Kezdem a csókadó kilétével.
Ichika, Nino és Miku mind esélyesek, nem megyek bele bővebben a miértekbe. Olvasóként tudjuk, hogy egyértelműen ábrázolva lett a vonzódásuk Fuutarou irányába, bárkit ki lehet hozni közülük úgy, hogy ne legyen megkérdőjelezhető.
Yotsubánál és Itsukinál viszont pont az a gond, hogy nem meggyőző helyzetük. Előbbi a "sötét ló", az abszolút dzsóker faktor, kiszámíthatatlan. A probléma viszont az, hogy a csóknak ellentmondanak a 72. fejezetben történt dolgok, ahol már attól is bepánikolt, hogy mások azt hiszik, hogy ő és Fuutarou egy pár. Utóbbinál meg az a probléma, hogy saját maga mondta, hogy csak barátként tekint Fuutaroura, továbbá tőle aztán pláne nem kaptunk egyértelmű romantikus vonzódásra utaló jeleket Fuutarou irányába. Ezért írtam az előző hozzászólásomban a "seggből előrántott kategóriá"-t.
Amibe majdhogynem utolsó szalmaszálként kapaszkodhat Yotsuba vagy Itsuki, az a kyotói lány kiléte. Szerintem kettejükre szűkíthető a rejtély. Ez lehet egy indok a csókhoz, de az már Haruba-senseien múlik, hogy mennyire elégséges. Az én szememben nem az. Különösen Itsuki esete, akit nem úgy tűnt, hogy megviselt a tudat, hogy Miku szerelmes Fuutarouba, csak azért, hogy lesmárolja nem sokkal később, mert hirtelen látatlanban féltékeny lett.
A tsunderekkel az a helyzet, hogy karakterfejlődésre vannak kitalálva. Már-már "cheat code"-nak is titulálhatnám őket. Azoknál a karaktereknél, akik nem nehezítik meg a főszereplő életét indokolatlanul az elejétől fogva, csak azért, hogy fokozatosan elfogadják, nehéz kihangsúlyozni a karakterfejlődést. A tsunderek ellenben gyakran 180 fokot fordulnak, így egyértelműen övék a legtöbb, legnagyobb fejlődés. A szerzőknek baromira egyszerű dolgozni velük.
@dungeon
Gondolom Ichikára gondolsz. A yanderet értem, de ő soha nem volt tsundere.
----------
Kijött a 77. fejezet koreai szkenekkel, alattuk a fordítással.
https://imgur.com...
Választ kaptunk egy nagy kérdése, miközben a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."