Van ez a Fate Stay Night sorozat. Jó sok cucc van benne, érdekesnek is tűnik. De valahogy nem tudok rájönni hogyan kellene megnéznem. Na persze nem a kiadás sorrendje érdekelne, hanem az 1. grál háborútól az utolsóig,
Esetleg ha valaki képben van a sorozattal kapcsolatban. Árulja el kérem!
Fuh, Grál-háborúk tekintetében még talán a legegyszerűbb felosztani a franchise-t.
Az első 3 Grál-háborút sosem animálták meg, mindig csak beszélnek róluk.
A 4. Grál-háborút dolgozza fel a Fate/Zero S1-S2.
Az 5. Grál-háborút dolgozza fel a Fate/Stay Night, ugyanakkor itt kezd bonyolódni, mert a főhős (Shirou) hozzáállása szerint változnak a sorozatok.
A) Amennyiben Shirou megtartja azt az eszményképet, hogy mindenkit meg akar és meg is fog menteni: Fate/Stay Night (2006) és a TV Reproduction OVA. Ha rám hallgatsz, az utóbbit hanyagold, mert a 2006-os sorozatot vágták össze teljesen kaotikusan 2 órába.
B) Amennyiben Shirou enged az eszményképből, de önállóan akarja elérni: Fate/Stay Night - Unlimited Blade Works (2010, mozifilm) vagy 2014-2015-ös sorozat (Prologue, S1, S2, Sunny Days Special)
C) Amennyiben Shirou csak a szeretteit akarja megvédeni, de részint önállóan: Fate/Stay Night: Heaven's Feel 1-3.
Végül ott van az amerikai Igaz és Hamis Grál-háborúk a Fate/Strange Fake-ben, ami technikailag ezek folytatása, de egyelőre csak egy bevezető jellegű specialt kaptunk, a light novel még kiadás alatt, sorozat bejelentve és várhatóan 2025-ben landol.
Mindhárom ugyanazt a történetet fogja elmesélni, de mindig más szemszögből megvilágítva, illetve úgy hántja le egyre jobban, mi is zajlik a háttérben.
Ezek a fő csapások. Ezen kívül van:
- a Nagy Grál-háború (Fate/Apocrypha), ami a 3. Grál-háború egyik lehetséges kimenetelén alapszik (az Einzbernék Avenger helyett Rulert idéznek meg és a románok ellopják a Nagy Grált náci segítséggel);
- a holdbéli Grál-háború (Fate/Extra: Last Encore), ami a 3. Grál-háború kánon befejezésén alapszik, de az 1970-es évektől kezdve egy ökológiai katasztrófa miatt elhal a bolygó és csökken a varázserő-mennyiség, így egy szuperszámítógépbe költöznek a mágusok. A sorozat a játék után játszódik azzal a feltétellel, hogy a játékban elbuktad a titkos boss párbajt.
- "pánhumán Grál-háborúk", avagy szingularitások (Fate/Grand Order: First Order, Camelot mozi 1-2, Babylonia sorozat, Salamon mozi, Moonlight/Lostroom), amely teljesen más idővonalat képeznek. A Grál sosem jött létre, a mágiát pedig tudományosan vizsgálták spirituális alapok helyett. Az emberi történelemben egy katasztrófa miatt létrejön 7 szingularitás, amik 1-1 "Grál-háború", és ezeket kell megszüntetni. Ebből a 7-ből 3 került feldolgozásra, illetve a fő történetszálat lezáró összecsapás.
Minden más mellékes a Grál-háborúk tekintetében.
- Fate/Kaleid Liner Prism Illya (kiadási sorrend szerint nézendő), ahol a 4. Grál-háborúra sosem kerül sor, mert Kiritsugu és Irisviel folyamatosan a világot járják, és elejét veszik a kitörésének. Így lányuk, Illya boldog hétköznapokat élhet, amíg két bajkeverő be nem toppan, és mahou shoujos kettős életre nem kényszerítik.
- Lord El-Melloi II-sei no Jikenbou, ami a 4. és 5. Grál-háborúk közt játszódik és Wavert követjük, ahogy rejtélyeket és bűnügyi eseteket old meg a mágusoknak.
- Emiya-san no Chi no Gohan, ami a Fate/Stay Night helyett játszódik és Grál-háború helyett főznek.
- És az összes többi, amit én csak "nyesedéknek" szoktam hívni, mert általában paródia vagy hanyagolható melléksztori.
Remélem, tudtam segíteni. Egyéb esetben még itt összeszedtem jobban a különféle idővonalakat és történetszálakat.
Emberileg roppant nagy dolog bevallani, hogy "nem tudom", hogy tudatlanságot engedhetek meg magamnak. (Friedrich Nietzsche)
Akkor ez zavart be de rendesen, mert igen komoly ábrákat láttam a grál háborúkról, de azt már nem hogy melyik sorozat tartozik hozzájuk...
Egyszer megnéztem egyet, nem emlékszem a címére több mint 5 éve volt. Utána neki álltam a kövinek és épp megszületett az előzőből az egyik főszereplő, na ott kapcsoltam ki.
Aztán mivel már nem nagyon emlékszem rá, gondoltam újra kezdem ha sikerül megtudnom a történelmi sorrendet. Valamiért ragaszkodik hozzá az agyam, még az se zavar ha hirtelen romlik a minőség mint a Star Warsnál .
kazekagesama így hirtelen azt mondom, nincs ilyen funkció (megidézem azért Kiru Hoshino urat, hátha tud ilyesmiről).
A teljes user lista felhasználók számára szerintem csak akkor látszik, mikor új privát üzenetet akarsz küldeni, mert ott ugye kiadja a címzettválasztás lehetőségét. Másról így hirtelen nem tudok.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Sziasztok!
Letöltöttem a One piece-t a torrent linkek közül, azonban dokumentumként jelenik meg nálam, erre tudna valaki tippet adni, milyen programmal tudnám nézhető formátumba varázsolni? Fontos, hogy Mac kompatibilis legyen.
Köszi a segítséget.
vkgirl2001 Macben nem vagyok jártas, torrent kliens programot kell keresned, ami megnyitja a torrent fájlt és le tudod tölteni rajta keresztül a videókat.
Megidézem baltincs kollégát, hátha ő tud pontosabbat.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Sziasztok Valaki tudja hogy miért került le a One piece anime oké hogy szünetel, de miért nem lehet a meglévőket nézni köszi a választ
m0rf ha az indavideóról való eltávolítást kérdezed, Severum válasza helytálló.
Ha az oldalról való részleges eltűnést kérdezed az online videók közül, akkor lásd főoldali kiemelt hírünket.