Peter Grill to Kenja-nak nekem is jobban bejön a manga, plusz az animéből azért szeritnem kihagytak néhány kisebb dolgot. The Misfit hozza a formáját, tápos MC + hárem. De szeritnem ideje megtanulni időt utazni, mivel a Re: zero kapcsán türelmetlen vagyok, jöhetne a szerda . Kanojo-ról nagyon kiemelkedő véleményem nincsen, olvasom a mangát, de számomra annyira időhúzás néhány fejezet.
Nem is terveztem vitázni, főleg nem Bastiannal, akivel mindennel egyetértek, legalábbis eddig, mert se Kaguya feldolgozással nem tudok vele egyetérteni, se Kanojoval, miszerint borzalom, ahogy van .Ez nem igaz.
Bastian a no speak English szitu még mindig él, csak a kulcs szavakat a googléval lefordítottam . PPersze nem mondom, hogy 100% mindent vágok, amit olvasok, csak ennyi évnyi Manga olvassás Angolul valamennyire megértem, hogy miről beszélnek .
Örülök, hogy belekezdtél, de őszintén nem is akartam erőltetni, mert Kaguyánál leesett, hogy te nem igazán szereted azokat műveket, ahol lassú tempó, én pedig pont ezt szeretem .
Jobban szeretem az ilyen reálisabb mangákat, mint ezt , mert az élet nem olyan, hogy mondasz szép szavakat, az tiéd a nő .
Főhősünk nem egy modell, így alapból hátránnyal kezdi .
Sok oldalt követem, ahol megannyi panaszkodtak, csak külső szemmel könnyedén lehet okoskodni, mint ezt személyesen megélni .Nem azt mondom, hogy nincs igazuk ,de nem is mondom azt, hogy igazuk van.
A Kaguya-val kapcsolatban majd szemléltetem, hogy miről beszélek, amikor a gyorsabb tempót preferálom az animében.
Általánosságban nincs bajom a lassú tempóval, ha a szerző helyén kezeli. De abból a szemszögből is megközelíthető lenne a probléma, hogy kinek mi a gyors és mi a lassú tempó? Mennyi kompromisszumra hajlandó?
A KanoKari-nál már az elején nincs semmi érték, amiért megérné nekem, hogy újfent adjak neki egy esélyt. A hozzászólások alapján a karakterizáció egy hullámvasút, a szerző kénye-kedve szerint játszik a szereplőkkel. Ha a főszereplő "A" - héten kevésbé zsibbasztó, akkor "B" - héten a szokásos irritáló dolgait műveli. Tehát soha nem fejlődik egy egészségeset, inkább mindig regressziót mutat egy reménysugár után. Ugyanez tapasztalható a főhősnőnél. Az elején őszinte volt, most meg állítólag vakkant egy gondolatfoszlányt a fejezetek végén, amire nem lehet építeni, mert a főszereplő egy idióta, nem érti meg. És akkor ott vannak a "rivális"-ok. A főszereplő egyértelműen a főhősnőért van oda, de nincs benne annyi gerinc, hogy lepattintsa a masnis lányt. Félreérthető jeleket ad neki újra és újra, fantáziálgat róla, de nem szereti. Ugyanúgy stagnál ez a szál is, mert továbbra is egy féreg. És akkor ott van az exbarátnő, aki bármikor előrántható, hogy bekavarjon, de a szerző gyanúsan pihenteti, így egy drámával megint meg lehet gátolni, hogy fejlődjenek a karakterek, történjen bármi előrelépés.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Bár Kaguyánál beismertem, hogy van lehetőség megcsinálni 12.rész alatt azt a 2arcot , de annak barami nagy ára lenne .
Manga elején még megoldható volt, hisz mire ment ki az a sok fejezett ? Arról, hogy 2 pár vitázik, hogy ki valljon szerelmet, ennyi .Ebből még lehetett válogatni .
De az író taktikát váltott, és átment nyitott világban, ahol Ishigami is bekerült a főszerep brigádban, és megannyi karakter csatlakozott hozzájuk .
Túl nagy lépés lenne az előbbi évadokhoz , ahol te elképzelted a végét . Mert sok poént, és mellékszereplő kivágások kellenének, hogy beleférjen mind2 .
