Mondasz valamit
Douluo Dalu II - Jueshi Tangmen donghua
Csak tegnap volt időm tényleg végig nézni a részt, és a spoileres fiaskón túl is van 1-2 plusz információm a részről. Leginkább az aukcióval kapcsolatban.
Az egyik az ugye az utolsó előtti tétel a tejesüveg. Ez egy olyan eszköz amely képes ideiglenesen lélekerőt tárolni. Lényegében a lélekmester előre fel tudja tölteni lélekerővel, majd az később újra el tudja nyelni, igy visszanyerve az erejét. A legnagyobb hátránya viszont hogy a tejesüvegek nem tökéletesek, nem lehetséges őket normálisan szigetelni, így a bele töltött lélekerő idővel elszivárog belőle. További háránya, hogy igen költséges, mert csak ritka lélekerő érzékeny fémekből lehet elkészíteni. Viszont arra tökéletes, hogy csaták között részben új erőre kapjon a lélekmester.
Másik ilyen tárgy a rangsorolt faragó kés. A faragó kés egy olyan eszköz amivel a lélekeszközök magján faragják ki a képleteket. A legritkább és legjobb faragó kések, olyan tulajdonsággal rendelkeznek, hogy képesek bizonyos hatásokkal (elemi tulajdonságok, plusz gyengítések, lassitás stb. ) felruházni, az azzal a fargó késsel készült magokat. A Nap hold birodalomban rangsorolják ezeket a fargó késeket, és a legjobb 100-t nevezik rangsorolt faragókéseknek. NA már most ez az elátkozott faragó kés éppen ezért érdekes és csaábító a lélektechikusuknak, mert ennek is vannak speciális hatása, csak hát éppen ugye bajt hoz a használójára. A kés neve a novella szerint lélek elnyelő faragó kés, és a használat során elnyeli annak a lelkét. A hatása pedig onnan ered, hogy 3000 évvel ezelőtt egy kiemelkedően thetséges, lélektechikus és egy egyben kiemelkedően erős gonosz lélekmester készítette. A használat során pedig a késre átragadt a lélekmester gonoszsága. Hogy ez miért volt lehetséges ? a kés anyaga miatt, amit úgy hívnak, hogy " The Gold of Life " az az " az Élet Aranya". Elekrolux mondja Yuhaonak, hogy vegye meg a kést mindenáron, mert ő megtudja tisztítani, és utána felbecsülhetetlen értéket fog képviselni.
Mivel nem tudom, hogy akarnak-e majd később behatóbban foglalkozni a háttérrel később, ezért most nem fejtem a ki az élet aranyát, de csak annyit mondok, hogy tényleg fontos, embernek és lélekszörnyek egyaránt.
A pénz mennyiségéhez hozzászólva, a tanárnő nem a saját vagyonát költi, hanem az akadémiáét, és az se gond ha nincs nála ennyi pénz, mert Shrek akadémia hírnevével, kb korlátkanul vásárolhat hitelre, az akadémia utólag rendezni fogja. Persze ha a megvásárolt dolgok az akadémira érdekeit szolgálják.
Eleve rövid egy rész olyan 15 perc. De ez még rövidebbnek tűnt. Vagy csak borzalom mennyi mindent próbáltak belesűríteni, és emiatt tűnt nekem olyan összecsapottnak. Hát nem azért de főleg a csata volt szerintem nagyon eltúlzottan rövid, összecsapott. Mintha a java lényege kimaradt volna.
Hát eleve az elején kapunk egy kis figyelmeztetést Elex-től milyen veszélyes is WD lélektengere. mekkora hatalom állhat mögötte. Még egy dolog kell is.
Majd jön egy kis nap-hold megbeszélés. Meg a házigazda király is megbeszéli a dolgokat a lányával. Még hagyján. nem árt.
Sőt még a Shrek is kap egy kis csata előtti megbeszélést és biztatást. Szép és jó.
De hát mint írtam így a csatára hát nem sok idő maradt. De amúgy jó volt már látni hogy a lányoknak is YH mellet 6 gyűrűjük van. A leggyengébbek 6 az erősebbek meg 4 gyűrűsek!
Következő részben meg jön a feketeleves mi? Most jön már egy tényleg erős ellenfél. Csak szóródik a gyengéje és az igazán erősek maradnak benn. De a fő csapat maradéka mikor fog már végre segíteni? Még mindig betegeskednek? Vagy nem is fognak jók ezek a fiatalok és jutnak ameddig jutnak? Vagy még eleve úgy van megítélve nem kellenek még ők?
