Én megvártam egybe az 52 részt és úgy néztem meg. Most végeztem vele. Az elején furcsa volt a japán szinkron, még a fejemben a régi verzió magyar szinkronja maradt meg. Néhány hang annyira nem is jött be, de hát mit lehet tenni. Pedig ez ritkaság, általában a magyar nem tetszik. A történet nem volt rossz, bár a tempó az brutál volt. Szerintem még legalább egy 10 részre lehetett volna bontani, mert az elején is feszített volt a tempó, a végén meg még inkább. A sok feltámaszdósdi nekem se jött be, olyan súlytalan lett az egész. Rengeteg meglepetést is tartogatott az anime a régihez képest. Új technikák, új ellenségek, valamivel dinamikusabb harcok, komolyabbak is voltak, ugye a vér szerepe, stb miatt. Pár dolog mondjuk nem tetszett. Például a Gandhara is milyen nagy ellenfélnek volt beharangozva, isten szintű náluk mindenki, mint Hao és Maiden, erre már Renék is lazán leverik őket. De a Patch törzs tagjaival megszenvednek. Az elején én inkább a Gandharara fogadtam volt, mint a törzs tagokra, főleg, hogy az egyiket már a legelején megölte Ren, pedig akkor még iszonyat gyenge is volt. Szóval az erőszintek nagyon össze-vissza voltak, főleg, hogy később Hao emberei is leverték a nagy Gandharát. De összességében nem egy rossz anime, mondjuk még egyszer nem nagyon éreznék késztetést rá, hogy ismét megnézzem, lehet majd később ez változni fog. Most neki kezdek majd a régi verziónak és kiderül, hogy friss élményekkel melyik a jobb.
Ja és köszönöm a munkátokat Naruto-kun csapata! Nélkületek biztos kimaradt volna az életemből a Shaman király új verziója, mert nem hiszem, hogy más lefordította volna. Szóval ezer hála!