Nos így, hogy meglestem az első 3 részt a Koutetsujou no Kabaneri;
Az a helyzet, hogy szépnek nagyon szép, szóval erről ne is fogok írni. Nade.
Kicsit képzeljük bele magunkat egy ilyen szituációba, mikor családtagjainkat, barátainkat és egyéb emberi társainkat elveszítünk és/vagy meg kell ölnünk miután harapás áldozataivá váltak. Elég rossz és nehéz helyzet, ez tény, DE túl buták az emberek, a nagy csorda. Van két ember-szörny (Kabaneri) akiken nem csak vizsgálgatni tudnak majd, megfigyelni mi-hogy van, felismerni igazi erejüket, hanem két ember-szörny társuk van akik még az Ő oldalukon is állnak. Nem az embereket ölik, ahogy a zombik teszik, hanem segítenek az így is kevés és béna embereknek gyilkolászni, harcolni. Erre mitörténik egy 20 perces rész alatt?
5 percenként valaki meg akarja ölni Ikoma-t vagy Mumei-t... Megjegyezném, hogy emiatt már most egyre uncsibb.
Viszont fény derült arra, hogy energiára van szükségük, ami nem más mint a vér. Igazából van benne logika, ha szeretnénk, hisz ők is zombik, csak ők tudatos zombik, kell valami nekik és nem lehet az ember, csak valami az emberből. Itt szóltam el magam hangosan nézés közben amúgy, hogy "Vámpíros sztori".
Nem egy remekmű, az az igaszság, de még érdekel, most már kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből. Igazából Yukina érdekel a legjobban. Remélem lesz valami szerepe, jó is néz ki meg kíváncsi vagyok rá.