Szerencsére valahogy nem jött még velem szembe semmilyen spoiler a filmről.
Egyébként szerintem én a Brolyra nem kellett, hogy félévet várjak, angolul már napokkal a premier után láttam, de most így nem is értem, miként volt ez lehetséges.....
Dragon Ball Super : Super Hero (2022)
Amúgy már fen van a neten. Én már tegnap megnéztem. Spoiler nélkül csak annyi hogy nagyon gyenge szerintem.
Szerintem a tervezett nézőkorosztály a 12 éven alóliakból áll. Vagy ,ég annál is fiatalabbakból mert szinte már gyerekes. Az animáció meg olyan amilyen ezt is pikóbálák. Nekem nem tetszett ez a fajta megvalósítás.
ki jött red ribbon-os trailer akit érdekel https://www.youtu...s-EP86D-pw
Na,már nem tudom megúszni a spoilereket, mert úton-útfélen szembejönnek velem a filmben látott új formák a youtube thumbnail-eken.
Úgy döntöttem, hogy megnézem. Ha majd találok egy olyan oldalt, amit nem köp vissza azonnal a víruskeresőm, akkor talán megnézem.
Addig esélytelen, mert nagy megosztón (nc) sem találom.
Parancsolj: https://nyaa.si/v...
Így, hogy már pár hete kijött a bluray gondoltam írok róla egy kis véleményt.
Elsőként kezdeném az animációs megvalósítással. Amikor jöttek a hírek, hogy CGI lesz az egész, hát nem igazán örültem mivel elég botrányos volt amit a Brolyba leműveltek és az a teaser sem segített az egészen amit kiadtak az új filmhez. A film eleje egy visszaemlékezéssel kezdődik ami a rendes (régi) animációs stílusban készült, látva azokat a jeleneteket én még mindig jobban örültem volna annak a CGI helyett. Itt megjegyezném, hogy a filmben az összes visszaemlékezés 2D-s animációval van ami tényleg ad neki valami visszaemlékezés fílinget.
Megnéztem már háromszor a filmet, először mozisan és kétszer ebbe a kiadásba. A mozisat most hagyjuk azzal nem érdemes foglalkozni ha minőséget nézzük. A CGI így sem tetszett elsőre, de mivel majd 2 óra a játékídő azért megszokja az ember szeme és kijelenthetjük, hogy odatették magukat. Volt ahol kilógott a lóláb kicsit, leginkább Beerus bolygóján lévő jeleneteknél érződött ez, de olyan förmedvényt amit a Brolyba műveltek sehol nem lehetett látni. A végeredmény az, hogy teljesen nézhető volt, bár nálam akkor is a top animációs megvalósítás jelenleg a Gogeta vs Broly összecsapásnál volt az előző movie-ba.
Térjünk rá kicsit a film műfajára. A készítők is mondták, hogy ez kicsit eltér majd az eddigiektől mivel egyfajta slice of life jellege lesz neki, ahogy olvastam ez sem nyerte el mindenki tetszését, de én meg pont ez hiányoltam egy ideje a Dragon Ball-ból. Sajnos az anime nem nőtt együtt a rajongókkal és Toriyama történetmesélése hagy némi kívánni valót maga után, sokkal jobb lett volna ha ennyi idő után elhagyja ezt a bejáratott /elkezdődik a saga 1-2 nyugis epizód aztán lesz egy kis feszültség, jaj erősebbé kell válni és legyőzzük a gonoszt jelleget/, sokkal jobbak lennének a semmi nem történik de mégis plusz dolgokat tudunk meg féle részek, persze ezt nem egy movie-tól várom el feltétlen, erre ott a manga, hát reméljük a legjobbakat, hogy idővel (ha végleg átveszi Toyotarou) jóbb irányba terelődik. Nyilván nem maradhat el DB csata nélkül amit itt is megkapunk, eléggé élvezetesek is voltak, de szerintem jól állt a filmek, hogy a nagyrésze ilyen könnyedebb történetmesélős volt.
És akkor a történet.
Nem egy bonyolult valami a Red Ribbon Army újraszerveződik, megjelennek az új androidok, aztán elrabolódik Pan, Gohan dühös lesz és vége.
De kezdjük inkább a legnagyobb negatívummal. Sajnos pont az nem működött számomra amit a film legnagyobb durranásának szántak, az Cell Max és Gohan új formája ami szerintem szó szerint undorító. Annyira izzadságszagú Cell saga 2.0 érzetű volt az egész vége.
