mjay50
Az idősík elmélet nem lett túlmagyarázva.
Csupán ennyire szövevényes.
Az egy dolog, hogy valaki nem értette, esetleg és már messzemenőleg túltolta...
Kb 8 ember ment bele az idősik magyarázásba, abból 3 volt logikus és megérthető, a többi meg azt se tudta miről beszél
Abban az időben pörgött a fórum az biztos Bár többnyire a marhaság dominált, meg a regényírók, azt közbe meg az anime magas ívben leszarta a magyarázatot
Ezer sebből vérzik az egész, Toriyama nem sokat szarakodott a magyarázattal. Konkrétan Black Goku az ellen verekszik, akinek elvette a testét és megölte. Érdekes... Miért nem lehetett 3 másodpercben legalább annyit lerendezni, hogy 3 idősíkról van szó és kész. Viszont ahogy Toriyama, úgy én is magas ívben tojok az egészre.
Ó ez a sok idősík soha nem volt és szerintem nem is lesz megmagyarázva.
Ezelőtt itt is meg gondolom más külföldi fórumokon is ezen gondolkodtak, hogy mi hogy mint lehet, de gondoljunk már csak bele! kb hány éves közönségnek szánják a sorozatot mi a legnagyobb arányú életkor? Na és hogy az az életkor foglalkozik ilyenekkel? A nézők nagy többségér nem is igen érdekli nemhogy még jobban megértse azt amit szerintem még maga az író sem tud annyira túlbonyolította az egészet.
Pl egy jó észrevétel: (black) zamasu megölte a mesterét és elvette a fülbevalóit, ez addig jó. Na de amikor visszament az időben és megint megölte a mestert a fiatalabb énje előtt akkor miért nem vette el tőle a fülbevalóit és adta a fiatalabb énjének? Miért a sajátjának egyikét adta oda?
goku5 Ha jól emlékszem Gowasu, miután Black megölte, "elpárolgott" vagy mi, gondolom ezért a sajátját adta Zamasu-nak. Hogy most miért nem történt ugyanez Black Gowasu-jával, az jó kérdés.
Na de amikor visszament az időben és megint megölte a mestert a fiatalabb énje előtt akkor miért nem vette el tőle a fülbevalóit és adta a fiatalabb énjének? Miért a sajátjának egyikét adta oda?
Szerintem nem vissza ment az időben hanem előre, mert a gyűrűvel vissza nem lehet. És ott nem a fiatalabbik énjének, hanem idősebb énjének adta a potarát, aki valszeg meg se ölte volna Gowasut (csak gondolt rá), mert nem találkozott Gokuval és nem tudott a sárkánygömbökről.
Hát ezek már csak ilyen költői kérdések lettek volna. Mivel szerintem ezekre sem kapunk választ ahogy az előző írásomban is írtam.
Merthogy ha elpárolog akkor az előzőtől miért tudta átvenni? Erre sem kapunk választ direkt volt így csinálva hogy csa 11- fülbevalójuk legyen gondolom már csak a fúzió miatt is.
Hogy mehetett volna vissza amikor saját lényegében múltbeli énjéhez ment? Igaz az más idősík de akkor is csak a múltja egy másik időben.
Én úgy értettem, hogy mehetett volna a jövőbeni énjéhez, amikor az még az ő múltbeli énje? Na ezért is mondom, hogy zavaros, és ne is keressünk benne logikát.
Na de szóval igaz hogy csak a jövőbe mehet vele, de akkor hogy lehet olyan a jövőbeni énje mint amilyen ő volt a múltban mielőtt megváltozott volna. Szóval hogy lehet a jövőben olyan Zamasu aki még Black múltbeli énje volt? Ezért sem mehetett szerintem a jövőbe hanem a múltba. Na meg amikor követte Trunksot a múltba? Akkor is a múltba ment vissza!
Én úgy értettem, hogy mehetett volna a jövőbeni énjéhez, amikor az még az ő múltbeli énje? Na ezért is mondom, hogy zavaros, és ne is keressünk benne logikát.
Na de szóval igaz hogy csak a jövőbe mehet vele, de akkor hogy lehet olyan a jövőbeni énje mint amilyen ő volt a múltban mielőtt megváltozott volna. Szóval hogy lehet a jövőben olyan Zamasu aki még Black múltbeli énje volt? Ezért sem mehetett szerintem a jövőbe hanem a múltba. Na meg amikor követte Trunksot a múltba? Akkor is a múltba ment vissza!
Huhh értem mire gondolsz, a jövőbeli halhatatlan Zamasu a múltbéli énje black Zamasunak, és az valójában nem is a jövő hanem a múlt. Érdekes, de nem tudom hogyan sikerült ilyet összeraknod. Viszont Black azért tudott egyszer a múltba utazni a gyűrűvel, mert az reagált a féregjukra, amit az időgép hozott létre, majd gyorsan helyre is állt az egész, szóval az csak egy egyszeri eset volt.
Az a két fülbevaló lényegében ugyanaz lenne csak másik idősíkban. A fúzió meg miért ne lehetne csak az egyik párra nincs szükség.
faiden
Én ezt is értem, meg el is hiszem, de akkor ezt mégis hogyan csinálták meg? Ezért is mondom, hogy értelmet ne keressünk a történetben, csak élvezzük. Nem idősebb logikusan racionálisabban gondolkodó nézőknek szólna.