Amúgy ahogy most néztem az animét nem tűnt fel, hogy Kaguyának Byakuganja lett volna, akkor ezt később szerezte meg? Meg olvastam is egy jó kérdést hogy vajon milyen technikát használt az emberek lebénítására vagy feldarálására!?
Naruto - Technikák, képességek
A gyümi megkajálása után nem csak nevetségesen hatalmas mennyiségű chakrát kapott, hanem egy - a szemének legkompatibilisebb -, dojutsut is kapott. Gondolom én.
Ez olyan mint Madara esetében Hashirama dezoxiribonukleinsava, Rin'negan szintre emelte a szemek erejét.
Amikor megjelent és el akarták kapni mielőtt a királyhoz ment összeestek az emberek előtte akik hozzá akartak érni.
A Jukai Koutan jutsu mi lenne? Én azt valami hasonlónak mondanám mint a Hyugák jukenjét. Örvény de kevesebb és pontosabb mozdulatokkal.
Meg eleve volt neki Byakuganja? Meg a "gyümi" megevését sem mutatták, pláne azt hogy honnan származott. Amúgy a dojutsu lényegében nem egy kiépített stílus technika? Azt hogy kaphatná? Vagy tanulja vagy maga fejleszti.
Jaa, hogy az. Talán rendelkezett egy jelentősebb mennyiségű chakrával, amit valamiféle Shinra Tenseiként használta. Nem azt mondom, hogy az volt, csak valami hasonló lehetett.
A Jukai Koutan pedig Mokuton, tehát a Hyuugák bekaphatják. Az örvény, amiről te is beszélsz az Kaiten. A Juuken pedig a puha tenyér.
A dojutsu az egy gyűjtő szó. A szemtechnikákat foglalja magába. Sharingan, Byakugan, Rin'negan. Talán vannak még ilyen fityma fillerben szereplő jelentéktelen szemek, de azok nem Kekkei-Genkai képességek, hanem mutálódás útján jöttek létre. Szerintem. Oszt lehet nem így van.
Mint az kiderült a Byakugan aktiválásához nem kell semmilyen feltétel, csak kézjel meg chakra. Míg a Sharingánnál és a Rin'negánnál már te is tudod.
Alapból nem volt neki, vagy nem láttuk aktív állapotban. Ahogy fentebb írtam, a gyümi kajálása után, a chakra növelte meg az erejét, és az olyan szerveknél, melyekben ott volt a chakrára való fejlődési potenciál, tudtak fejlődni, mint a szemei és a szarvak.
Obito Sharingánja a legjobb példa erre.
Lásd: http://naruto-kun...ruto/689/5
Ezeket nem állítom, hanem feltételezem és következtetem.
Az ájulás inkább leget genjuchu is nem?
"A Jukai Koutan pedig Mokuton" na ezt nem értem. Mi is lenne. Hogy is működik mi is lehetett az, nekem az örvényre emlékeztető volt.
A Byakugan aktiválásáról nem tudunk semmit azt honnan veszed, hogy nem kell semmi? Amúgy később kézjel se kell. De ha jobban belegondolunk a Narutó legelején mindenhez kellett kézjel, bezzeg még a közepétől főleg a végén már senkitől nem látunk kézjeleket semmihez sem.
Akkor keverjük, én arra gondolok amikor darabolja a támadóit nem a fa elemre.
Nekem nem rémlik hogy lett volna ilyenről szó a mangában vagy animében. (Byakugan használat) Bár az is biztos hogy már igen fiatalon képesek voltak használni, ezért is kezdték olyan fiatalon az edzést, szóval igaz is lehet.
Nem hiszem, hogy külön kézjel kell az aktiválásához. Habár igen, lehet, az elején használnak. De szerintem az csak a koncentrációhoz kell, legalábbis más (logikus) magyarázat arra nincs, hogy később miért nem használják, csak az, hogy később már nincs rá szükség, megy a chakra koncentráció automatikusan.
Igazából ez is kekkei genkai, szóval csak örökölni lehet, DNS útján. Máshogy nem ébredhet fel. De nyilván valahol el kellett kezdődjön ez a mutáció (mert ez végülis az), és hát úgy látszik Kaguyánál kezdődött el. Ahogy Itachi is mondta, a szeme érzékeny volt, és a chakra jelenlétére mutálódott, így létrejött a byakugan. A többiek meg már örökölték, ha örökölték.
