Köszi az egész évados munkátokat
Most daráltam le egyben az egészet, és jól tettem, hogy összevártam, mert ezt hetente nézni idegőrlő lett volna. Nekem nagyon tetszett ez az évad is.
[Naruto-Kun Projekt] DanMachi anime
Köszönöm.
1 kis észrevétel: Az utolsó rész végén a csóka valójában azt mondja: "Végül a Loki família legyőzte a szörnyeket." Közben mosolygott, elégedettnek látszott, nyugodt volt a hangja. Ellenkező esetben világvége hangulat lett volna Orarióban, nem pedig fesztivál hangulat. Meg az angol felirat is erről árulkodott (Ember,Erai, Judas).
Még egyszer köszi az egész évados fordítást!
MA szépen meg is sikerült nézni az évadot!
Igen jóra sikerült ez is! Bár hogy őszinte legyek felemás érzéseim vannak.
Most komolyan már szinte nem érteni ki is az ellenség a szörnyek, a kalandorok vagy maguk az istenek.
És a végére szinte ott kötöttünk ki ahol az elején voltunk csak megismertük a "jó" szörnyeket. De hát így tényleg hogy változtatják meg az emberek hozzáállását nem értem.
De az évad végére már láttam némi reményt! Bell végre kezd határozott lenni és kevésbé nyávogós, sírós, és határozatlan.
Az eső évad óta erre vártam már hogy vére magához térjen, felnőjön és valóban határozott erős akarjon lenni aki tud is változtatni. Szembeszállni bárkivel és megvédeni azt amit akar.
De amúgy olyan dolgokat hogy akik a téren voltak hogy menekültek meg már mellékes mi? Vagy hogy a minotaurusz hogy a fenébe lett olyan erős újjászületve? És lényegében hasonló lett a vége mint amit Hermész akart, csak még nagyobban. Őszintén nem látom a különbséget.
Lényeg alig várom a következő évadot! És előtte az OVA-kat.
És még egyszer köszi előre is a fordítását a folytatásnak.
Köszönet az eddigi munkátokért, a fordításokért, a formázásért, a lektorálásért, az újításokért, MINDENÉRT IS!
Azóta gondolkodom ezen a kommenten, mióta megnéztem a legújabb rész. De akárhányszor nézem újra, bennem valami furcsa hiányérzet van, picit "lezáratlannak" ítélem meg az évadot... Ez persze nem változtat azon, mennyire hálás vagyok, hogy megcsináltátok és feltöltöttétek a részt és az egész évadot! De ez most valahogy nem az igazi - leglábbis nekem. És még csak nem is azzal van bajom, hogy nem Bell nyerte a visszavágót - na akkor dobtam egy hátast, mikor kiderült, hogy az "Ő minotaurusza" született újjá kb 6-os vagy 7-es szintű Xenoszként és emlékszik a korábbi csatájukra, ahol megölte Bell . A csata brutál izgalmas volt. Maga történetszál nem hagy nyugodni (...nem ilyen lovat akartam...?), az évad openingje alapján végig arra következtettem, hogy Wiene az évad végén velük marad hivatalos szörny-családtagként. Nyilván ez túl szép ahhoz, hogy ilyen hamar megvalósulhasson, de azt nem gondoltam volna, hogy Ais-t, Tionét és Ottart leszámítva a kalandorok többsége előtt továbbra is homályban marad az intelligens/jó szörnyek léte (a Hermész-famíliát figyelmen kívül hagyva).
Nagyon remélem, hogy a következő évadban nemcsak említés szintjén lesz ez a történetszál visszahozva. Még mindig úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb anime és örülök, hogy rajtatok keresztül megismerhettem!
Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsonyt kívánok a Csapatnak!
Amúgy azt tudni, hogy a Danmachi világában, hogy is vannak pontosan ezek az erők és szintek?
