, semmi átlagos ember.
Ne mondjátok hogy tényleg csak kritizálom de ez a rész kissé túl sok volt megint nekem. Nehéz az ilyen dolgokat a régi DD1 alapján megemészteni.
De ahogy látom ezt a birodalomban való tanulást is gyorsan lezavarhatják ilyen tempóban.
Na sziasztok. Úgy látszik, hogy mostanság csak ilyen két heti összefoglalókkal jelentkezek, de örölük, hogy legalább ennyi idő jut rá. A mai mondjuk . nem lesz olyan hosszú szerintem, legalább is kevesebb részletet fog érinteni. Nem azt mondom, hogy minden oké, de talán most kevesebb mindent hagytak ki.
52 rész: Időben itt nem egy veszett sok dolog történik sőtt igazából esemény szempontjából sem, de azárt néhány fejezetbe bele telik.
- Először is a mindent kirobbantó esemény majdnem teljesen máshogy történt mint az animében. Néhány nap már eltelik, hogy YUhaot elfogadja Xuan Xziven a diákjának, és bizony itt már a modern lélek eszközök elméletteire tannitja Yuhaot, ami messze felülmúljaa Shrek akadéminán ismerteket. De ekkor még a tanár többi diákja oda van tesztelni. AZtán napokkal később egyszercsak megjelenik JuZI a teremben. Még félig alszik, mert este sokáig dolgozott. Xuan Ziven be is mutaja Juzinak, Yuhaot, de az igazából semmit nem fog fel belúle, majd távozik a teremből. Juzi órákig dolgozik a saját projektjén, amikor pedig elkészül vele, akkor észrevszi Yuhaot, akiről azt hiszi betörő. Megdobálja mandarinnal, ugye ez a harci lelke. Atán elszalad erőstésért, csatlakozik hozzá Keke, akivel trükkel kizárják Xuhaot a laborból. Yuhao nm hagyja magát tönkre teszi a labor belépési rendszerét és bemegy a laborba. Itt aztán betolakodra rátámadnak a lányok. Yuhao nem hagyja magát, és elindul a csihi puhi.Ekkor érkeznek meg még ketten. Két srác akik szintén Xuan Xiven tanitványai és beszálnak a bunyóba. Ezek közül az egyik, az ble van zúgv a Ju Zi-ba. persze azt hiszem a másik meg a császári család tagja akit kómába küld Yuhao. A harc után megérkezik a tanár lecseszi Ju Zit. És mivel miatta indult ki az egész baj, elküldi a triót tesztelni a lépegetőt. AMig ő lsimitja a dolgokat az akadémián.
A hegységbe az út változott sokat. Viszont utána kivágtak részleteket. Itt igaából már több napot eltöltenek az erdőben. És több ször is táboroznak igy kicsit jobban megismerik egymás és közelebb is kerülnek egymáshoz. Leginkább Ju Zi Yuhaóhoz. A lány apja egyszerű szakács volt, amig be nem sorozátk a XIng Luo elleni háboróban, aztán meg nem ölték. Utána a anyja belebetegedett és meghalt. Ju Zi pedig bosszút esküdött, hogy eltörli a Xing Luo biodalmat, és megöli a vezetőit akik zért felelősek. ITt most fél szemmel rád názek Yuhao papa. Nagyon hasonlit Yuhaora a bosszú témában. de Yuhaonak lettek barátai akik segitettek ennyihiteni a zsenvedését, Ju Zi viszont nagyon elvakult. És nem mellesleg, intelligens, és gátlástalan is Nem fél bemocskolni a kezét a céljai elérése érdekében. De a többit rüla majd késöbb folyamatosan.
Szóval főzés szeretét az apjától öröklte, ezért van nála minden féle eszköz. Yuhao főztje pedig az apjára emlékeztette, ezért is enyhül irányába.
A táborozás során egyébként beszélgetnek a lélektechnikus irányokról, mert bizony ilyen is van. Minden lélektechnikus egy bizonyos irányba specializálódik, különben semmiben sem lesz kiemelkedő. Keke példul egy közepes távolságra operáló nehéz tüzérség tipus. Yuhaonak ezek ugye ismeretlen fogalmak, de ő talán közelharci tpusnak sorolta be magát.
