"All Might alapból szimbólum akar lenni ami rohadtul elég nagy önteltség."
Szerintem nagyon fontos azt tisztázni, hogy miért akart szimbolummá válni. Szerinted valóban azért akart azzá válni, mert anniyra öntelten és önzőn gondolkodott, hogy csak dícsőségre vágyott? Semmi más nem bújt a motivációja mögött?
Ahogy én látom illetve értelmezem, All Might egy olyan világban nőtt fel, ahol rettenetesen nagy volt a képességekkel való visszaélés. Ezeket a visszaéléseket pedig senki sem tudta hatásosabban visszatartani. Nem volt egy olyan tekintélyes valaki, vagy akár olyan tekintélyes szervezet, aminek a láttára, azok a gyenge jellemű emberek akik a képességeikkel visszaéltek, többször átgondolták volna, hogy kihasználják-e az erejüket a gyengébbek kárára. - A veló életben is, ha valamit megtehetünk, nem biztos,hogy helyes az, hogy meg is tesszük. Itt gondolhatunk a világunk mocskos dolgaira, de akár átlagos mindennapi dolgokra is. -
Egy ilyen világban All Might egy olyan megoldást látott, hogy az embereknek szükségük van egy látható reménysugárra. Ez a reménysugár, azaz szimbólum valamennyire visszariasztja a gyenge jelleműeket a gaz tetteiktől, illetve elég erős, hogy az erős jellemű valóban önző emberek pusztításait megállítsa. És útat mutasson az embereknek, hogy ha valami baj van gondoljatok erre a szimbolúmra, mert ha neki sikerült az országot a káoszból kiemelnie, akkor ti is képesek vagytok a saját életetek, munkátok terén a legjobbat nyújtani.
Ő ezt az utat látta megoldásnak, és a szerencsés helyzetét kihasználva és nem elkótyavetyélve létrehozta ezt. Létrehozott egy olyan hatalmas bizalmat az ő személyében, ami képes volt békésebb időt kínálni és teremteni az embereknek. A bizalmat itt nagyon kiemelném.
"Ellenben ha az lenne a célja hogy akárki váljon szimbólummá, és a segít ebben másokat támogatja őket, és ezek ellenére válik azzá hogy mást akar annak az egy dolog."
És ehhez nincs szükség hitelességre? Mármint gondoljunk bele. Élsz egy kaotikus, vagy inkább a hatványozottabban erősebb kutya b***ik elvű világban. És valaki arról kezd el neked hadoválni, hogy ha te ezt így, meg így csinálnád, úgy ahogy szerinte a helyes, akkor ez békésebb világot hozna számunkra. Valóban hihető lenne egy ilyen duma egy kvázi ismeretlen fickótól, vagy nőtől? Lehet igen, lehet, nem. De sokakanak nem, mert pont ilyen aza a világ, ha nem látják akkor nem hiszik el, vagy pedig lehetelennek gondolják. Ha lehetetlennek gondolják, akkor pedig megelégszenek azzal a helyzettel amiben vannak és nem törekszenek ambiciózusabb célokra, vagy elfogadják annak a kornak a farkas törvényeit és így azt a kaotikusságot erősítik.
Kiemelném megint, ha nincs meg a bizalom, hogy az idealisztikus világképe ennek a krapeknek aki traktál téged vagy engem az megvalósítható, akkor minek törekednék erre, minek segítenék neki? Lehet én is jót, meg békét akarnék hozni a világra, de más úton-módon, más módszerekkel. Ez pedig a kvázi jó oldalt is feldarabolja, hogy mindenkinek megvan a maga elképzelése, hogy hogyan lehetne ezt csinálni, békét teremteni, és így sokan a saját fejük után mennek, amiből meg nem lesz egy erős egység.
All Might viszont megmutatta, hogy meg lehet csinálni a lehetetlent. Igaz, ő is a saját módszerével, de mégiscsak sikerült neki. És hogy ez miért fontos?
"Le egyszerűsítve jobb ha nincs szimbólum vagy ikon egyáltalán mintha az ilyen törékeny, és rövidtávú megoldást nyújt csupán ami után minden visszatér a régibe. Ezekből kiindulva All Might több kárt okozott mint hasznot."
Azzal, hogy All Might megteremtette azt az idillikus állapotot az országban, megmutatta, hogy: "figyeljetek, lehet, hogy f****ágnak tűnik amit mondok, túl naív, túl idealisztikus, hogy picit jobbá tehetjük ezt a helyet ahol élünk, de még egyszer figyeljetek!!! Sikerült! Megcsináltam! Nem tökéletes, de egy fokkal jobb! Tehát ne gonoljátok azt, hogy a világ csak olyan borzalmas lehet amit gyerekkorotok óta ismertek, hiszen megmutattam hogy lehetséges jobbá formálni! És ti akik ebbe születtetek bele és úgy látjátok, hogy ez mind kezd a darabjaira hullni...Emlékezzetek! Emlékezzetek, hogy az a békésebb világ amiben gyerekek voltatok, azt én építettem fel! Ez pedig azt jelenti, hogy ti is képesek vagytok egy sokkal jobb világot létrehozni, az enyémnél is sokkal jobbat, hiszen megismerhettétek az én békémnek a gyengeségeit, hiányosságait, amit most már ti kell kiküszöböljetek, én csak ennyire voltam képes...!" De mégha nem is tökéletesen, de képes volt arra amit véghez vitt. És ez a példa fontos egy olyan világban, amit az író itt megálmodott, ahogy én látom.
Összegezve, All Might öntelt? Igen. Talán. Kicsit, hiszen azokról az emberekről akik magabiztosan beszélnek, végzik a munkájukat, lehet ez némi önteltségként látszódhat kívülről. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy aki a tvben, vagy ma inkább a különböző videókon szerepel az picit nárcisztikus. Pici egészséges magamutogatás, vagy ha úgy tetszik exhibicionizmus kell, hogy az ember a többi ember előtt szerepeljen. És ez nem baj, amíg elegyedig más dominánsabb pozitív tuladonságokkal.
Nem kellett volna viszonylag békét teremtenie? Szerintem meg de. Enélkül kaotikusabb lenne a világuk, ami azt jelenti, hogy többen szenvednének, mint most. Persze ezt csak így gondolom.
Rossz módszerrel teremtett viszonylagos békét? Talán, lehet. De mint mondta Endeavornak, ő csak a saját személyiségéből hozta ki a legtöbbet amit csak tudott. Ez kb. olyan, hogy miért nem Aizawa teremtett békét a saját módszerével, vagy a többi nagy hős. Oké persze naagyon sokat hozzá tesz az OfA is, de ehhez kellett a személyisége is.
Ezzel mind nem azt akarom mondani, hogy nekem van igazam, hanem, én így értelmezem ezeket a dolgokat All Mighttal kapcsolatban. Ettől még tömény igazság van abban is amit írsz.