Kezdjük a pozitívumokkal, mert szerintem bőven volt benne. Előszöris, a birodalmi pilóta. Nem tudom, lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de szeretem látni, mikor az embereket ilyen önző szarházinak mutatják be. Mert azért valljuk be, az ember ilyen. Ő hisz valamiben, ugye a Birodalomban és ezáltal igazolva látja az Alderaan felrobbanását, ellenben a két halálcsillag felrobbantása már bűn. Érdekes, hogy milyen könnyen látja igazoltnak milliárdok halálát. Cara Dunenek más volt erről a véleménye.
Din tudja, hogy nem győzhet egyedül, még ha ott van vele Cara Dune, Boba Fett és Fennec Shand. Ezért a legkézenfekvőbb megoldást választja, segítséget kér Bo-Katantól, aki már amúgyis ki van hegyezve a jó Moff Gideonra. Érdekes volt az összezörrenés Boba Fett és Bo-Katanék között, mindketten oda ütöttek, ahol a legjobban fáj. Nem baj, egymás nélkül semmire sem mennek, szóval összecuccolnak és elindulnak megmenteni Grogut, ami sikerül... és itt jön be szerintem a legérdekesebb. Din szerzi meg a Dark Sabert és szerintem ez lesz a harmadik évad elsődleges konfliktusa. Bo-Katan nem fog eltérni a hagyományoktól, kételkedem benne, hogy ebből még nem lesz komolyabb baja Dinnek, mert szerintem esély nincs rá, hogy ő legyen a vezető. Valószínűleg ott kezdődik majd a következő évad, ahol ez végetért, még mindig ott állnak a hídon és megy majd a matek, hogy most mi a bánat legyen. Tippem szerint itt lesz még egy kis harc Bo-Katan és Din között, azt sem zárom ki, hogy Gideon nem kerül az Új Köztársaság kezébe, Fennec Shand meg valahogy lelép.
Akkor a negatívum. Mi a péknek kellett ide Luke Skywalker? Lehetett rá számítani, de nekem nagy csalódás volt. Ha minden igaz, ebben az időben Luke még nem foglalkozott tanítással, a galaxist járta és tanult, ezért nekem kissé csalódás ez a befejezés. Legyen az én bajom, tudom.

Szerintem kár volt behozni. Tudom sorozat, tudom kákán is csomót keresek, de anyám, most én vagyok ilyen, vagy tényleg borzasztóan kilógott a lóláb, hogy ez számítógéppel van gyakorlatilag beleszerkesztve? A Zsivány Egyesben Leia nem volt ennyire feltűnő, de a Skywalker korás visszaemlékezésben sem ütközött ki ennyire. Tudom, költségvetés.
Összességében jó volt az évad, még ha nekem csalódás is volt a vége.
u.i.: Most akkor eszerint az öreg Boba is külön sorozatot kap, vagy a harmadik évadtól ő veszi át a főszereplő szerepét?