Előzetesből meg jól értem hogy a kis angyalkánknak is van pár leszármazottja? Bár ha most ilyen a szeráf megjelenítése és a korábbi harci lelkekből kiindulva már félve várom hogyan is fog kinézni az a tiszta ég kalapács! Amúgy hogy is volt akkor angyal isten maradt vagy nem? Mert az animében mintha az maradt volna de mintha azt írtátok volna hogy elvesztette isteni mivoltát? Ilyenkor is ötlik fel bennem hogy mi is lett vajon vele?
A múlt heti rész (37) igen elég kaotikus volt egy pöppet ugráltunk. Már megint a sietség.......
Azért ennyire nincs egyértelműen leírva hogy mi történt a WD lelki tengerében. Csak h a lakók érezték h HY veszélyben van és egyből visszarántották/megvédték a tudatát. A kukucskálás is azért történt am mert WD nagyon ódzkodott a lélekeszközöktől és úgy érezte valami nincs rendben mintha ez az érzés nem tóle származna.
A megbeszélésen (Naphold csapat) arról van szó h idén mivel hiányosak a csapattagok ezért ez az az év amikor le tudják győzni a Shreket. A király és a húga meg a tagok infoiról beszélnek mindenki tudni akar mindent a Shrek csapatról amit csak tudni lehet. A vén pedig arról beszél a dékánhelyetessel hogy nem baj ha elveszítik a bajnokságot az nem fontos ami fontos az a 7 kicsi (a Shrek jóvője szepontjából). Erről asszem nem esett szó de direkt nem küldtek erősítést nekik a tornára képezni akarják őket a nyomást használva amit a versenyen átélhetnek.
A csata hát lényegében nem volt hosszú a regényben sem. A lékekkirály ugye nem a legoptimálisabb gyűrűkombinációval rendelkezik viszont azért erős főleg a csajokkal együttműködve. Lényegében a Shrek kb minden alkalommal akkor van a legjobb helyzetben amikor csapatban harcolnak. Itt pl az sincs ábrázolva hogy van az aréna körül egy korlát ami megvédi a nézőket pont amiatt nem tud Yuhao segíteni minden mérkőzésen az első lélekképességével, nem szívjóságból vagy becsületből nem használja.
A többi kb stimmel a donghuaban látottakkal. Annyi még hogy ugye amikor XS kicseréli HY-t akkor eltűnik XX és WD gyűrűi de erre nem mindenki figyel fel.
A mai részről (38) huhh hol kezdjem.....
A megbeszélés rendeben volt. Kb mint az előző arról volt szó + egy kis elemzés.
A Shrek ugye a csapatharcban reménykedik erre megkapják a 2-2-3 felállású meccset. Itt nem a tanárnő (aki am sincs itt igazából) rendezi úgy hogy XS JN-nal menjen az első körben hanem BB. WJ azt mondja nekik a sorsolás után hogy adják fel nem úgy mint itt h megkéri őket hogy harcoljanak, pont hogy nem. A tagok győzik meg a tanárt hogy harcolhassanak. Így ad WJ szabadkezet BB-nek, (hamár elvállalták a meccset akkor azt csinálhatnak amit akarnak úgymond).
Szo XS és JN bemutatkoznak stb. XS azt mondja a csajnak h nem kell semmit sem csinálnia csak várjon a jelére. Na ez nem jön össze. Miután JN megsérül még provokálja is XS-t h: Ennyit ér a védelme? Ettöl XS bekattan és előtör az igazi harci lelke ugye ami egy mitológiai állat. Egy teknős kígyó farokkal ezt láthatjuk ezután már kb megint hiteles a donghua. A magyarázatot még megvárom hogy mit hoz ki belőle az angol fordító meg Tifa.
Jövőhéten beindulnak az események remélem nem fogják összecsapni, mert mint látjuk nem ez a jellemző (a remény hal meg utóljára).....................
Szerintem jó rész volt. Mert a Shrek mindig győz!
Őszintén az hogy miről is beszéltek pontosan lehetne jobban részletezni? Mert azért azt még nem értem teljesen. Pláne tényleg megemlítenek ott mindent, Mert gondolom megint csak nem.