- Hát a lépegetőn nevettem egyet, ennek a neve elvileg az hogy egy minden terepr való felfedező eszköz. Ez a dizájn pedid ne igazán alkalmas erre. Eredetileg ez ey gömb 6 db lábbal, Inkább egy pókra hasonlit nem erre a valamire. Aztán igazából amikor Yuhao vezeti akkor is eltelik vagy 2 nap még pluszba.
53. rész. Na ez majdnem perfekt volt. A csata a farkasokkal szinte teljes adaptáció. Annyi a különbség, hogy amig 3 vannak benne addig felmásznak egy hegy csúcsra ahol a farkasok bekeritik őket. Itt Yuhao elválik tőlül mert az ezüs farkas alkalmas neki igy egyedül száll szemben a lélekszörnyekkel, a lányokat meg a lépegetővel együtt leguritja a hegy oldalról.
Az ezüst farkas azért különlegs, mert a hegység különböző érceit felfalva elég ellnáló let, és ráadásul iránytani is tudja valamilyen szinten az elmeket. A vezetújük meg ráadásul egy mutálódott egyed ezért van neki spirituális altipusa is.
Itt az ezüst meg arany megjelölésekről irnék egy kicist. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Semmi köze ahhoz, hogy milyen féme ettek meg az állatok. Ebben a világban ha a lélekszősznyeket nézzük, akkor, az ezüst mindegi az természeti elemekre, és azok feletti kontrollra utal, mig az aranya a szintiszta fizika erőre. Ezek a konkrátan a lélekszörnyek származására utalnak. Azért is raktam spoilerbe mert ezek még kicsit azok, ráadásul a lélekszörnyek eredetében bővebben a Doulu Dalu 3 foglalkozik . )
Ami aztán eltérés a sztoriban, hogy amikor Yuha lgyőzi a farkasokat, akkor skerül megölni az ezüst farkas,és testéve lelmenekül. Azt elbújva sikerül elnyelnie, majd a lányok után megy, mert kb 1. nap eltelik az elnyeléssel. Amikor megtalála a lányokat, azok akkor kétségbeejtő helyzetben vannak. A maradék farkas követte a nyomukat , és már fél napja üldözik őket. A lépegető romokban, ők meg azt hiszik, hogy Yuhao halott, és utolsó elkeserdésükben Keke a neháztüzérségi lélekszközökiből összerak egy önmegsemmisitő eszközt, hogy magukkal együtt a sirba vigyék a farkasokat. Éppen akitválja Keke a szerkezetett, amikor megjelenik Yuhao és megmenti őket, de már a robbanást nem lehet megakadáylozni. A lányok úy élik túl, hogy Yuhao a törzs lélekcsonttal, meg askorpió harci lelkével megkeményiti a testét és felfogja a robbanás jelentős részát, Azonban a robbanás viszi a lépegetőt is és a repeszek még igy s kilyugatják Yuhaot.
Ju Zi az aki össze szedi minden erejét, és össze varja Yuhao sérüléseit, hogy ne vérezzen el, Yuhao napokig válságos állapotban van repeszekkel a testében, amik a legtöbb meridiánt szétvágtá a testében. Csak azért nem halt meg, mert Juzi összefoltozta, és az élet aranyának, ami ugye az elátkozott faragó kés és amit elnyelt, folyamatason kapja a tiszta életerőt igy napok alatt begyógyulnak a sebei. MIután Yuhao észhez tér. A lányok további napokon keresztül egyesével kiszedik belőle a repeszdarabokat, Yuhao pedig begyógyitja a sebeit. Aztán mennek haza, és történik ami történik.
Összeségében egyébkánt az utazással együtt vagy egy hónapot oda vannak.
Az új opening nagyon fasza lett. Vagy 10 x újra néztem. Az új karakterek dizjénja tesztszik. egyedül talán a lila fűrtos fekete hajú lényban nem vagyik biztos, hogy kicsoda. Talán Nana lesz az.