Mivel dupla évad lehetetlen ,ezért nem bánnom, ha egy picit lassulnak a tempóval, mert én azt az arcot a Ai Hayasaka raknám össze. 3.évadban Ishigami kapna nagyobb szerepet , és a 4.évadban pedig vissza Kaguyához .
Üdv, olyan kérdésem volna, hogy ennek az animének nem tudtok olyan angol oldalt, ahol a részei fent vannak? (Battle through the Heavens) Jó kis anime, csak mivel a 2. évad 4. résznél abbamaradt a magyarosítása, ezért angol verziókat keresnék.
SPOILER::::::::::::::::::::::::::::::::
Ha valaki kedvet kapna a fordításának itt egy kis harci jelenet, nekem itt jött be naon, és a Doulou daluval vetekszik
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Azt tudtam, hogy a Beelzebub szerzőjének, Tamura Ryuuheinek érkezni fog egy új mangája, de az fel sem tűnt egészen tegnapelőttig, hogy már 6 fejezet ki is jött belőle.
Shakunetsu no Nirai Kanai, vagy Shakunetsu no Niraikanai, vagy Hard-Boiled Cop and Dolphin
Mindenekelőtt volt Tamurának egy Hungry Marie-je három évvel korábban, ami mindössze 4 kötetet - 32 fejezetet élt meg. Hivatalos interjút nem találtam, olvasók állították, hogy Tamura elismerte, hogy hamar elszállt az ihlete a széria iránt, a Jaimini is dobta 19 fejezet után, sokat kellett várni, amíg egy másik csapat befejezte. Felületesen szerintem már azzal gondok voltak, hogy a két főszereplőt egyértelműen Oga és Hilda kinézete inspirálta, csak fiatalabb kiadásban. Uncsi! Lehet karakterdizájt újrahasznosítani, de a főszereplőket ne az előző művéből Ctrl+C - Ctrl+V-ze át valaki. Ezek már alapjaiban az erőfeszítés hiányának jelei.
Tavaly januárban volt egy Rappa Rendan nevezetű one-shotja, ami nem került lefordításra.
És akkor elérkeztünk mostanra a Dolphin-hoz...
A humora, Tamura humora nekem továbbra is tetszik, kedvelem a "Cápát", mint főszereplőt. Gyakran töri át a negyedik falat, vannak referenciák más művekre, a komikus időzítése, panel-oldal kihasználása remek. Ez önmagában még nem elég, kell hozzá történet is. Amennyire bugyutának, nonszensznek tűnt elsőre, annyira kezd kibontakozni. Van benne lehetőség bőven, amolyan Assassination Classroom érzés fogott el, amikor először megláttam Orpheust. Koro-sensei története is szép volt, logikus volt, Orpheusnál is legalább 2 dologra tudok már gondolni a kinézetét illetően. Az Ocean Gang, mint a feltételezhető ellenséges csapat szerintem a Chakót bálványozó szekta tagjai lesznek, tengeri élőlény képességekkel, kinézettel. Szurkolok a műnek, hogy ne legyen kaszavárományos, mert eddig kiváló szórakozást nyújt számomra.
Valaki lenyomtam még rajtam kívül a Sword Art Online új évadot?
Ahhoz képest, hogy tavaly viszonylag elég jó volt az egész most ez a háborús arc szerintem elég gáz volt. A végén nem tudom siettek vagy mi történt, de sok kérdésre nem kaptunk választ és néhány dolog elég logikátlan volt.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Valaki lenyomtam még rajtam kívül a Sword Art Online új évadot?
Jelentem, én. Gondoltam visszatérek, amolyan jó kis katasztrófaturistaként és ebben az évadban szembesültem ismételten mindazzal, ami miatt jobb napjaimon csak fújok rá, a rosszabbakon viszont ütöm-vágom a SAO-t. Továbbra is tartom, hogy egy elbénázott lehetőség ez az egész széria, mert az alapelgondolások itt is jók voltak, nekem nagyon ült ez az egész virtuális világ dolog, de akkor megérkezett ennek az egész szériának a rákfenéje, Kirito maga és onnantól elengedtem, hogy ebből bármi jó kisülhetne. Még ami érdekes szál lett volna vele kapcsolatban (ugye a törölt emlékes cucc), az sem futott ki végül sehová. Lehet, hogy csak nekem van fóbiám Kiritoval kapcsolatban, de a SAO akkor igazán ütős az Aincrad arc után, amikor kimászik Kirito seggéből és ténylegesen a világra koncentrál.
