Az hogy Herkules nem is akart feltétlen nyerin bennem is megfogalmazódott.
Egyébként a történetszál egészét nézve szerintem teljesen rendben van.
Az "alkoholizáló prosti" által kapott felmentéssel sincsen szerintem baj hisz ő ismerte gyerekként mikor még "tiszta" volt a lelke.
Nekem kifejezetten tetszik az az ellentét is hogy mint írtátok a cél szentesíti az eszközt, de közben az emberiség - bár az ő túlélésük a tét - mégsem tud tiszta szívből Jacknek drukkolni, sőt Herkules gyerekkori barátai kifejezetten Herkulesnek szurkolnak ezzel mutatva önzetlenséget és görbe tükröt állítva a "cél szentesíti az eszközt" felfogás elé.
Egyébként azzal a felvetéseddel nem feltétlen értek egyet hogy minden alkotásnak kell üzenetének lenni, szerintem ezen már rég túlléptünk és készülnek kifejezetten szórakoztatásra/kikapcsolódásra szánt alkotások, de ha el is fogadom a felvetésed akkor is úgy gondolom hogy nem egy kiragadott jelenet alapján kell tanulságot levonni hanem az egész mű alapján.
U.I.:
Illetve a fekete-fehér párhuzamodhoz hozzákapcsolva.
Bár logikusnak tűnhet hogy az embereknek kell szurkolni nekem nem igazán egyértelmű hogy ők a "jók" az istenek pedig a "gonoszak".
Persze ha az emberek szemszögéből nézzük, hogy elakarnak minket pusztítani akkor egyértelműen gonoszként tekinthetünk rájuk, de ha figyelmbe vesszük hogy az Istenek ezt a Föld megmentése miatt teszik az már kicsit árnyalja a helyzetet. Hisz ők CSAK az embereket akarják elpusztítani és újrakezdeni az evolúciót hátha sikerül egy kevésbé kártékony fajt teremteni.
Szerkesztette: wandor - 2021.08.20. 11:34