A Tenjou Tenge-től óva intettek, hogy nem éri meg a mangába belekezdi, mert nagyon elba... De ez sajnos Oh! Great "védjegye". Bármennyire is bírom az Air Gear-t, nem valami fényes a lezárása, és kérdések is maradtak bőven. Sokkal jobb, ha csak illusztrál, lásd Bakemonogatari manga.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
így hogy kurome nem hal meg szerintem teljesebb a történet. vagyis inkább jobban tetszik mint az anime. ott tényleg azt érezted, hogy csak írjunk ki minden szereplőt valahogy.
Az itt a legnagyobb vicc, hogy mind 2 vannak jók és rosszak .Gyakorlatilag a manga semmivel se jobb,mint az anime,de az anime se jobb,mint a manga.
Vélemény
Mangában több hiba van, mint az animében, de az anime elkövette a legnagyobb hibát, hogy megölték
Tatsumit. Csak ez, semmi több.Mert Kurome halála értelmesebb volt, mint félholtan életben hagyni ,Esdeath vs akame szintén epicebb volt az animében, gyerek király halála az anime verzióban jobb volt és még sorolhatnám.
Manga pedig kapott 1-2arcot,de gyakorlatilag kihasználatlannal éreztem a legújabb szereplőket, mint pl az új ollós csajszi.
Ha valami jobban tetszett a mangában, az a miniszter kegyetlen darabolása .Na az, ütös lett.
Egyik verzió se tetszett.SE anime,se a manga. 2 közötti lezárás party vok.
Szerkesztette: Bastian - 2019.05.30. 22:58
Már elnézést...
De most komolyan azt a harcot véded az animében, azt az Akame vs. Esdeath harcot, amiben Esdeath a vérszomjától behallucinálja Akamét a Mahapadma használata után, és megvágja a nagy büdös semmit, majd bámul, mint borjú az új kapura, hogy az igazi Akame mégis hol a fenében van, csak azért, hogy másodpercekkel később Akame bevigye neki a halálos vágást? A legnagyobb bullshit az animében. Nem tudtak értelmes magyarázatot kitalálni rá, hogy Akame hogyan küszöbölje ki a befagyasztott időt és teret, ezért kaptunk egy nagy WTF pillanatot, aminek semmi értelme.
Budo és Syura kihasználatlan volt az animében, a mangában nem. A Budo elleni harc sokkal jobb volt a mangában, érződött, hogy Tatsumi és Mine nélkül kicsinálhatta volna az egész bandát. Wave és Kurome szála is ezerszer értelmesebben ki lett fejtve a mangában.
Ízlések és pofonok, dungeon, de a manga mellett még mindig sokkalta több pozitívumot tudok felhozni, mint az anime mellett. És még nincs vége...
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Én is inkább a mangát preferálom, az animében annyira el lett sietve az egész, sokszor azok az apró átvezetők hiányoztak, néha olyanokat ugrunk, hogy aki csak az animét nézi azt se tudja, hogy hol vagyunk épp..
Viszont szerintem az, hogy Tatsumi meghalt, pont pozitívum volt az animében, mangás megoldás ezen a téren számomra borzalmas volt..ha már mindenképp azt akarta a mangaka, hogy túlélje szerintem sokkal jobb lett volna ha incursio (a veszélybestia) "pusztul el" és Tatsumi erőtlenné, fizikailag gyengévé vált volna.
"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
Utólag már nehéz összefoglalni, hogy mi jobb és mi nem.Így most nem tudok válaszolni a kérdésedre,mert ahhoz újra kellene néznem a mangát és animét .
Spoiler
Végső csata mind2 kapkodott volt, de a mangában még jobban .Mert 2-3 arcot többet kapott manga és új karakterek csatlakoztak, akikkel készen álltak a végő csatához , de végül semmit se csináltak . Se képkockák, se szerep a fő ellenfelek ellen .Gyakorlatilag 2-3arc a semmiért.
Kurome élethagyása a legnagyobb baromság volt a mangában, és érezhető volt, hogy rajongók miatt.
Chelsea brutálisan feldarabolta és erre életben hagyták.. Szánalom .Sok logikai baki lett miatta.