Apropó Aincrad arc. Jön ennek egy remake szerűsége Sword Art Online Progressive címen, ami az Aincradban történteket hivatott kibővíteni és azért valljuk be, van rajta mit ráncfelvarrni. Elvileg Kiritot is kicsit pihenőpályára teszik (na hál égnek), Asunával promózták be (mondjuk ettől egy kicsit fázom), de ha jól megcsinálják, akkor a SAO végre lehet jó (vagy igazán jó, kinek vérmérséklete szerint) anime.
Aztán ha már hétvége, belenéztem két újonnan kijött csodába is (de minek...), szerintem én amolyan kezdő mazochista vagyok.
Burn the witch. A röhej az, hogy igazából nem rossz, amolyan hétvégi agyzsibbasztásnak tökéletesen megfelel, meg annak, hogy valaki kedvet kapjon, vagy egyenesen felpattanjon egy jó Bleach nosztalgia vonatra. Ha valaki olvasta a oneshotot, akkor az már tudja a sztorit, mert egy az egyben azt dolgozza fel a film. Merthogy eredetileg film, csak aztán három részre bontották és hát mit szépítsünk, ennek aztán végképp nem volt értelme. Ami mondjuk óriási hibája, hogy egyrészt, 3x25 percbe világ és karakterépítés baromira nem fér bele, több kérdőjel maradt az okos kis fejem felett a film végére, mint amivel indultam. A másik, hát ez lehet, hogy csak olyan személyes hülyeségem, de képtelen voltam elvonatkoztatni a Bleachtől. Viszont Reverse Londont adom. Megnéznék-e belőle egy hosszabb animét? Meh... nem, vagy maximum az eredeti világgal megtámogatva.
A másik versenyzőnk, aki viszont megkapta a hétvégi igen nívós "Kapta, halt!" díjat, az az Inuyasha folytatása, a Yashahime: Princess Half-Demon volt. Ismétlem, abszolút szubjektív a véleményem, de könyörgöm, hányszor is jött ki jól, ha a next gen kaladjait kezdték el mesélni? Egy kezemen meg tudom számolni és még Nick Furyba is átmegyek. Nyilván, első rész, lehet még belőle valami, csak nem nekem. Annó az Inuyasha sem volt túl nagy kedvenc, ezt még annyira sem nekem csinálták. Akit érdekel, lessen bele, Inuyasha és Sesshomaru lányairól szól, fűszerezve némi gusztusos múltba való visszaugrálásokkal.
SAO írója kicsit túltolta amit nem kellett volna pedig az alapvilág amit kitalált abban elég sok lehetőség lett volna.
Progressive-t biztosan megnézzem, de max kapunk a többiekből sokkal többet de meglesznek a Kirito pillanatok is. Olyan drasztikus változást nem érzek amiért azt mondanám, hogy juhééé jön ez is.
Burn the witchnek lehet adok egy esélyt.
Ősszel javíthat még az éven Bastian ajánlásával a Jujutsu Kaisen meg érkezik a Danmachi.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Befejeztem a No Guns Life 2. szezonját.
Olyan 5/10-et tudnék rá adni. Voltak jobb részei, de sajnos, voltak kevésbé jó részei is. Nem azzal van bajom, amit próbált elmesélni, hanem azzal, ahogyan azt tette. Vagy nem tette. Fokozatosan vesztettem el az érdeklődésemet, de azért befejeztem "hátha" alapon. Volt itt jellemfejlődés, de nem érzem azt, hogy muszáj volt ennyit várni rá. Újabb szerencsétlen eset arra, hogy az ötletek és a világ önmagában még nem elég a sikerhez. A német terminológia pedig kimondottan nem volt ínyemre. Az már csak hab a tortán, hogy a Berühren szál el sem kezdődött, viszont folytatással nem számolok, meg nem is lennék rá már vevő szerintem.