Gondolom akkor kezdetben az összpontosításhoz kellet a kézjel. (byakugannnál)
De én eleve bármilyen technikára értettem, hogy elején kellet kézjel a végén meg lényegében senki sem használt.
Egyébként ha jól emlékszem a Narutó elején még a Byakugant mondták a legfejlettebb legerősebb szemtechnikának (képességnek) Na meg hogy tényleg abból fejlődött ki a Sharingan. A következő részből ki is derül hogy tényleg igaz volt-e. Mivel ha a testvéreknek mindkettőnek Byakuganja volt akkor igaz. Mert hogy akkor a Rikoduonál a Byakugan fejlődött Rinnegannál a fiánál meg egyszerűsödött le sima Sharinganná.
Az összpontosításos dologhoz Deidara Katsu-ja a lehjobb példa. Szóval valószínűleg tényleg csak a koncentrációhoz használták.
Egy érdekesség, hogy Narutonál a Kage Bunshin használata ennyiből állt:
Igen ezt magyarázta Kakashi, viszont mikor láttam, hogy Kaguyának Byakuganja volt, de volt Rinneganja is úgy gondoltam hogy egyik fia örökölte a Rinnegant a másik a Byakugant. Aztán meg jött Indra és Ashura meg a leegyszerűsödött Sharingan. Ilyenkor tényleg azt hittem ez a Byakuganból való fejlődés nem is igaz, de csak lehet az előzetes alapján.
Pláne az egész az elején még senki sem tudott a Rinneganról mint te is írtad legendának hitték. Akkor volt a legkétségesebb. Kaguya csak megadta a legenda alapját. Azt is elég későn.
Narutó leget azért használja a 2. nál a teljeset, mert több erős klón kell hoznia amivel képes sok chakrát szétosztani szóval egy klónnak sok erővel kellet bírnia. Az elsőnél meg csak az alaki és természeti manipulációhoz kelet rövid időre.
Én is erre gondoltam először... Viszont, ha az alábbi jelenet az animében egy kézjellel fog megvalósulni - amire mérget vennék -, akkor ez a teória megbukik, és marad az, hogy a jelenet feldobása miatt csinálták meg. Na meg, hogy ne felejtsük el teljesen, hogy ez nem egy kézmozdulatos dolog.
http://naruto-kun...ruto/684/8
Szerintem ehhez sem fogna teljes kézjelet mutatni. Mivel ha az előző teóriám igaz akkor pláne, mert szerintem te képzeled egy kicsit félre ezt a jelenetet.
Itt sok (rengeteg) klónt hoz létre az igaz viszont egyenként nem olyan sok chakrával, szóval nem kell neki teljes. Ahogy linkelted is mikor kevés de nagy erejűt hoz létre akkor kelhet a teljes kézjel, itt viszont sok kis erejűt hoz létre.
Lenne benne valami, ha ez nem hangzott volna el.
http://naruto-kun...uto/315/12
Az igaz, hogy egyenlő szintűt, de csak annyit amennyit az eredeti rendelkezésre bocsát, és annyi felé ahányat csinál. De az eredetinek maradhat a legtöbb.
Szóval az én értelmezésemben keveset ad keveset is csinálhat, de ha többet ad többet is csinálhat vagy a többől kevesebb de erősebet. Ennél biztos nagy erőt ad, viszont rengeteg klónt is csinál szóval eloszlik az erő és egyenként nem lesznek olyan erősek. Ha jobban bele gondolunk példával van mondjuk 1000 egységnyi chakránk abból csinálunk 99 klónt plusz az eredeti akkor mindnek lesz 10 egysége, viszont ha elpusztulnak a klónok akkor az eredetinek 10 egysége marad szóval nem sok ereje marad.Szóval minek ossza szét mindet? csinál 100 klónt 5 egységgel akkor marad neki még 500 egység a későbbi harchoz.
Igaz a byakugannal ki lehet szúrni az eredetit ha annak több van (pl mikor Nejivel harcolt Narutó akkor tényleg egyenlő volt ezért nem tudta kiszúrni az igazit) szóval az előző felvetésem sem jó.
Én viszont csak úgy álok hozzá hogy csak erősebb az eredeti.
Ehhez http://naruto-kun...uto/684/14
Bár lehet ez sem ló mart ez is egy klón volt, viszont csak erősebb mint a tömeg gyártottak.
Ugrás a fórumra: |