Már letakart szemmel "olvastam" a fejezetet. Nem tudom szavakba önteni az érzéseim és gondolataim
Bleach manga
Jaeger, először is hadd tisztázzam, hogy Ichigo Quincy és hollow ereje Masakitól van, mert őt támadta meg White, a prototípus Hollow, így megmérgezte Masaki erejét. Emiatt nem volt többé tiszta vérű Quincy. És a történet elején nem a halálisten, hanem a Quincy ereje ébredt fel Ichigonak, ezért látta Zangetsut, később pedig nem akarta elfogadni a Hollow erejét, majd mikor az új kardja megszületett, megértette, hogy mind a kettő a részét képezi.
Azontúl, mivel Isshin 20 évig nem volt képes használni az erejét ( gyakorlatilag nem volt neki ), akár úgy is tekinthetünk rá, hogy nem is volt mint "átörökítsen" Ichigora. XD Na jó, ez így nem igaz, de a Hollow nem Isshinhez tartozott eredetileg, viszont az ő ereje volt a felelős azért, hogy Masaki lelkét távol tartsa a Hollow erőtől, ami egy Quincy számára halálos. Ha jól rémlik, Isshin mondta, hogy ez a védelem megszűnt, mikor Grand Fisherrel került szembe Masaki, Isshin akkor vissza is kapta az erejét.
( Mondván, hogy nem volt már rá szüksége Masakinak. ) Remélem világos, hogy miről papoltam. XD
Exkirion Bach meg az Almighty, azt csinál, amit akar. Megmondta Rukiáéknak, hogy felőle aztán követhetik, de mindenhogy meghalnak. Lehet pihennie kell Juhásznak, meg elrendeznie magában az erejét. Gerard meghalt az Auswählentől. Ezt is megmondta Bach, hogy a Ritterekre sincs már szüksége többé, mert egyedül fog végezni mindennel. Tehát az összes Ritter, nyilván Hasitasi kivételével mind meghalt már. Nem mintha egy is hiányozna...
Jah értem Luna
A heti fejezetre a magyarázat, hogy azért ölt meg majdnem minden Rittert Bach mert hatalmas erőre volt szüksége ahhoz a kapu megnyitásához. És 100%, hogy Yama bankai-t se fogjuk már a büdős életbe látni
De, hogy hová megy nem tudom? Talán arra a helyre amivel egyesítheti a dimenziókat.
Skacok, olvastam egy teóriát, hogy miért tették Ishidát és Renjit a borítókra, mikor kb. semmi relevánsat nem csináltak mostanság. Azért, mert az utolsó fejezetek borítóin a manga 6 kulcsfigurája lesz valószínű. Szóval Orihime, Chad, Rukia és Ichigo még hátra van. Ha ez a teória beválik, akkor a 715. fejezettel lesz vége a mangának, ami igencsak illik Kubo stílusához, mert július 15-e Ichigo születésnapja. És azért 35 fejezet jóval több, mint 20, és ennyivel tök jól meg is tudná oldani, hogy ne legyen elhamarkodott a lezárás. Én örülnék, ha így lenne, de a fanok elmélkedései nem vehetők készpénznek, max. logikusnak...
Ez kb. olyan, mint, hogy az elmúlt pár hétben a Bleach menüpont alatt lévő posztok 70%-a a shipping warról szól Tumblrn... WTF? Komolyan, ennél a mangánál ez egy kicsit szánalmas. ( Meg tudom, hogy közületek kb. senkit sem érdekel ez a része a dolognak .)De hát a lányoknak fanficekre van szükségük ahhoz, hogy ne unják meg a sok harcot a rengeteg tesztoszterontól duzzadó pasi között. XD A kedvencem az, hogy egyesek szerint azért kellene a Bleachnek a Narutohoz hasonló multishipper ending, mert Orihime szerelmes Ichigoba. Pedig ez a szál meg is rekedt ennyiben, de mindegy. Néha tud fájni az emberi butaság. Pláne így a vége felé. Persze, hogyne, Ichigo átvált hősszerelmesbe a hátralévő 10-30 fejezet alatt. Nagyon reális.
Nos, a shipping war azt jelenti, hogy összeboronálnak karaktereket egymással, mert esélyes párnak látják őket, de mivel nem mindenkinek egyezik a kedvenc párosítása, vitatkoznak miattuk. Narutoban ez volt pl: Naruhina, Narusaku, amin nagyon-nagyon sokan veszekednek mind a mai napig. A multishipper meg azt jelenti, hogy valaki több ilyen párnak is szurkol. A multishipper ending pedig, hogy több pár is összejön a manga végén.
