[quote]Haruka Midoriko írta:
Hősök azért is kellenek, mert a gyerekek három éves korukban már képességet használnak, így hozzájuk is kell szólni. /quote]
Ezzel nem tudok egyetérteni, és maximum sokadik érv ként van bármi jelentősége, de messze nem látom ezt olyan érvnek ami komoly relevanciával rendelkezne. Egy kis gyereknek ha nem lennének hősök mások mutatnák meg mi a helyes, és miért hogyan használják avagy ne használják a képességeiket. A hősöknek amúgy eme esetleges funkciója nem is olyan lényeges a véleményem szerint. Sőt igen káros is lehet.
SilverSz írta:
Bocsánat a kérdésért, lehet csak nekem nem tiszta, de ki az, aki Dabi-ékkal utazik Machia hátán?
Skeptic.
Re-destronak az az embere, aki a Deika városi sztori alatt eltörte Twice kezét, és aki a külömböző kütyükkel támogatja a felszabadítási frontot.
Nem kell bocsánatot kérned, amúgy, kérdezz nyugodtan.
Elég rég volt már, mikor Deika városában harcoltak és azóta Re-destro emberei nem nagyon szerepeltek, mondjuk Getenre emlékeztem, de Skeptic valahogy kiesett...
Akkor azt még is hogy használhatja és nyilván hasorlonló az alo-ra de tuti nem tudta el venni ilyen könnyen dekutól. Ez nyilván az afo egyedi megjelenítése lesz ahogy az alo is másképp mutatkozik meg minden használónál
Amúgy csak nekem nem tetszik annyira, hogy Shigaraki ennyire borzasztóan tápos lett? Olyan végső harc érzést kölcsönöz az egésznek. Pedig ebben a világban, a karakterekben lenne még potenciál rendesen. Remélem, hogy nincs igazam, és még jó ideig élvezhetjük ezt a mangát. Van erről esetleg valami infó, nyilatkozat, hogy a mester meddig tervezi, hol állunk jelenleg a sztoriban?
Nincs arról információ, hogy befejezné a mangát a mester szerintem ez jelenleg kizárt dolog. Arról, hogy állunk nincs szerintem nyilatkozat.
Az sok mindenkinek nem tetszik, hogy Tomura milyen erős lett vagyis inkább úgy fogalmazok valakinek bejön valakinek nem
Van egyfajta nézőpont, hogy így akarja a mangaka elérni azt, hogy a nézők is kétségbeesenek, hogy Úristen eddig itt volt All Might aki megmentette a napot de már nincs és vajon Endeavor képes lesz átvenni a helyét?
Vagy pedig a hősök kapnak egy hatalmas nagy pofont? Vannak nagyon jó kérdések, csak az nem biztos, hogy kielégítő választ kapunk. De a következő 5-10 fejezet vízválasztó lesz tehát vége lesz szerintem ennek az ívnek.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Amúgy csak nekem nem tetszik annyira, hogy Shigaraki ennyire borzasztóan tápos lett? Olyan végső harc érzést kölcsönöz az egésznek. Pedig ebben a világban, a karakterekben lenne még potenciál rendesen. Remélem, hogy nincs igazam, és még jó ideig élvezhetjük ezt a mangát. Van erről esetleg valami infó, nyilatkozat, hogy a mester meddig tervezi, hol állunk jelenleg a sztoriban?
2018 júliusában került lefordításra egy interjú, amiben arról beszélt, hogy amikor eldöntötték, hogy a publikálást meghosszabbítják, akkor olyan 30 kötetre lőtte be a végét. Viszont ha belegondol, hogy mennyi mindent kell a végéig felépítenie, akkor szerinte lehetetlen, hogy a 30. kötettel vége legyen. A 30. kötet azt jelentené, hogy a vége a 295-300. fejezet környékén lenne.
Érdekes dolog ez. Ha az interjú idejekor tényleg a 189-190-es fejezetek jöttek, akkor furcsállom, hogy belőtte 100 fejezettel későbbre a végét, de rögtön ellene megy, hogy szerinte kizárt, hogy beleférjen addig a maradék ötlete. Mondjuk a dupláját, 40 kötetet meg sokallnék. De a tervek mindig változnak, szóval meglátjuk, milyen pontos becslést adott Horikoshi.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Hát, meglátjuk mi lesz. Nekem Shigarakival az most a bajom, hogy eddig pont az volt benne a jó, hogy milyen szép fejlődési görbét írt le: egy nagyra nőtt, hisztiző gyerekből szép fokozatosan egy számító, kegyetlen vezérré vált, közben megtanulta, hogy használja fel az alattvalóit okosan. Én jobban örültem volna, ha a hatalma egy ideig még így, a háttérben növekedett volna, és nem egyből szinte egy félistenné válna.
Az érem másik oldalán Deku áll a lehetséges képességeivel. Mintha Horikoshi fejben úgy ítélte volna meg a dolgokat, hogy a "százalékos gyerek" harca "Facepalm-kun" ellen nem lenne elég kreatív, nem lenne elég látványos, ezért az egyik fél extra képességeket kapott, hiába indult 0-ról, a másik fél pedig félistenné vált. Szerintem egyikre sem lett volna szükség.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Pont ezért érzem úgy, mintha a manga a vége felé járna. Olyan erő jutott, mind a főhős, de főleg a főgonosz kezébe, ami már reálisan hova fejlődne tovább?
Dekunak azért még baromi sokat kell fejlődni mivel egy képességet se tudott elsajátítani még 100%-osan.
Tomura nagy erőhöz jutott viszont gondolkodásban és tervezésben még nincs AFO szintjén.
One for All esetében még nem ismertük meg az összes elődöt nem állt össze teljesen a kép a miért és hogyan-ra és nem derült ki mitől lesz Deku a legnagyobb hős.
Messze még a vége csak most kell valami sokkoló dolog.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Amúgy rájöttem miért kedvelem egyre kevésbé ezt a művet azon túl hogy túl erősítették a karaktereket. Midorya igazából lelett kopizva az ifjabb Toguro-ról a Yu Yu Hakusho-ból. A százalékos erő az hogy gyenge volt egy cél eléréséhez ezek mind igazak mind a két karakterre. Sőt igazából a one for all kb meg is feleltethető Toguro erejének. A különbség az hogy Toguro a mai napig a leg menőbb fő ellenfelek egyike amíg Midorya nem éppen a legjelentősebb főszereplő karakter.