Mert találtam egy Wiki oldalt ahol elég sok mindent leírnak a karakterekől és a képességeikről. Ami feltűnt, hogy szintlépés után pl Aiz-nak az összes statja rosszabb mint előtte volt.
Pedig az Animébe azt láttuk hogy jóval erősebb lett, és igazából nem csak nála láttuk. Gyakorlatilag, ha egy kalalndornak nagyobb volt a szintje akkor nagyjából biztosra vehettük hogy a nagyobb szintű kalandor nyer.
De akkor hogy van az, hogy szintlépés után az összes statja roszabb Aiz-nak (valahogy nem áll össze a kép )
A számok visszaállnak I0-ra minden egyes szintlépésnél, de ez nem azt jelenti, hogy gyengült a karakter.
Például, ami 1-es szinten óriásinak számít, az lehet, hogy a 2-es szinten már gyíkfing. Ha nem alkalmazkodnának a számok a nagyobb szinthez, akkor nem lenne értelme a rendszernek. Úgy gondolkodnának, hogy 1-es szinten mindent kihoznak S-re, aztán a mindenható statjaikkal bedarálnak mindenkit a szintlépések után.
Köszönöm így már értem.
Szóval akkor szintlépés után 10 ről kezdenek el újra fejlődni és mikor elérik a magasabb rangokat (S,A,B) akkor várható hogy szintlépés következik majd hamarosan.
Illetve szinten belül így lehet egymáshoz hasonlítani a kalandorokat.
Ebből a szempontból nézve teljesen logikus a rendszer
Sőt sokkal jobban lekövető mint pl a DB-be ahol már azt se tudjuk hogy hol tartanak és miért, úgy ugrálnak a számok xd
Köszönöm szépen a munkát Liann-nak a fordításért, Mnyky-nek a lektori munkáért, Tomello-nak a formázásért illetve még Mafu-nak, Tilon, Csibe, Rakfely-nek a korábbi részek munkáit
Az évadról bővebben....
Nos nem tudta nálam megugrani az a szintet amit vártam. Az erőszintek valahogyan furán ingadoznak benne. Bellnek nem kéne 3-as szinten lépést tudnia tartania 5-ös szintű ellenségekkel. De az utolsó részt leszámítva nem is láttam tőle azt, hogy komolyan akart volna harcolni.
De lehet az anime nem adja át jól a dolgokat és a light novelben ez jobban működik javítson ki valaki ha így van.
Néha egy apró sérülés is tud halálos lenni (tehát komolyabban megsérül valaki) aztán Dragon Ball módra átrepül Bell is pár háztömböt is felkell harcol tovább érdekes.
Aztán a második évadban úgy tűnt, hogy Bell már elindult egyfajta jellemfejlődés útján aztán ebben az évadban mintha visszatért volna az első évados Bell majd megint a végére szedte össze magát.
Az, hogy mindenki megbocsátot Bellnek se teljesen logikus számomra tekintve, hogy most is ugyanazt csinálta amiért megharagudtak rá csak itt mindenki elfogadta, hogy nah jó harcolhat egyedül Vannak nagyon jó pillanatok a sorozatban, de valahogy nem tud egységes egészt alkotni.
Liann írta:
Elsődlegesen a japánt veszem alapul fordítás szempontjából és ők rengeteget magázódnak. Ugyanakkor náluk ennek több szintje és kifejezési formája van a magyarban viszont nem lehet ezeket az árnyalatokat visszaadni.
emellett pedig semmivel nem magázódnak többet ebben az évadban mint a többiben tekintettel arra hogy az előzőt is én fordítottam az elsőt pedig direkt átnéztem magasodás-tegeződés szempontjából mert ott eléggé összevissza volt.
a mi fülünknek-szemünknek ez az állandó udvariaskodás eléggé idegen de a japánoknak kevésbé.
Bejelentették 2022-re a 4. évadot. ^^
https://youtu.be/...
Ugrás a fórumra: |