goku azt azért tedd hozzá, hogy oké, hogy 18 oldalas volt a Naruto manga és heti szinten kaptunk, de az évek alatt milliószor volt olyan, hogy elmaradtak fejezetek, mert épp valami nem is tudom milyen ünnepük van. Elvileg volt olyan hónap is, ahol 2 fejezet is ki volt hagyva.
Ha azt nézzük ez pedig fixen megjelenik valamelyik napon a hónapok elején.
Egyesítve 2016.07.20 23:25:20:
Leírnám a saját történetemet ezzel a mangával kapcsolatban, bár lehet nem fog érdekelni senkit sem. Több éves fórumozói tapasztalat azt sugallja, hogy ha több, mint 5 sort ír valaki, azt alig olvassák el, de azért megpróbálom.
Annak idején, amikor először találkoztam ezzel az animével az még a Fox Kids, vagy talán már Jetixen volt, magyar szinkronnal adták, bizony kb. több, mint 10 éve. Nem állt távol tőlem az anime, mert már akkor láttam sok másikat és tetszett a Naruto is. Aztán ezt kb. 50-60 rész után befejezték. Teltek az évek, hónapok, majd az Animax bejelentette, hogy elkezdik szinkronizálni és, hogy ők nem fognak vele leállni. Örültem neki, mert tetszett. Jött az első nap, amikor adták, emlékszem rá, hogy tv előtt ültem és kezdődött. Hát valami pokol szinkront adtak mindenkinek. Még akkor fel is figyeltem rá, hogy Naruto szinkronja az a Jetixes szinkronnál Kankuro hangja volt. Fogtam a fejem és 5 perc után kinyomtam. Akkora csalódás volt ez, mint most a Boruto manga rajzolása.
Évekkel később valahogy rábukkantam erre az oldalra 2008 tájékán, már nem tudom milyen apropóból. Akkor láttam, hogy Shippuuden, azt se tudtam mi az. Belenéztem és tetszett. Elkezdtem onnan nézni a történetet. A sima Narutot mai napig nem láttam még végig és a Shippuudenből se vagy 60 részt. Ezeket majd bepótlom akkor, amikor vége lesz az animének.
Gyanítom, hogy még leanimálják a Gaident + az áprilisba kijött spin-offot és utána jön a szünet. Majd ekkor majd letöltöm az összeset, mindegyik részt elölről megnézem majd.
Annó én csak az animét akartam nézni, a mangát nem, mert attól tartottam, hogy nem fog ütni akkorát, ha már tudom mi lesz benne. Hetekig tartottam magam vissza, míg végül elkezdtem olvasni és kellemes csalódás volt. Simán élvezhető ugyanúgy a manga is, mint az anime. Sőt animében sokszor van jelenetkiegészítés, illetve sokszorr mentem el valami felett a mangában, aztán csak úgy néztem az animében. Úgy néztem vissza később.
Tavaly jött a hír, hogy lesz folytatás. Ekkor örültem, mert számomra egy olyan anime volt ez, ami azért éveken keresztül végig kísért és nem kicsi mondanivalója van. Valahogy erről mostanáig megfeledkeztem, a napokban ki jött a dvd verzió a filmből, megnéztem majd akkor jutott eszembe, hogy már lennie kell mangának is. Utánakerestem itt, láttam nincs fordítás, néztem angol helyeken és elkezdtem nézni.
Egyrészt kapásból 2 dolognak nem örültem. Magának a rajzolásnak és a történet kezdetének.
Az utóbbi órákban utánanéztem kicsit és sokan azt írják, hogy Kishimoto is rajzol a Boruto mangában, pl. amikor Boruto Naruto vállán ül. Azt meglehet nézni, az tényleg az ő műve, de még van állítólag csomó ahol ő rajzolt.
Remélem a későbbi fejezeteknél is fog tevékenykedni.
Aztán maga a sztori. Egyből azzal indít, hogy valószínűleg meghalt Naruto, aztán meg Byakuganja van Borutónak. Erről neten azt lehet olvasni, hogy vagy Hinata, vagy Himawari is meghalhatott, mert látszólag Boruto igazi szeme megsemmisülhetett ugyanúgy, mint Kakashié, így kellett neki beültetni egyet.
Arra sehol nem tért ki senki érdekes módon, hogy ő maga is felébreszthette, mivel az ő anyja is Hinata. Mindegy.
Persze a karjukon lévő minta érdekes meg minden, de ez az indítás. 15 év ki lett dobva 3 kép alatt. Nagyon remélem, hogy nem halt meg senki, mert annak semmi értelme nem lenne. Az, hogy van új fő gonosz az teljesen érthető, erre később kitérek.
