Nézd, az nem "divatkövetés negatív előjellel", hogy nem nézel meg valamit (pl. azért, mert neked amúgy sem jön be ez a típusú film/sorozat, másképp akkor is megnéznéd, ha nem lenne annyira ismert), amit mindenki más néz. Én speciel gyűlölöm, ha valamit erőltetni akarnak rám, s ilyesfajta érzéseket váltanak ki belőlem az efféle filmek is. Egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet jó attól, hogy nekem az ilyen miatt megy el a kedvem tőle.
Szerkesztette: Sasha - 2016.04.25. 17:19
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Még nem halottam róla. De a hülye logikát értve az nem az, ilyesfajta nekem is van. Nem szeretek hosszú sorozatokhoz hozzáfogni még ha jók is, vagy ha már egyszer abbahagytam még ha tetszett is az eleje. Pl éghasadás. pedig nagyon bejött az eleje.
Te jó ég, goku Van olyan ember (de legalábbis fiatal) aki még nem hallott a Trónok Harcáról?
Őm, gondolom most már lehet róla beszélni, nem? Na mindegy, gondolom az avataromból le lehet szűrni (meg ha már itt tartunk, az aláírásomból is, most jut eszembe), hogy két dolog van, amiért én igazán rajongani tudok Érdekes amúgy, hogy mennyire ég és föld a kettő. Talán pont azért. Innentől spoileres leszek, aki még nem látta, értelemszerűen NE OLVASSA EL.
Szóval. Fuh, egyrészt, ha általánosan nézem, nem volt különleges epizód, viszont premierhez viszonyítva nagyon jó volt. Ritkán (konkrétan talán az 1x1 ) kapunk ilyen szétágazó és érdekes (és fontos) sztorikat az első részben. Kicsit talán kárára ment, hogy nagyon sok karakterrel foglalkozott, viszont feltette a bábukat az asztalra, és abban biztos vagyok, hogy itt most, idén zúzás lesz, semmi finomkodás, mint tavaly. (Amúgy, a lassú, építkezős tavalyi évad a maga nemében szerintem egészen fantasztikus volt sokszor, annak ellenére, hogy talán fele annyi sem történt, mint a negyedik évadban, pl. De aki az ölés, meg a dugás miatt nézi a sorozatot, és nem a karakterek sorsa, a kiélezett dialógusok miatt...nos, az vessen magára Már rég belefáradtam a vitába.)
Szóval majdnem mindenkivel foglalkoztak, és ennek nagyon örülök.
Dorne--nagy csalódás mit lehet mondani. A könyvhöz képest az egész úgy, ahogy van, kuka. Viszont ha azt veszem, hogy mit hoztak ki belőlük tavaly, talán sokkal jobb így, hogy nem tököltek velük, hanem bumm, legyen háború, kevesebbet kell velük foglalkozni. Talán így jártak a legjobban.
Dany érdekes volt, semmi újat nem hozott, majd meglátjuk. Arra tippelek, hogy végül ezt a sereget is megkapja/megszerzi (az nyilvánvaló, hogy nem a Dosh Kaleenben fog megrohadni És ugye az előzetesben Drogont is láthattuk a sereg fölött.)
Arya ugyanígy, edzéssel fog elmenni pár rész, ez egészen biztos. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon képes lesz-e teljesen lemondania saját magáról, hogy senki lehessen...remélem nem. Arya...Arya kell maradjon. Számomra.
Sansa is várható volt, Brienne is, Ramsey is, szóval alapvetően semmi extra, de mégis, az, ahogy Ramsey kezelte Mirandát...egészen...kemény Persze, mit vártam tőle Az a jelenet pedig, amikor Brienne esküt fogad Sansának...az szerintem valami nagyon szép lett. EGyszerűen...szép, meghitt, ünnepélyes. Amilyennek kéne lennie egy ilyen eskünek. Látni lehetett Briennen, hogy....egyszerűen mennyire megkönnyebbült, és mennyire boldog, hogy végre, azt csinálhatja, amire megesküdött, és amire vágyik. Valaki jót követni. Régen volt ilyen szimpatikus valami.
Cersei meg kb. az egész sorozatban először volt szimpatikus, ahogy végre, minden képmutatás nélkül, őszintén beszélt magáról. És itt akkor háború lesz, ez egyértelmű.
Ja igen, Tyrionék. Tuti, hogy rendbe hozzák ezt a várost Nagyon fogok röhögni Dany arcán, amikor visszaér, hogy rendbe tegye végre a várost, és minden tökéletes rendben lesz, ellenség kipipálva, béke és jólét
És a Fal. Nos, ez szerintem elképesztően jó volt Végig fentartották a feszültséget, a legelejétől kezdve, húzzák, és milyen jól teszik, hogy húzzák
Az utolsó jelenet meg nagyon kemény. Nagyon valószínű (legalábbis nehezen tudom elképzelni, hogy ne így legyen, más utat gyakorlatilag nem hagyott magának sem a sorozat, de főleg nem Martin), hogy Jon visszajön, és nagyon valószínű, hogy Mel által, na de, erre kiszámított? Húztak egy váratlant. A megtört Melisandre szerintem egészen zseniális volt.