De ha jól értem ők is HY körül vannak hogy kettős harci lelke lehet. Meg hogy mik lehetnek. De hogy képes elnyomni egy erős képességet, na az más kérdés. mert jó hogy abszolút jég. (amiről még nem tudnak gondolom) de akkor is inkább mondható 100.e éves képességnek erőnek. És hogy lehet vajon rá képes. Gondolom ők is ezen filózhatnak ha sejtik hogy hamisak a gyűrűk.
A mérkőzés meg jó volt. Bár tényleg nem értem akkor most mi is ez a harci lélek? És miért is van elzárva? Vagy ez még túl korai lenne tudni?
De amúgy a meccs végén tetszett hogy mutatja hogy jól van, de had kapjon már egy kis gondoskodást! Bár lehet ez se így volt akkor a novelben.
Az viszont valahogy nekem nem tetszett hogy kijöttek teljesen a szörnyek. Mintha az angyal tényleg egy hatalmas teknőssel küzdene, meg a sok robbanás. Ez így nekem nem jött be. Majd ha valódi avatár lenne előhívva. De nem ilyen szinten.
Na meg azért tényleg mi is van most azzal az avatárral? Honnan is származik? Mi lett az eredeti anyalukkal, hogy itt vannak a leszármazottak? Ezt fájlalom én hogy sok ilyen dolog kimarad. Mi lett a régi szereplőkkel.
Amúgy egyéni vélemény de szerintem éppen ez a felállás a jobb a nyerésre mint a csapat harc. Mert egyszerre 3 erős lélekkirálya nem bírtak volna el pláne a többi segítségével. Így viszont még van remény. Ezért is volt jó az első mérkőzés. Bár azért megjegyezném túl nyilvánvaló mi lesz a második eredménye. És nem csak mert mindenki láthatja hogy XX-nak csak 2 gyűrűje van valójában. (ez is bukta) Mert ha győznének akkor nem kellene 3. kör. Így már túl nyilvánvaló.
De ami a jövő hetet illeti én azért bízom a jó megvalósításban. Gondolom a 2. kört gyorsan lezavarják. 1-2 per. Aztán jöhet végre a jó harc! És ismét megmutatja valaki a világnak hogy mi is a legerősebb harci lélek. De amúgy eleve kérdem én hol is van a klán ilyenkor?
(azért kíváncsi vagyok XX muatja-e lesz-e ideje megmutatni hogy neki is iker lelki vannak? Aztán itt van HY akiről sejtik. Majd most még jön WD is. Szép kis társaság lehet izgulni mi is lesz ezekből 5 év múlva ha már most ilyenek.)
Az meg szerintem nem lenne nagy dicsőség a nap hold birodalomnak ha 15 év alatti tartalék csapatot győznének le? Mert jó legyőzték végre a Shrekket, viszont kiket is és kikkel?
goku5 írta:
Szerintem jó rész volt. Mert a Shrek mindig győz!
Őszintén az hogy miről is beszéltek pontosan lehetne jobban részletezni? Mert azért azt még nem értem teljesen. Pláne tényleg megemlítenek ott mindent, Mert gondolom megint csak nem.
De ha jól értem ők is HY körül vannak hogy kettős harci lelke lehet. Meg hogy mik lehetnek. De hogy képes elnyomni egy erős képességet, na az más kérdés. mert jó hogy abszolút jég. (amiről még nem tudnak gondolom) de akkor is inkább mondható 100.e éves képességnek erőnek. És hogy lehet vajon rá képes. Gondolom ők is ezen filózhatnak ha sejtik hogy hamisak a gyűrűk.
A mérkőzés meg jó volt. Bár tényleg nem értem akkor most mi is ez a harci lélek? És miért is van elzárva? Vagy ez még túl korai lenne tudni?
De amúgy a meccs végén tetszett hogy mutatja hogy jól van, de had kapjon már egy kis gondoskodást! Bár lehet ez se így volt akkor a novelben.
Az viszont valahogy nekem nem tetszett hogy kijöttek teljesen a szörnyek. Mintha az angyal tényleg egy hatalmas teknőssel küzdene, meg a sok robbanás. Ez így nekem nem jött be. Majd ha valódi avatár lenne előhívva. De nem ilyen szinten.
Na meg azért tényleg mi is van most azzal az avatárral? Honnan is származik? Mi lett az eredeti anyalukkal, hogy itt vannak a leszármazottak? Ezt fájlalom én hogy sok ilyen dolog kimarad. Mi lett a régi szereplőkkel.