Azért nevetséges az egész, mert a Bleach cseppet sem romantikus. :/ Nem mondom, el lett szórva egys-más ebbe az irányba még ebben az arcban is, de akár bele is lehet dumálni a történesekbe, mert nincsen semmi konkrét.
Fuuu... és most megint felidegesítettem magam. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Valaki azt terjeszti egy totál kamunak kinéző japán blogra hivatkozva, hogy annyira szánalmasak a Bleach eladásai, hogy ki kellett rúgni Kubot és ezért csak 4-5 fejezet van még vissza és vége a mangának. Tuti valami szenzációhajhász őrült lehet az illető, mert én ezt nem vagyok hajlandó elhinni, és kész.
https://66.media....1_1280.jpg
Na most állítólag ezen az oldalon az van, hogy a 74. kötet lesz az utolsó, és mivel kb. 10 fejezet egy kötet, addig 5 van hátra. Ejj.)
Végül is Bach elhúzott a fenébe. XD Ki tudja, mikor akarna visszajönni.
Azontúl elolvastam még egyszer! Konkrétan azokkal a szavakkal távozott Bach, hogy: "A jövőben meg fogom találni azt az egy pillanatot, mikor mindannyian a legnagyobb mértékű örömöt és boldogságot érzitek majd, és akkor lemészárollak benneteket. Így ezentúl, valahányszor elmerültök majd a saját boldogságotokban, mindig eszetekbe fognak jutni a szavaim. És mikor ez megtörténik, emlékezni fogtok fenyegető árnyékomra... A halál rémületére, ezt ígérem... az örökkévalóságig."
Nagyjából szó szerint próbáltam fordítani, kicsit nyakatekert az angol is szerintem, de hát ki mondta, hogy az angol fan fordítás biztos jó? A WIZ úgy is lebutítja szerintem.
A lényeg a lényeg, senki sem tudja mennyi időre húzott el Bach bácsi. És megmondta, hogy csodálatos halálban lesz részük, ha követni akarják őt oda, ahová ment.
És a teória, amit olvastam: amennyiben vége lesz a mangának 5 fejezeten belül, van esély rá, hogy valami új alcímen egy adag szünetelés után Kubo valahol, valahogy folytatni fogja a mangát. És ha ez lesz a helyzet, akár el is telhet X év a történetben, ha már egyszer a szereplőknek sincs tudomása arról, hogy most mit tehetnének Juhász ellen, meg a jövőre vonatkozó ítélete is olyan homályos, mint egy -15-ös dioptriás rövidlátó látása. És ha már el is telt X év akkor is azzal indulna az egész, hogy flashback, mit spekuláltak rögtön azután, hogy Juhász kivonult.
Erőltetett, de nagyon. xD Viszont még ez sem lenne elképzelhetetlen, nem hiába idéztem, illetve idézte angol nyelven az illető blogger Bach szavait.
Én csak abból próbálok következtetni, ami a Narutonál volt. Javítsatok ki, ha rosszul emlékeznék, de valahogy 2013 decembere vagy 2014 január körül jelentették be, hogy nem soká vége a Narutonak. Aztán valahogy 2014 novembere körül lett vége. Szóval ezek alapján biztos nem öt fejezet múlva lesz vége, annyi idő alatt esélye sincsen, alapból a Narutonál is két fejezettel zárták le a történetet, Bleach tempóban ez nem lenne elég. Meg amúgy is, azért reálisan nézve nem az utolsó 5-6 fejezetben szokták bejelenteni a manga végét.
Ezért hiszem én azt hogy ez egy hatalmas nagy kacsa. Semmilyen normális bizonyíték nincsen rá. Bocsánat, hogy felhoztam, nem akartam holmi aggodalmat kelteni bárkiben is, csak ideges lettem.... meg hidegfront van, ilyenkor különösen nehéz eset vagyok a fejfájásom miatt...
Amúgy meg nem volt hülyeség ezt kibeszélni, mert Kubonál általában szinte minden máshogy van, szóval azon se lennék meglepődve, ha össze lenne csapva. Bár mondjuk Kuboból azért tényleg nem nézném ki, hogy olyan troll lenne, hogy összecsapja a végét, de ha mégis korán vége lenne én inkább azt mondanám, hogy csak inkább a cikknek van igaza, minthogy Kubo egy troll.
A Bleach utolsó kötete a 74. lesz és idén ősszel fog megjelenni. Ez volt a 73. kötetbe beleírva. Szóval azt hiszem, nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy nagyon hamar és nagyon-nagyon nem úgy lesz vége, ahogy kellene. A japánok csak nem olvassák félre a japán kanjikat. Közzétették a neten, hogy ez állt a kötetben és most futótűzként terjed mindenféle angol nyelvű fórumon is. Indulatok azok vannak rendesen.