Az viszont biztos, hogy innentől lesz majd érdekes az egész történet mert, mostmább szépen lassan a csöpögni a fognak a fő konfliktus szál részletei is.
Ui: Uhh madj el felejtettem. Energia pajzsal már kelelt volna találkozzunk az tonán is korábban. Egy elég drága egyszer használatos személyi pajzsról volt szó, ami a nap hold csapat minden tagjának van. Sött a mit JIng Hongchen átadott 9. szintű lélek eszköz, a Hongchen áládsa is ilyen volt, csak az nem egyszerhasználatos. Szóval igazából nem meglepő, hogy van energia pajzsa, de a novellában az erős anyaga miatt birta a lépegtő a nyüstölést.
Ha goku nem íod le simán átugrom az új openinget. (igazából át is ugrottam, du után fénysebességgel tekertem vissza) Szóval köszi goku
AZ új kerekterenk nekem is tetszetttek föleg a ...... én is elgondolkodtam a csajszin a lila tincsel. Szerintem, ahogy Kasza mondta Nana vagy a kardfanatikus bnője (most hirtelen nem emlékszem a nevére). DE van egy jelenet mikor HY a sárkányos támadást használja ha emlékszel kasza ki ellen veti azt be akkor megvan akit keresünk. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: A koronaherceg viszont nekem a TOS-ból az ottani koronahercegre hasonlít de jövőhéten ugyis jobban látjuk. ) Én azt nem tudom hogy ki lehet a tájképek után megjelenő idős férfi. Kasza te tudod?
Mondjuk nekem fura kicsit ez a "hamari" új opening a DD1-ben csak akkor változott miután már minden jelentet láttunk a sorozatban. Nekem a spoilerrel alapvetően nincs bajom...(de itt szereintem túl sok mindent löttek már le előre)
Az 52. rész nekem tetszett főleg h kicsit más mentalitású volt benne Yuhao (komolyabb) viszont annyi ezzel a bajom hogy a sietség (meg a kevés információ) miatt nem nagyon érteni hogy hogy fejlődött ilyenné Yuhao karaktere. (goku te mint aki csak a sorozatot nézi mennyire fura ez neked?) A harc is nagyon tetszett, simán leveri a 5. osztályú lélekmérnököket is, meg sem izzad benne. Azért is ennyire pipa mert ugye "megfogadta" hogy többet nem hagyja hogy zaklassák/elnyomják (anno WD-al is emiatt harcolt legelőször) erre azzal kezdik hogy kizárják a tanteremből.
53. rész: Ez is tetszett de tényleg nem nagyon érteni hogy hirtelen miért izgul ennyire ZY Yuhao-ért kb annyit mutattak hogy ugyanugy árva mint yuhao meg hogy a főztje hasonló mint az apjáé, de hogy ez mi mennyire fontos neki az nekem annyira nem jött le. De még kezdhetnek ezzel a szállal valamit. (Muszáj is lesz mert nagyon fontos lesz ez a későbbiekben)
Árulkodó azért h mennyi új karaktert beleraktak az openingbe (azt nem tudom mennyi időre tervezik ezt használni) de mivel benne van a ..... bejárata szerintem valahova a visszatéréskörülire tervezik a következő váltást. Meglepően jól nézett ki a Tang szekta bejárata is szó valszeg a TY-s részt sem hagyják majd ki csak később rakják bele.
Na jó befejeztem, mert kezdek nagyon spoileres lenni.
szaszviv írta:
Ha goku nem íod le simán átugrom az új openinget. (igazából át is ugrottam, du után fénysebességgel tekertem vissza) Szóval köszi goku
AZ új kerekterenk nekem is tetszetttek föleg a ...... én is elgondolkodtam a csajszin a lila tincsel. Szerintem, ahogy Kasza mondta Nana vagy a kardfanatikus bnője (most hirtelen nem emlékszem a nevére). DE van egy jelenet mikor HY a sárkányos támadást használja ha emlékszel kasza ki ellen veti azt be akkor megvan akit keresünk. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: A koronaherceg viszont nekem a TOS-ból az ottani koronahercegre hasonlít de jövőhéten ugyis jobban látjuk. ) Én azt nem tudom hogy ki lehet a tájképek után megjelenő idős férfi. Kasza te tudod?