Amúgy egyéni vélemény de szerintem éppen ez a felállás a jobb a nyerésre mint a csapat harc. Mert egyszerre 3 erős lélekkirálya nem bírtak volna el pláne a többi segítségével. Így viszont még van remény. Ezért is volt jó az első mérkőzés. Bár azért megjegyezném túl nyilvánvaló mi lesz a második eredménye. És nem csak mert mindenki láthatja hogy XX-nak csak 2 gyűrűje van valójában. (ez is bukta) Mert ha győznének akkor nem kellene 3. kör. Így már túl nyilvánvaló.
De ami a jövő hetet illeti én azért bízom a jó megvalósításban. Gondolom a 2. kört gyorsan lezavarják. 1-2 per. Aztán jöhet végre a jó harc! És ismét megmutatja valaki a világnak hogy mi is a legerősebb harci lélek. De amúgy eleve kérdem én hol is van a klán ilyenkor?
(azért kíváncsi vagyok XX muatja-e lesz-e ideje megmutatni hogy neki is iker lelki vannak? Aztán itt van HY akiről sejtik. Majd most még jön WD is. Szép kis társaság lehet izgulni mi is lesz ezekből 5 év múlva ha már most ilyenek.)
Az meg szerintem nem lenne nagy dicsőség a nap hold birodalomnak ha 15 év alatti tartalék csapatot győznének le? Mert jó legyőzték végre a Shrekket, viszont kiket is és kikkel?
Az 37 részről nem nagyon volt mit írni, így nem igazán írtam semmit, aztán a múlthéten meg evesztem a FF VII. Rebirthben, aztán elmaradt az összefoglaló de Vivi szinte mindent leírt.
goku5 írta:
Következő részben meg jön a feketeleves mi? Most jön már egy tényleg erős ellenfél. Csak szóródik a gyengéje és az igazán erősek maradnak benn. De a fő csapat maradéka mikor fog már végre segíteni? Még mindig betegeskednek? Vagy nem is fognak jók ezek a fiatalok és jutnak ameddig jutnak? Vagy még eleve úgy van megítélve nem kellenek még ők?
Nagyon jó kis rész volt! Mert a Tiszta ég kalapács mindent visz! Ne szórakozz a használójával! Isten áldja a Tiszta ég klánt!
Majd azért tényleg jó lenne egy magyarázat hogy is volt a novelben mert szerintem főleg a végét megkutyúlhatták.
Szerény véleményem szerint tán túl pörgős volt megint ez a rész. Túl gyorsan túl sokat akartak mutatni.
Akkor a rész eleje valahogy úgy ment ahogy várható volt. Vagy éppen mégse. Azért XX 2 gyűrűvel egész jól bírta. De az lett a vége amire számítani lehetett. Csak nem éppen így hogy éppen csak bennmarad valaki a ringben a másik oldalon meg mindkét fél kidől a túlterhelés miatt.
A másik küzdelem megint csak jó volt. Előkerültek a lélekeszközök is. Bár én még mindig nem pártolom ezeket a harcban.
NA és mily meglepő BB előrukkolt egy arany sárkánnyal. Csak fejlődik az a harci lélek is de túl gyorsan is. Jó ősök mi!? (bár régen 3 fél kellet hozzá)
Amúgy ha már valaki kidőlt harctéren is de az utána visszatérhet ha még megy a mérkőzés? Ezt a harangos miatt kérdem, mert elvileg még az elején kidőlt? Pláne mi is a harci lelkének képessége?
Azt követően a tűz szellemű nő is. Bár érdekes volt hogy HY ilyen könnyen lefagyasztotta. Inkább ide illet volna a lélekcsont képesség.
A lélekirályt meg BB-vel fagyasztják le jó stratégia. Na itt volt amit nem értettem! mi a francnak aktiválni ilyenkor azt a lélekcsont képességet? Cél érdekében. Mert még éppen töri a lélekfagyasztást, és amúgy is csak kilöki a ringből! Értelmetlen nekem ez így.
És végül WD Isten áldja a Tiszta ég kalapácsot! Megmutatta mit is örökölt az édesapjától! Hol is van az ő helye! Egyszerűen félelmetes és nosztalgikus is volt mikor is abban a helyzetben megszólal az a zene és előkerül a kalapács. Bár itt megjegyezném minek is van már hatalmas árnyéka amikor még csak előveszi a kalapácsot? Ezeknek a képsoroknak akkor kellet volna mutatniuk amikor is felugrik és lendíti a kalapácsot! De hogy még a Mingek is figyelik!