Továbbá még 1 dolgot sajnálok a mangában, hogy Esdeath nem Tatsumi állította meg .DE legalább közös halál az animében mocskosul telitalálat,még akkor is, amikor Tatsumi halála miatt nem jött be az anime.
Az első pontod egyszerűen nem igaz. A Night Raid-hez nem csatlakozott már senki Chelsea és Susanoo után, így annak baromira nincs jelentősége, hogy a Forradalmi Sereg kiknek adott a begyűjtött és elhullajtott Teiguk közül. Az "új ollós csaj" egyike lett a Teigu használóiknak, de mivel nem tartozik bele a főszereplők csapatába, ezért csak egy Teigu használó katonaként lett bemutatva. És az sem igaz, hogy ő, és a többi Teigu használó katona nem ért semmit, nem csinált semmit a végső összecsapás során.
Kuroménak igazából mindegy. A testét annyira szétroncsolta a gyógyszerezéssel, hogy csupán néhány évet nyert, nem teljes megváltást, ez el is lett mondva a gyógyfürdővel kapcsolatban. Pár boldog év mellett, tovább fogják kísérteni mindazok szellemei, akikkel végzett. Valamit valamiért.
A közös halál sem tetszett nekem. Tatsumi x Esdeath halott volt azon a ponton, vagy inkább soha nem is volt esélye, hogy megvalósuljon. Az anime meg mintha azt akarta volna sugallni, hogy Esdeath mégis "nyert", mert legalább az örökkévalóságban együtt lesznek...
Én is inkább a mangát preferálom, az animében annyira el lett sietve az egész, sokszor azok az apró átvezetők hiányoztak, néha olyanokat ugrunk, hogy aki csak az animét nézi azt se tudja, hogy hol vagyunk épp..
Viszont szerintem az, hogy Tatsumi meghalt, pont pozitívum volt az animében, mangás megoldás ezen a téren számomra borzalmas volt..ha már mindenképp azt akarta a mangaka, hogy túlélje szerintem sokkal jobb lett volna ha incursio (a veszélybestia) "pusztul el" és Tatsumi erőtlenné, fizikailag gyengévé vált volna.
Válasz
Azzal, hogy a manga belement, hogy Tatsuminak 4 alkalma maradt addig, ameddig a Tyrant be nem kebelezi, sajnos, meg volt alapozva a terep, hogy nem kerülhet ki következmények nélkül Incursio folytonos használatából. Ha valahogy megúszta volna, az olyan tündérmesébe illő lett volna. Így is összehozott egy gyereket még emberként, és boldogan élhet Mine és a születendő gyermeke mellett, hiába került sárkánytestbe. Viszont nincs veszve, mert a Hinowa ga Yuku!-ban Akame azt is igyekszik kideríteni, hogy vissza lehet-e változtatni valakit emberré, ha Veszélybestiává vált.
A szerző ugyanaz, az illusztrátor más. De az Akame univerzumban játszódik. Nem követem, Takahiro stílusát nem szeretem, ha rengeteg fanservice ötvözi. Bőven elegendő a kegyetlensége.
Jaeger: nekem eddig bejön, megvan benne ugyanaz a brutalitás, mint Akaméban. Magával a rajzolással is meg vagyok elégedve, de a fanservice tényleg sok (már ha azt, ami ott folyik lehet-e még annak nevezni xD).
A story onnan folytatódik, ahonnét befejeződött: Akame útra kel és keresi a "Teigu mellékhatás" ellenszerét, és egy olyan kontinensre sodródott, ahol háború folyik. Egy próbát megér, ha van kedved elkezdeni, vagy várhatsz még egy kis időt, ugyanis havonta jelenik meg a manga, így többet tudsz egyszerre ledarálni ha megtetszene
Azt hiszem, Syura a Hinowá-ban lévő helyről beszélt az Akame-ban, a fejletlen keleti világról, ahová nem tudott eljutni, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
----------
El lett kaszálva a Hinowa. 8 kötete lesz összesen. Hogy mégis miféle befejezést lehet így kitalálni, az kérdéses. Vélhetőleg összecsapottat és akkor finoman fogalmaztam.
Strelka, az illusztrátor bővebben ír a körülményekről, amit nem tekint hivatalos magyarázatnak, de már az is példátlan, hogy angolul lett ez megírva, elismerve a külföldi olvasók fontosságát. https://i.imgur.c...7nK69y.jpg