Mondjuk nekem fura kicsit ez a "hamari" új opening a DD1-ben csak akkor változott miután már minden jelentet láttunk a sorozatban. Nekem a spoilerrel alapvetően nincs bajom...(de itt szereintem túl sok mindent löttek már le előre)
Na jó befejeztem, mert kezdek nagyon spoileres lenni.
Na akkor majd kiderül ha odaérek a fordítással (hogy ki a csaj ).......mondjuk a mostani tempót nézve előbb ér oda a donghua mint én
Igazad van kasza az SS-nél is ugy változgattak ahogy jöttek az évadok annak is még mindig az első zene az opeingje (amit am nagyon szeretek)
A TOS-nak is változtattak mondjuk ott nem évad szerinte hanem era szerint. (a mostani a jobb)
A DD2 nél valszeg az is közrejátszik h az énekesnő nem sokkal a premier után meghalt. ( félreértés ne essék a szám is nagyon jó)
Én személy szerint csak 2 ilyen kínai művet nézek a DD és a SS megy nálam. Őszintén mert ezeket találom meg felirattal. De amúgy a ezen mindkettőben nagyon ütős. De a DD1 második zenéje még mindig felejthetetlen. Még most is szeretik visszahozni ha kell.
Viszont amit én mondani akarok hogy lehet sok szempontból az opening akármilyen, ha nincs cselekmény csak szereplők kinézete azzal a rajongók mit sem érnek. Mármint hogy azok akik nem ismerik az eredeti művet novelt, mert csak azok találgathatnak. Viszont nekem csak annyi hogy jön pár új szereplő, viszont semmi spoiller nincsen számomra az openingben.
Így számomra más a rálátás ha egy j oppening van. A jót meg nem szabad lecserélni. És a zene mindig nagyon jó.
Hogy szaszviv kérdésére válaszolja. Számomra mint írtam is borzalmas a rohanás. Sok mindent kihagyhatnak így másképpen jön le. Sok mindent mint írtam nem értek. Írásaimat inkább kritikának lehet venni, mintha nem tetszene. De ez tényleg a borzadalmas mennyiségű infó kimaradás miatt van.
YH személyiségfejlődése meg hát olyan amilyen. Mintha egy ismerősre ránéznénk havonta de nem tudnánk mi volt vele a közbeeső időkben. És emiatt miért változott meg.
Ezért is volt az előbb nagy kérdésem hogy mennyi idő is telhetett el a N-H birodalomba érkezés óta. Mert mint nézőnek nekem az jön le hogy vagy egy hét mikor több mint egy hónap lehet. De hogy mi volt közben a szereplőkkel hogyan vázoltak az érzelmei kötődéseik nem láttuk. Ezért kritizálom mert nem lehet érteni miért is van úgy ahogy. Mert egy jó kis túrán megismeritek egymást pláne ha veszélyben vagytok. Itt viszont pár kép mintha egy nap telt volna csak el.
A megvalósításhoz meg tényleg sokkal jobb lett volna ha egy robbanásban sérül meg mentve a lányokat minthogy félholtan még el is nyel egy lélekgyűrűt ami eleve nehéz elnyelni. De mint kérdeztem korábban is kb mennyi idős az a gyűrű? Meg eleve a lányoknak se hihetetlen YH gyűrűinek megléte?
A lélekgyűrű tekintetében vissza kellet olvasnom, hogy egyeltalán emlitik-e, de konrétan nem emlitik. A DD Wiki oldalán is 10.000 ás 40.000 év közé teszik. Az viszont biztos, hogy YUhao megint kegetlen módon megszenvedett az elnyelésésvel, szokásos halál közli állapot. Illetve annyit irtak még róla, hogy nem egyszerűen csak fekete volt a lélekgyűrű, hanem hogy a gyűrűn 7 fajta fény halványan villódott rajta, szimboliálva a farkas 7 elemmel való kapcsolatát.