Sajnálom, hogy ez a helyzet. Nem érdemli meg ez a történet, hiába nem volt a legfényesebb, de azért, hogy így érjen véget. :/
Állítólag a WSJ (Weekly Shounen Jump) megelégelte már és kötelezővé tették, hogy a 74. legyen az utolsó kötet. És erről is beszéltem már, hogy a mangakák nem feltétlen csinálhatják, amit akarnak. Biztos kötnek szerződést, hogy mit, mennyi idő alatt kell kivitelezzenek. Akárhogy is, ez az arc mióta fut? 2011-2012? Azért lássuk be, ez rengeteg. És Kubo nagyon híres a vontatott tempójáról. Ennyi év alatt millió módon megoldhatta volna akár, hogy ne ez legyen a vége. De nem, egy csomó lényegtelen dologba belement és az, amit le kellett volna zárni, elvarratlan maradt. Azontúl elvileg nem is volt jó viszonya Kubonak a WSJ-vel. És a heti eladásai újabban nem valami jók. Ha pedig valóban eddig szólt a szerződése, akkor egyértelmű miért nem lesz több 74-nél. Az más tészta, hogy várható-e folytatás valamilyen más kiadónál.
Mindenesetre tény, hogy a 74. lesz az utolsó. Ami belefér, belefér, ami nem, nem.
Már az AN-on is kint van, hogy a 74 kötettel zárul a manga.
http://www.animen...me/.103916
5 fejezet. Mit lehet csinálni 5 fejezet alatt? Bach eltűnésével máris elkezdődne a lezárás? Bach benézett valamit és soha többet nem kerül elő? Vagy esetleg olyan vég lesz, hogy Bach győz mindenkit megöl.
A legutóbbi fejezet végével simán elképzelem, hogy lesz egy 50 éves időugrás, ahol Ichi kapitány és boldogan él SS-ben a kis eperkékkel, ekkor Bach előugrik egy sarok mögül és levágja a családját majd nevet egyet, hogy ő megmondta és lecsapja Ichigót is.
Vagy 2 fejezet alatt felszedik Ichit a földről, és mindenki belép az átjárón ahol 3 fejezeten keresztül harcolnak elkeseredetten Bachal, és szép sorjában elhullanak, míg végül csak Ichigo marad talpon.
Elég gáz, hogy nem nagyon tudok happy endinget elképzelni.
Vagy kapunk egy második végső getsuga tenshout.
A legelborultabb elméletem, ohgy Ichigo legyőzi Bachot és boldogan él és az utolsó 1-2 oldalon azt látni, hogy be van hülyülve, mert nem találta el Aizent a végső getsugával és az ilyen illúziót csalta...
Legalább csinált volna valami sabloson fos befejezést...de ha most vége,egyszerűen félbe van szakadva a történet,ennyi idő alatt hogy lehet lezárni? Bach Lesz a lélek király Ichigó meg vigyorog karakurában erő nélkül,és egyszercsak Bach kinyír mindenkit és the end? XD Vagy Isshin meg Ishida fater lemennek,bezúzzák és happy end? XD Nem értem akkor miért kellett eddig húzni a dolgot. A lélek királlyal is igazán kezdhettek vna valamit,szerintem sokkal több volt a dologban,Aizen is jöhetett vna még,és sorolhatnám...
Sajnos gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz. Bár nem értem, hogy már ennyi idő után miért nem fejezhette be rendesen. Őszintén már így se úgy se tudta volna elhúzni a történetet.
Most nem akarom védeni Kubot, de egy ilyen történetet nem lehetett volna hamarabb befejezni és ez most nem a vontatottságon múlott. Azt elismerem, hogy a történet lehetett volna sokkal jobb, illetve az alaptörténettel szerintem nincs is baj, csak, hogy Kubo nem volt annyira kreatív. Már ezerszer elmondtam, hogy mik voltak a bajaim a történettel, karakterekkel stb., most nem húznám vele az időt.
Amúgy is alapból nem úgy volt meghirdetve a történetszál elején, hogy legalább annyira hosszú lesz mint az Arrancar-szál? Én valami ilyesmire emlékszem, ahhoz képest meg ez semmi, kb még a fele sem. És igen félreértés ne essék én is minimum 2 maximum 3 kötetet képzeltem még el a 73. után, ami azért valljuk be - Kubotól és a történettől eltekintve -, hogy kellett volna egy méltó lezáráshoz.
Nekem az az érzésem, hogy ez nagyon az utolsó pillanatban hozott döntés volt a WSJ részéről. És most tényleg nem Kubót akartam védeni, de tudhatták, hogy milyen a tempója és hogy mekkora lélegzetvételű történetszálnak fogott neki...
Ugrás a fórumra: |