Beszéltünk itt arról fentebb, hogy én pl. úgy látom, hogy a manga úgy lett befejezve, hogy azt lehet folytatni. Ezt továbbra is tartom. a 700 rész az tényleg olyan, hogy szép vége van, ennyi. Itt maga Kishimoto követte el azt, hogy létrehozta a Naruto Gaident. Eredetileg azért, mert nem tudott mindent elmondani a rendes mangában. Azt azért mindenki belátja, hogy sietve lett befejezve, el lett hadarva, ezer megválaszolatlan kérdés. 50 fejezet alatt leadták a teljes Madara-Kaguya, majd a Sasuke vs Naruto harcot. Előtte pedig 100 részen keresztül ment a háború már kb. A manga legvége volt leginkább elkapkodva számomra. Ez az én véleményem ezzel lehet nem egyetérteni nyugodtan. Én azt hittem, hogy a Gaidenben el lesz varrva minden szál, ehelyett lefektette Kishimoto, hogy lesz folytatás. Lett is. Ő maga intézte így.
Ez hivatalos folytatás, nem fanfiction. Nem értek egyet Jon97-tel ilyen téren. Ez egy sequel. 15 éve dolgozott Kishimoto mellett Ikemoto, sőt az eredeti mangában is rajzolt ő maga is. Emellett Kishimoto neve is szerepel a Boruto mangán. Szóval akármennyire nem tetszik ez egy hivatalos folytatás.
Ezer másik példa van. Ott van az általad említett Harry Potter. Bár legyőzték Voldemortot még is lesz folytatás. Biztos lesz benne új gonosz is. Vagy ott a Star Wars, említhetném a Hobbitot, Avatárt, Marvel filmeket. Remélem egyszer lesz Sámán király folytatás is, már ha itt tudják, hogy ez mi.
A rajongók mindig akarnak többet. Kérdés, hogy jó lesz-e vagy sem.
Az állításod, hogy létrejött a világbéke stb. szép és jó, de nem tart minden örökké. Mindig a jelenért harcolunk, illetve a közeli jövőért, de sose tudjuk, hogy mi jön. Ellenben nem lettek volna világháborúk. Most is vannak és a jövőben is lesznek. Naruto világában is történhet bármi.
Maga az, hogy új fő gonosz az engem nem ért váratlanul. Aki elolvasta a Gaident, megnézte az utolsó filmet és nézi a mostani fillerszezont, az tudja. Ugye most fillerek vannak, de mindenki tudja, hogy Kishimoto rendezte már az utolsó párat, így ezek történetkiegészítésként tekinthetőek. Plusz maga a film egy az egyben része a mangának.
Ez alapján joggal feltételezhető az, hogy nem tudjuk ki volt valójában Kaguya, hogy honnan jött. Látszólag vannak mások is a klánban. Afféle földönkívüliek.
Másrészt a Szent fa is meteorként pottyant az égből, ahogy rá rögtön Kaguya is. Azt nem tudom, hogy a kettő együtt jött, vagy kis eltéréssel. Simán pottyanhat le még több Szent fa, avagy még több Kaguya féle gonosz.
Miért?
Mert Kaguyának már a gyümölcs megevése előtt is volt ereje, chakrája, így ez arra enged következtetni, hogy máshonnan is beszerezhető volt.
Tértjünk rá a jóslatra. Eljön a gyermek, aki nevén szólítja a bijuukat és világbékét hoz. Arról nem volt szó, hogy az egész univerzumra, mennyi időre hozza és hogy ki. Csak erős utalások voltak.
Nem akarom a 15 éves értelmét a kukába dobni. Nekem sem tetszik ez a vonal. Azonban azt mindenki elismerheti, hogy ezt a lehetőséget nem feltétlenül az új történetíró találta ki, hanem maga Kishimoto rendezte így.
Ezek a sajt véleményeim és következtetéseim, amit szintúgy bárki levonhat, ha megnézte a filmet, a Gaident.
Elnézve azt, hogy felnőtt Boruto, megerősödött, illetve remélhetőleg csak legyengült Naruto ez a manga simán lesz pár száz fejezetes, elvégre a felnövés pillanatát, a jeleket a kezén, stb. nem hiszem, hogy pár fejezet alatt letudná. Annak nem lenne értelme. Ha már belevágta a fejszéjét, akkor csinálja is végig bármennyi évbe telik. A rajzolás is remélem fejlődni fog. Nehéz megütni egy olyan szintet, amit valaki előtte évekig taposott.
Itt igazából a jövőbeli animében bízok, hogy ott előveszik a jó régi embereket, akik csinálják a Naruto-t is és abban már szebb lesz minden. Mert úgy néz ki lesz anime, azt írják, hogy a rendező, igazgató szeretné minél tovább húzni ezt a sorozatot érthető okokból, így elég nagy esély, hogy lesz belőle animált változat.
Viszont a rajzoláson változtatni kell, valamint ikonikus szereplőket nem szabad megölni, mert annak nem lesz jó vége. A világ még nem menekült meg sztorit simán adom, akárki akármit mond, de nem ilyen áron.
Továbbiakban én megvárom kb. októbert, nagyjából akkor fogunk újat látni.
Köszönöm annak, aki elolvasta.
Szerkesztette: DereX - 2016.07.20. 23:25