A lányokat jobban lefoglalta, hogy Yuhao 14 éves, és hogy iker harci lelkei vannak. MInt kiderült a NH birodalomban egyelen iker hari lélekkel rendelkező lélekmester se volt még soha. Ezen felül az is hogy ennyi idősen már 40 szinten van. Aztán meg azzal viccelődnek, hogy nem is olyan nagy az a 4 év korkülönbség, csak előtte mlg idősödjn egy kicsit a srác
Ja igen egyébként a 168. fejezettel záródott a rész vége. Igazából 12 fejezet telt el azóta, hogy megjöttek a NH birodalomba, szóval a regényben is rendesn pörögtek az események és kb 4-4 fejezet lett részenként feldolgozva. Annyit lerhatok szerintem, hogy ez az story szál egészeb a 208-ig fejezetig fog tartani azaz még pontosan 40 fejezetig. Szerintem kb ugyan olyan hosszra kelle számtani mint a bajnokság esetében.
Tifa Láttam hogy sokat fordítottál már. Ha majd lesz rá több időm valamelyikhez hozzá is kezdek.
De hogy egy kicsit ellent mondjak magamnak, az a bajom, hogy egy jó mű csak hosszú. Abba meg belekezdeni nincs pláne időm. Ha tudom hogy ezek is ilyen hosszúak ki tudja hozzákezdtem volna-e. De ezekhez még kezdetben hozzáláttam és így heti 1 rész még követhető.
A heti részre térve meg, hát mindig akad egy nagyobb hal még ha azt hiszed te elég nagy is vagy.
És hát valamit valamiért. Ha akarsz valamit áldoznod kell érte.
YH a testi épségét áldozta hogy és beléphet az ellenség kutatási és fejlesztési központjába. (nevét inkább még hagyom) Bár azért kicsittán túl gyorsan is gyógyul nem? Előzőnek is meg most is. Olyan sérülésekből. Mintha az ágyban semmi sérülése nem lenne nemhogy még felnyársalták volna kissé.
Kicsi narancsunk meg mehet máshova szolgálni és el kell hagynia az akadémiát és Yh-t.
Bár azért most komolyan olyan mélyenszántó szerelmi érzelmi történetet akarnak ide leadni, de valójában semmit nem mutattak mi is volt valójában köztük. Borzalom ez a rohanás és kihagyott magyarázatlan dolgok. Ez így pláne később még értelmetlen lehet az ő kapcsolatuk miatt.
Pláne és Yh részéről felhívnám egy dologra a figyelmet. Elvileg az ő fő dolga ott a tanulás és kémkedés. Ebből viszont semmit nem mutatnak. Na meg hogy ük is hagynak belépni egy ellenséges diákot a fő központjukba és az ott szabadon tehet mozoghat. Ez így tényleg borzalom. Legalább ezek megcáfolására valami jel lenne. PL Yh kémkedik vagy hogy Yh-t figyelik korlátozzák.
Pláne hogy Yh már 6 szintű lélekmester lett ilyen fiatalon. és ez se igen túl veszélyes rájuk nézve tudva hogy ő eleve mit leművelt a harci tornán.
Ja amúgy meg a végné elkiáltja magát hogy bomba. Szép és jó de már túl késő. Ja meg ha valaki véletlenül túléli (előzetest látva nem hinném) Azért számon kérhető lesz honnan tudta?
És itt jön a dolog hogy a támadó a test szekta lehet. Vajon miért támadtak? És számomra meg hogy a francba jutottak be bombákkal hogy még észre se vették őket egy szigorúan őrzött létesítménybe?
54. rész: Egészen behúzták a féket az alkotók, mindössze 2,5 fejezet lett feldolgozva.