Kb. így nézhetett ki az ötletelés:
-Emberek kellene egy film Gohanról, hogy hozzuk fel őt normális szintre?
-Dobjuk be Cellt, de most legyen nagyobb meg más színű, így egy teljesen új főgonoszt kapunk. (őőő kicsit se)
-Ez nagyon jó ötlet, de akkor Gohan is kapjon egy indokolatlan új formát ami megegyezik az ssj2-es átalakulásának kinézetével amikor ilyen jó nagy hajkoronája volt és legyen mindenkinél erősebb és legyen a hajszíne szürke...jaja legyen az nem tom mért, de mindegy jó lesz.
Szóval akkor megint a semmiből felerősítették Gohant. Félreértés ne essék én nagyon örülök neki hogy foglalkoznak vele de ne így. Persze elejt a végén egy mondatot, hogy a Makankosappo-t is titokba gyakorolja és kitudja lehet még edzeget is, de nekem ez nagyon ilyen meh volt. Az öreg a Buu sagaba előhozza az erejét így meg lesz a Mystic szint aztán parkolópályára teszik, Freeza alapformába utána elpicsázza aztán a tornára megint előhozzák az erejét és akkor Moro sagaba megint nem ér már semmit aztán eltelik 3 év és persze hogy egy gyenge sz@r megint aki ráadásul Piccolo KI-jét se ismerte fel.
Nekem ez a szuperhősös dolog se jött be, szerencsére annyira nem is erőltették benne és nem is efelé mozdult el a film, holott ez volt a címe. Mondjuk a mangába kapunk majd belőle eleget .
De hogy ne legyen ilyen negatív az egész azért volt ami tetszett benne. Ahogy fentebb is írtam ez a slice of life jelleg nagyon bejött, Piccolo és Pan jelenetei eszméletlen jók voltak, komolyan ez a két szereplő mindent überelt. Igazából a két új android Gamma 1-2 is jópofák. Goten-Trunks személyisége is legalább még a régi ha kell akkor szívesen harcolnak, de gondolom gyengék ők is. Na de aminek a legjobb örültem az Piccolo fejlődése, nyilván Shenlong segítségével érte el (bár ő legalább edz), de ez az Orange Piccoló nagyon menő.
Voltak még ilyen apróbb hülyeségek, hogy saiya-jinek egy darabig kicsik maradnak és hirtelen nőnek meg, mondta ezt az aki normálisan nőtt. Vagy mondjuk mindenki elfelejt mindent, pl. Piccolo hogy meg tud nőni, a gyerekek a fúziót.
Jah és slusszpoén Gohan ugyan olyan nemtörődöm, rossz apa mint Goku, szóval ez legalább öröklődött hamár a harciszenvedély nem.
Lehetett volna ez a film sokkal jobb is, végülis egyszer meg lehet nézni, de a Broly után csalódás.
Jah hát igazad van, hogy ez egy kicsit furán jött ki. De a mozis után azért illik megnézni normális minőségbe utána meg hagytam egy kicsit üllepedni, hogy a következő megnézés közbe már össze tudjam szedni a gondolataimat. Mondjuk itt-ott azért kaotikus lett az írásom, túl sok mindent akartam egyszerre írni és még így is bennem maradt egy kicsi. De egy szónak is száz a vége valószínűleg ezt soha nem fogom már újra nézni.
Köszönöm szépen a munkátokat!
Végre megtudtam nézni magyar felirattal.
Bár maga a film nem igen tetszett, de ez van.
Már maga ez az animációs stílus. Ez a számítógépes nem igen jön be így.
Maga az elgondolás jó, hogy a fiatalok jöjjenek már képbe. Viszont a megvalósítás és a történet!?
Őszintén hány évesek lennének a célközönség? Mert a történetből kiindulva kisiskolások. Nagyon gyerekes az egész.
És a végén az új Cel hát borzalom, Piccoló új formája se jön be. Lényegében csak felfújták izomkolosszussá és kész.
Gohan meg már tényleg leginkább hanyagolható. Semmi edzés nélkül (sőt inkább punyhadás után) új szintet adni neki. Hát nem értem. Maga a kinézet is érdekes. Ne tudom honnan jött ez már. Ez már nem a Gokuék féle fejlődési forma. Megy a maga útján, de így!?
Ugrás a fórumra: |