Szükséges, hogy levetkőzzön minden álcát magáról, hogy szembetudjon nézni önmagával...és rájöjjön, hogy hol hibázott, hol tért le arról az útról, amit követni akart.
És akkor visszahozhatja Jont.
Szóval premiernek teljesen jó volt. A legtöbb szál várható volt, de számomra egyáltalán nem unalmas. A Fal meg Brienne szála (pedig én eddig nem szerettem Briennet ) meg egészen remek.
És szinte egészen biztos vagyok benne, hogy ez még sokkal jobb lesz
Szerkesztette: Jon - 2016.04.25. 20:42
Egyedül Margaery jelenetét éreztem egy kicsit feleslegesnek, illetve a Homokkígyók teleportálása is érdekes volt Királyvárba Trystane egy idióta, hogy (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: hátat fordít egy feminista lándzsás harcosnak, aki láthatóan meg akarja ölni )
Azt hiszem mostanában nem gyakran szabad belépnem ebbe a szobába Úgy terveztem, hogy csak akkor nézem meg a GOT-ot ha az összes része kijött. Tavaly is ezt a felállást követtem de sajnos sikerült lespoilerezni az egyik legfontosabb dolgot. Lehet még emiatt meggondolom magam és hétről-hétre követni fogom az eseményeket.
[img]http://www.kephost.com/images/2016/03/17/rsz_misfits_cover.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Gondolom arra számított, hogy adnak neki esélyt, mert van akkora egójuk De ezek szerint nem.
Tényleg, Margaery...el is felejtettem. Na mindegy, ő egyre szimpatikusabb. Őszinte volt, ellentétben Cerseiel.
Amúgy én azon kevesek közé tartozok, aki nagyon szereti a High Sparrow-t (Főverebet), bölcs és egyenes, viszont az, hogy egyeseket megbüntet, a gazdagokat kipécézi, a szegényeket meg jó embernek titulálja, az számomra képmutatólag hat. Főleg, hogy a saját emberei is, a legtöbbje egy pszichopata, erőszakos állat. Margaery annyit tett, hogy hazudott. A testvéréért. Ha ebből ő rosszul fog kijönni, Cersei meg jól (márpedig Cersei Strong Robert, meg a katonái mellett jól fog kijönni, ami talán nem is gond, mivel...neki nem most kell elbuknia), akkor dühös leszek
Aes, akkor a fejlettebb gyermekek pusztították el a földet és önmagukat? Tehát Karellenék hozzásegítettek minket ahhoz, hogy kiirtsuk magunkat.
És ez a bullshit, hogy veszélyes lenne az ember a csillagok között...ők maguk átutazhatják a galaxist és istenek módjára kényük kedvük szerint alakíthatják más bolygók sorsát, de ha mi magunk akarunk dönteni, az akkor már veszélyes. Ezt nem jótét lélekként csináltak, egyszerűen csak (mint ahogy azt te is írtad) féltek, hogy valaki eljut arra a szintre, ahol a saját fő tudatuk van. Vagyis Karellenék a legnagyobb gecik a galaxisban
Ez a Dornei pinaforradalom nagyon gáz volt. Az egész tiszta röhej, kár lenne elemezgetni. Meg Jon felélesztését volt hülyeség halogatni, úgyis tudjuk hogy nem halt meg.
Nekem minden más tetszett, főleg a Sansa mentő akció, az nagyon fasza volt.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Na hogy Trónok harca így már halottam róla. De még akkor sem láttam belőle egy részt sem. Igaz ez is ha jól tudom már vagy az 5. vagy 6 évadnár jár. Lehet már csak ezért sem igen kezdek hozzá.
Nagyon gyorsan ki lehet ezt pörgetni. Meg sok más dolognál értelmesebb elfoglaltság. Biztos jó pár ennél hosszabb de szarabb dolgot végignéztél. Animék 99%-ánál például ezerszer jobb.
Az animék 99%-ánál minden jobb gyakorlatilag, szóval ez nem mérce.
De amúgy is fos lett a sorozat, a könyvben jól felépített karaktereket basznak el seperc alatt. És még előzménysorozatról beszélnek, mikor azt se tudják rendesen megírni ami már meg van, mit kezdenének egy Rhaegarral akiről három félmondat szerepel? Kösz, én kihagynám.
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
De aki azt mondja, nem ér rá GoT-ot nézni, közben meg abból a 99%-ból néz, annál ehhez kell mérni. xD Mert valószínűtlen, hogy csak abból a fennmaradó 1%-ból nézne, ami tényleg van GoT szinten jó.
Most annyiból könnyebb már, hogy nem basz annyira, hogy hogyan kurták el a könyvbeli dolgokat, mert már hivatalosan is eltértek tőle. Így valahogy kevésbé idegesít a dolog. A GoT, ha csak mint sorozatot vesszük, a legjobbak között van.
Azért Wheel of Time sorozat ne legyen. Csak akkor, ha én leszek a showrunner, korlátlan pénzzel, és minden szereplőt én választok ki. XD
De határozottan az a néhány évad volt a legütősebb, amelyeknél még tartották a sztorit a könyvbéli történésekhez. Ezt én a harmadik évadig éreztem így kb, tovább nem is néztem mondjuk.
Viszont most, hogy szabad kezet kapott az HBO felette, nos.. Annyit mondok, True Blood, Tini vérfarkas vagy mi a frász.