Ugye a rész elején ott vesszük fel a fonalat, ahol ahol az előző rész abba maradt. A kis mandarinunk sprintel egyet a királyi palotába, hogy találkozzon a jótevőjével. Alapvetően az az elsődleges célja, hogy kimentse Yuhao-t, de itt már látszik mennyira inteligenes, és jól mozog a politikában, és rögtön a saját érdekeit is megtolja kicsit. Ugye akihez érkezik az Xu Tianran a birodalom 3. hercege, és egyben a trónörökös is. Ju Zi pedig a herceg legközelibb embere. Ezt teljesen kihagyták innen, de Ju Zi anpjának halála után a 3. herceg karolta fel Juzit, miután felfedezte a tehetségét. Ő küldte el a lányt a nap hold akadémiára is. Aztán évekkel később Xu Tianrant merénylet érte, de Ju Zi megmentett az herceg életét azzal, hogy két késszúrást is felfogott a hergnek, amibe majdnem belehalt, a herceg így sikeresen túlélte, de deréktól lefelé lebénult, és a termékenységét is elvesztette ezért nem lehet utódja ( mondjuk ezt csak kevesek tudják) A merénylet után a herceg kinyomoztatta, hogy a saját testvére rendelte el a merényletet, amiért aztán Xu Tianran a saját lakosztályában faraboltatta fel a csávót. Éppen ezért a tekintéje a tolószék ellenére is megmaradt, és senki meg nem kérdőjelezi a jogát a trónra. A merénylet után a herceg lefközelebbi bizalmasa pedi Ju Zi lett. Kb ő az egyetlen ember ekiben teljes mértékben megbízik.
Na ezt a bizalmat alá is támasztja Juzi most, aki azon kívül, hogy segít Yuhaonak a saját malmára is hajtja a vizet. JuZi már rájött, hogy Yuhao mennyire küllönleges mint lélekmester. Azt is tudja, hogy mi lehet a következménye annak, hogy ha Shrek akadémi egyik ennyire fontos diákja meghalna a Nap Hold akadémiám. Konkrétan reális félelemnek látják, hogy az akadémiai elitjei megindulnak és megtámadják az akadémiát. Ráadásul JIng Hongjen unokái is Shek akadémiában vannak, ekkor pedig azonnal túszok lennének.
Na már most ez még nem sok előnyt jelentene Xu Tianrannnak, de az már igen, hogy a jelnlegi uralkodó, a herceg apja megtiltotta, hogy a királyi család bármelyik tagja is megpróbálja a saját oldalára állítani az Erény Csarnok vezetőjét azaz, JIng Hongchent. Már pedig ha most a herceg eléri, hogy a Jing Hongchen unokáinak véletlenül se essen baja, akkor már sikerült befolyást szereznie a birodalom egyik legfontosabb alapköve felett, ami előnyt jelenthet neki a rónért folytatt harcban.
Itt közli aztán a herceg Ju Zival, hogy mivel már valószínúleg nem kell beférkőznie, az Erénycsarnokba, ezért mivel már nem igen fejlődik a lélekreje azt akarja, hogy menjen át a hadsreghez a lány, hogy aztán idővel, majd a herceg átadja neki a hadsereg vezetésének egy részét. Itt egyeznek meg egyébként abban is hogy a JuZi lesz majd a felesége is.
Na fe visszatérve YUhaohoz és a kínzókamrához. Nem sok minden marad ki, néhány nagyképűsködésen kívül a fogvatartók részéről.
Goku ugye csodálkoztál Yuhao gyógyulási sebességén. Na már itt most 2 dolgot nem magyaráztak el:
1: Hogy Yuhao a már korábban is többször említett élet aranya miatt gyógyul ennyire, ami okádja magából az életenergiát. Ezt szerintem a könyebb elképzelhetőség érdekében kezeld egy szinten, vagy ingább még felette a Tang San láb lélkecsontjával, amit az anyjától kapott.
2: Most a kínzó eszközön rohadtul nem sérült meg annyira mint ahogy előadta. Ha akarta volna konrátan a törzs lélekcsontja, meg a skorpió harci lelke miatt meg sem tuda volna őt karcolni a sárkány pillér. De Yuhao érzékelte, hogy közeledik a felmentő sereg és engedte, hogy a tüskék bele szúródjanak a bőrébe, de csak igazából felszíni sérüléseket szenvedett. Nem tuda az eszköz átszúrni a bőre alatti részeket. Sok vér meg csak azért volt, mert a korábbi robbánsaban szerzett sérülései egy része felszakadt.
