Na most meg Észak Korea mi? Van Dél Korrea is! Azoknak jók a sorozataik.
Teljese egyetértek. Az elmúlt időszakban testvéreimmel ráfüggtünk a korei filmekre és sorozatokra. Vannak köztünk kurva szarok (ofc) de vannak nagyon jó művek. Más, izgalmas, viccesebb és jobb, mint egy amcsi sorozat/film.
Nem hiszem, hogy annyira le kellene szólni a keleti filmipart, mert attól még, hogy más kultúra és kicsit mások néha a filmjeik - a megszokottnál -, nem jelenti azt, hogy szar is.
Szerkesztette: Minagi - 2016.04.26. 21:59
Anno mikor volt még az albérletben egy selejtes doboztévé, amin nem jött be semmi más, csak hangyásan az M1, én is néztem valami koreai sorozatot, olyan császárosat, és tényleg jó volt.
Na most meg Észak Korea mi? Van Dél Korrea is! Azoknak jók a sorozataik.
Teljese egyetértek. Az elmúlt időszakban testvéreimmel ráfüggtünk a korei filmekre és sorozatokra. Vannak köztünk kurva szarok (ofc) de vannak nagyon jó művek. Más, izgalmas, viccesebb és jobb, mint egy amcsi sorozat/film.
Nem hiszem, hogy annyira le kellene szólni a keleti filmipart, mert attól még, hogy más kultúra és kicsit mások néha a filmjeik - a megszokottnál -, nem jelenti azt, hogy szar is.
Én az Old Boy-on kívül nem láttam más koreai filmet, de az a film megéri minden percét, annyira zseniálisan van összerakva.
Köszönöm, hogy valaki egyet ért velem. Én tudom ajánlani őket, de nem kényszerítek senkit semmire, hogy megnézi-e vagy nem meg hogy kinek mi a véleménye róla. Valaki szereti valaki nem. Itt pl a Trónok harcát ajánlaná sok valaki de van aki csak azért se kezd bele ez így van a Korreai filmekkel sorozatokkal is. Ott is van jó is meg rossz is.
Engem érdekelne a szakavatott véleményed a király koreai sorozatokat illetően, goku. Egyet ismertem, de az lehet pont egy kínai volt igazából. A császár volt benne, meg wgy csomó orvos féle valaki, mert a császár folyton beteg volt és ez volt a fő történeti szál benne, hogy a beteg uralkodót ki akarja meggyógyítani vagy megmérgezni.
Többieknek:
Stephen King "A Mobil" című novellájának feldolgozása. A sztori szerint egy nap valaki belecsempész a rádióhullámokba egy vírust, ami akkor hat az emberekre, amikor telefonálnak. Ez a vírus kb reseteli az agyat és őrültet csinál mindenkiből akit megfertőz. De ez csak a kezdet. A többi spoileres lenne.
A GoT nem attól lesz fos, hogy a sorozat jelenlegi évadai már nem a könyv szerint zajlik, hanem mert már azt se tudja az ember, miről is akar szólni az egész.
Értem, hogy mit mondasz (azt meg külön nem értem, mi ez a sok dislájk ebben a topicban...attól még, hogy nem értünk egyet, attól még lehet logikus és okos a saját véleménye valakinek. Max. az ostobaságot meg a végtelen szurkálódást és felületességet kéne szerintem dislájkolni, de mindegy.), szóval értem mit mondasz, de egyáltalán nem értek egyet.
Tekintve, hogy a könyv SOKKAL lassabban halad mint a sorozat (az utolsó két kötetre elég ránézni), és a sorozat eddig végig a könyvet követte, sok fölösleges szálat kihagyva, de végig tartva az irányvonalat, egyáltalán nem értem, hogy mire gondolsz.
Szerintem egészen nyilvánvaló, hogy miről szól a sorozat/könyv/történet: arról, amiről eddig is. A saját világáról és a benne lévő emberekről. Nem csak a télről és a "tűz és jég daláról" szól, hanem mindenkiről, aki benne van. Így értelemszerűen nem is nagyon lehet mellélőni.
Pláne nem értem, hogy mire gondolsz, ha belegondolok, hogy a történet LÉNYEGE, a központja most kezd kibontakozni igazán, most már itt van a Tél, és jönnek a Mások, és össze kell fogni, különben tényleg mindenki meghal.
Martin a könyvekben talán elkövette azt a hibát, hogy túlságosan belemerült a részletekbe, és annyira (egyébként szerintem lenyűgözően részletes és komplex) szálon fut a történet, hogy sokszor az az ember érzése, hogy már ő maga sem tudja, hogy hogyan hozza őket össze.