Kanojo, Okarisimasu
Mondjuk nekem tetszett az anime. Bár tény tényleg elég vontatott a tempója. És tényleg elég sok az unszimpatikus szereplő. De amúgy maga a történet nem lenne rossz. Csak tényleg nagyon húzzák az ilyen történetet. Eleve ez a bérbarátnős dolog meg érdekes, csak hülyeségnek tartom. Pláne a valóságban bárki számára elérhetően.
Összességében tényleg nem egy nagy szám. Mondjuk az egyszer megnézhető kategória. Csak ne húznák ennyire a dolgot. Túl béna a főszereplő.
Kanojo Okarishimasu
Ez nem igaz , és azzal se értek egyet , hogy sok az időhúzó fejezett .
Mert ez a kapcsolat eleve negatívan , és kamuból indult, ami végül szépen és lassan pozitív , és valódi kapcsolat kezd kialakulni a 2 főszereplő között .
Azért irtam negatív startot, mert ott volt az ex , akivel strand arc után tudott csak tovább lépni , és innentől kezdődött a 2 főszereplő kapcsolata kialakulni . Onnantól minden arcon szépen és lassan felépítik ezt a kapcsolatot. Tény, hogy a story lassan halad, és időnként a főszereplő sokaknak idegesítő lehet, de ez majd később változni fog .
Mindenki felnő egyszer. Kazuya nagyot alkotott Mizuhara mamájánál , amihez nagy bátorság kelet .
Gondoltam a szezonos témánál, de majd kiderül .Csak spoiler veszély.
Mi nem volt világos abban, hogy 162 fejezet óta ugyanaz a kapcsolatuk? Ez gyalázat. Mindig ezzel jössz, hogy így később, úgy később, mintha ez felmentené a művet az önismétléstől. Rengeteg mindenen keresztül mentek, de még a gondolata sem merült fel egyikükben sem, hogy talán ez már barátság. Tudod az lenne az építkezés következő, logikus lépcsője, de nem, bérbarátnő és kliens 162 fejezeten keresztül.
Facepalm
Sokat szidtam a férfi főszereplőt jogosan. Nem lett jobb karakter, de ő legalább próbál tenni valamit, hogy legyen előrelépés, változzon a viszonyuk. A női főszereplő ellenben már megérdemelt volna egy perzselő sallert, sőt többet is, egy arcon térdelést is.
Ott volt a szülinapos eset. Jóformán bele van kényszerítve a férfi főszereplő, hogy kérje meg a csaj kezét, mert a nagymamája is orbitálisan nyalja a csaj seggét, hozza a jegygyűrűt. Ott unta meg a dolgot a csávó, be akarta jelenteni, hogy "szakítottak". De nem lehet, jön a befolyásukon kívüli szabotázs, időhúzás, a csaj nagyija összeesik. Pont, amikor feloldozta volna magukat a hazugság alól. És akkor a csaj csak úgy lazán benyögi, hogy folytassák a hazudozását, mert a nagymamája az utolsó rokona, megkedvelte a csávót, és aggódna, ha nem lenne a csajnak senkije a halála után. Undorító érzelmi manipuláció, ami kizárólag a saját érdekeiért van.
Ennek lett a folytatása, hogy a nagymama ténylegesen életét vesztette, miközben a drága unokája végig a képébe hazudott. Erkölcsileg a csávó volt megint nyeregben, el kellett volna mondaniuk már ősidőkkel korábban a dolgot neki. Szerette az unokáját, nem gyűlölte volna meg érte.
A csávó vagyonokat költött rá, megszervezett neki egy filmet, a nagymamája utolsó pillanatait is megmentette, hiába hazudta szét a mangát neki, mégis mint egy idegen, úgy kezeli a csaj, még véletlenül sem engedné közel magához legalább barátként. Ez egy mérgező kapcsolat, ismétlem magam. A csávó vak, bálványimádó módon csak ad, ad, és ad a csajnak, a csaj meg elfogadja, szökőévenként köszönetet mondva bármiért is. Nincs okom kedvelni őket, vagy szurkolni nekik.
Ha az lenne a manga tanulsága, hogy a csávó kinyitotta a szemét, és nem vesztegeti feleslegesen az idejét egy olyan kapcsolatra, amely halálra volt ítélve az elejétől fogva, akkor megduplázom a pontszámomat és kapni fog legalább egy 8/10-et az állandó 4/10 helyett. De kétlem, hogy a szerző hagyná a masnis lányt nyerni.