Itt ki kell javítanom magam a múlt heti kommentem miatt, azt mondtam ,hogy az openingban az árnyélba burkolt öreg csávó az Long Xiayao lesz, de nem hanem az árnyék douluo volt az a mai részből. A két karakter teljesen más.
A búcszúzkodáshoz annyit, hogy ugye Yuhao végig ébrenvolt, csak eszméletlennek tette magát, mivel ne mvolt bátorsága beszélni JuZi val. Itt ami kimaradt, hogy JuZi búcsúzásul megcsókolja Yuhaot. De a frisz érzései ellenére nem tudja elengedni a bosszút, és elhagyja a Yuhaot is meg az akadémiát is. Yuhaoban itt tudatosul, hogy ő is érzésket táplál al ány iránt, de egyszerűen nem tudja rávenni magát, hogy válaszoljon neki. Annak ellenére sem, hogy sejti ha válaszol neki, akkor lehet sikerült eltéríteni a bosszú útjáról Ju Zi-t.
Na most itt megemlíteném, hogy van egy igéret Ju Zi, meg Yuaho között, de már nem emlékszem mikor hangzik el, ezért spilerbe rakom
Először is reagálnék arra amit kasza93 írt.
A készítők valahogy megint csak nagyon elcseszték akkor ennek a karakternek a bemutatását. Mert hogy messze nem volt akkora nagy bosszú és hatalomvágy látszata az animében. Nemhogy már így előre megtervezi és kihasználja a dolgokat. Valahogy egy ártatlanabb kissé naivabb lánynak állítják be aki nagyon szerelmes és csak ezért képes feláldozni magát hogy megmentse szerelmét.
Na és én éppen ezért utálom hogy ennyire össze kell csapni a dolgokat és kihagyják emiatt a fontos dologikat. Őszintén az ő történetüket hogy még kivehető is legyen vagy kétszer ennyi részben kellet volna leadni hogy értsük és magyarázzunk is dolgokat. De borzasztóan rohannak. Mit a mai részben is. Nem tudom minek? Mintha csak az lenne a cél hogy gyorsan ledarálják a dolgokat.
A mai rész hát az meg jó volt addig amíg megint csak a nagy összecsapást nem éreztem benne.
Azt hogy a testszekta miért támadott. Hát a 100.e éves embrióért. Valahogy érthető. Meg eleve ki kell irtani a lehető legjobban az ellenséget a saját háza táján. De ez is valahogy kissé kapkodós volt de hagyjuk is.
Aztán meg miket is rejteget a föld mélye természetesen titkos laborokat. Ezt érdekes a test szekta nem dúlta fel. De jó kis robot volt már. Megint csak hova megyünk már technológiailag? Jönnek már ilyen ütemben 100 év múlva a terminátorok vagy mi? De még milyen jó hogy el lehetett lopni a dolgokat.
Aztán meg jött a lényeg. Az a lélek a 700.e éves lélekszörnyé volt most komolyan? (és ő meg már eleve felnőtt emberi testben? Érdekes de jó.) Amúgy nem úgy volt hogy 100.e év után nem változhat emberré egy lélekszörny? Na most akkor mi van? Csak megteheti?
De ez a rész volt aztán tényleg nagyon elhadarva. Kitört fél perc pusztítás majd egy kis lelki Yh belsejében. De még mindig azon vagyok hogy valahogy a belső térben egyre nagyobb a lakók száma. És a leghasznosabb valahogy még mindig Elex lenne szerintem. Most is le tudta zárni a lelket mielőtt elveszett volna.
Lényeg hogy én ezt a két dolgot két külön részbe tettem volna a nagyobb érthetőség és jobb kifejtés miatt. Megint csak daráltak. Vagy tényleg ilyen gyorsan pörög a novel is?
Következő rész meg lehet már jobb lágyabb lesz. Egy jó kis versengés. És jöhet pár új szereplő.
Ugrás a fórumra: |