Viszont maga a történet, a cselekmény szépen és követhetően megy előre, évadról-évadra, kötetről-kötetre.
Szóval fogalmam sincs, hogy miről beszélsz Ugyanarról szól a sorozat, mint az első évad első részében. Adott a világ, a benne lévő karakterek, akik mind küzdenek valamiért (legtöbbjük a hatalomért, vagy a bosszúért, vagy csak simán a túlélésért, vagy valamilyen nemesebb, magasztosabb célért- mondjuk ebből kevés van ), a háttérben meg közeledik az igazi veszély. Ami talán most ért végleg a birodalom és ezzel a világ küszöbére.
Talán ha mondanál valami konkrétumot, mert így tényleg fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Olyat már hallottam, hogy húzzák (amivel nem értek egyet, mert a tavalyi évad pl. tényleg elég lassú volt, viszont ennek ilyennek kellett lennie, építkezősnek, és cserében eszméletlen hangulata volt -mármint persze nem mindenhol, sajnos, de általában), vagy hogy túl sok a fanservice (ami a sorozatra általában igaz is, sajnos), de hogy nem tudja miről akar szólni, ilyet még nem És nem azt mondom, hogy tökéletes, mert dehogy, vannak ennél sokkal jobban felépített, profibb sorozatok, de az a világ, és azok a karakterek, amiket nyújt, az szerintem az elejétől fogva lenyűgöző, épp ezért a kedvenc sorozatom, vitathatatlanul.
Talán ha kibontanád.
Szerk.: Úgy kezdtem, hogy értem amit mondasz, de közben rájöttem, hogy egyáltalán Ezért kis ellentmondásba futottam feljebb
Nikucci én nem vagyok szakavatott, szimplán csak nézek pár korreai sorozatot. Abban meg sajnos nem tudok segíteni nem igen szoktam történelmi (kosztümös) sorozatokat nézni, Max ha van benne időutazás, szóval a két korban is játszódik.
Na, megpróbálom, jó? Szóval én személy szerint azért éreztem azt mindig is a GoT-tal kapcsolatban, hogy nem tudja miről szól, mert olyan sok a mellékszál benne, hogy totál elnyomja az a történet lényegét, a központi szereplőket is ide értve, tehát a Lannisterek történetét, Daeneryst, a Starkokat, tehát a legdominánsabb családokat, és akik maradtak egy-egy ilyen klánból. És tudom, hogy nem teljesen igaz ez így, tehát foglalkozik velük a sorozat, csak valahogy totál jelentéktelen már a két élő Stark fiú hazafutása is, pedig belegondolsz, nekik azért elég komoly sérelmeik vannak, mivel az egész családot vagy kinyírták vagy szolgasorba taszítva tönkretették. És ez meg elég érdekes dolog lenne benne, ha jobban ki lenne bontva, de a történet ezzel pl már abszolút nem is foglalkozik.
De a kavarás meg az intrika Vesteros cityben meg a ribancfuttatás pl valahogy mindig kap pár percet minimun egy epizódban.
De ez meg csak az én véleményem, nem jelenti azt, hogy a sorozat tényleg fos lett, csak egy ideje nekem már nem adja azt a szintet, mint eleinte. Meg nem csípem a rétestészta szerűen elnyújtott sorozatokat se.
A dislike meg néha csak amiatt is megy, ha valaki nem épp a legszimpibb valamiért valakinek. De most nem tom, pontosan melyikre is gondoltál. Hogy a te hsz-ed miért kapott ikszelést, vagy miért?
De amúgy most nézem téged annyira nem is, csak a legutóbbi hsz-ed. Engem viszont megint célkeresztbe vettek páran.
Goku, akkor viszont bocsi, azt hittem, java részt ilyen kosztümös sorikat csinálnak arrafelé. De ha nem olyat, akkor milyeneket mégis?
Sokfélét!
Vannak kaland, katasztrófa, dráma, romantikus, orvosos meg hasonlók.
Sok van mindenféléből. Na meg lényeg hogy nem olyan hosszúak de nem is olyan rövidek hogy ne legyen jó és bonyolult összekuszálódó szálak.
A koreai szót hogy lehet tizedjére is két "r"-rel leírni?
Jon97 szerintem tök jókat írsz a GoT-ról. Tetszenek ezek a kifejtő hsz-ek. Régebben Mini írt hasonlókat és azokat is mindig élveztem.
Sevanna írta:
Régebben Mini írt hasonlókat és azokat is mindig élveztem.
Oh köszönöm a bókot. Párszor előfordult, hogy elkezdtem írni egy filmről vagy sorozatról az elmúlt hónapokban, aztán nem küldtem el, mondván magamban, úgy se olvassa el senki.