Azért még így a rész végén megjegyezném hogy ez a kissé rózsaszínes pillangós kalapács kevésbé tetszik nekem, de pont passzol a pillangós lányhoz! Nekem akkor is TS ezüst kalapácsa volt a legjobb. Pláne Ashura koponyás jelképével!
Huhhh hát hol is kezdjem ez hosszú lesz...... Goku te biztos hajrá Tiszta Ég Kalapács paravánnal szurkoltál volna Nekem kifejezetten tetszett ez a rózsaszín kalapács de én lány vagyok uh ezen nem kell meglepődni, szerintem illett "WD"-hoz
Kezdjük a kis magas-alacsony párosunkkal.
Ők úgy mennek fel harcolni, hogy WY kvázi már elsőkörbe úgy tervezte h ők "beáldozhatók" szó tudta h valszeg nem fognak nyerni igazából a stratégia az hogy mivel aki már egyszer fent volt nem mehet fel még1x ezért a funkciójuk az h elérjék hogy 1el kevesebb lélekkirály legyen a végső küzdelemben. Ezen kicsit fel is b@sszák magunkat. A harcolók névsorát előre le kell adni és nem lehet változtatni, a sorrendet sem. Ugyanez vonatkozik a 1-1 küzdelemre is, ez még később fontos lesz (ez részben válasz a kérdésedre Goku). Na fel is mennek és mindenki ledöbben azon h XX-nak 2 gyűrűje van, ilyet már elég régen lehetett látni hogy valakit kiküldenek 2 gyűrűvel. Itt van egy magyarázat az energiagyűlytö lélekágyúról a regényben ha érdekel leírom. A NH birodalom kicsit elképed hogy HC tudja használni ezt a lélekeszközt (meg hogy van egyáltalán ilyenje a Shreknek (itt megjegyezném hogy a többi birodalom és a Shrek sincs olyan magas szinten a lélekeszközök fejlesztése és használata terén mint ahogy mutatják. A NH birodalomnak egyeduralma van ilyen téren és elég rendesen szabályozzák is hogy mi szivároghat ki tőlük, akár kutatási anyagok akár lélekeszközök)). Na ugye ennek a lélekeszeköznek van töltéi ideje, HC a saját lélekerejét tölti bele itt van egy olyan jelenet hogy HC szívja a szivart és ha elégett XX cserélgeti meg gyújtja meg neki. Meg is indulnak az ellenfelek feléjük mindenki aktiválja amilye van stb, stb. Az íjjas csáóról annyit kell tudni hogy a gyűrűit lövöldözi szoval annyi nyila van ahány gyűrűje, viszont mindegyik nyíla mást tud. Ezután XX precizen megvégi HC az első nyiltól és szinte rögtön le is lassítja őket a fuvolával (uh a regényben igen megjelenik a fuvola). Ezután kb minden úgy történik mint a donghuaban. amikor a 2. nyíl eltelálja XX-t kb összetöri a harci lelkét és összesik Ezután elsül az ágyú. HC összeesik és nézi XX-t kb mint a donghuában. ekkor egy visszaemlékezés, hogy mit beszéltek közvetlenűl a kezdés előtt. Miután a játékvezető kihirdette az eredényt a többiek viszik le őket. (Azért érdekes a manhua-ban itt HC a testével védi XX-t a törmelékektől, a donghuában meg ugye ő viszi le kézben) (meg is van a csapaton belüli 2. ...........)
Kis eszmecsere a pihenőben és már kezdődik is a 3vs3.
Itt BB azon gondolkodik hogy nyerni fognak nem csak a Shrek hanem a Tang szekta dicsőségéért is emiatt visszaemlékszik hogy hogy találkozott TY-val. Ezután kapunk egy jellemzést a másik csapat tagairól utána meg megy a szájkarate egy kicsit BB meg a másik kapitány között. Itt mikor aktiválják a harci lelküket HY és WD gyűrűi is 2 db fehér ami mindenkit megdöbbent kb anynyira mint a 6 vörös anno WD-nak azért fehét h ne lássák az ellefelek az optimálisnál jobb komboját.
A csengős lélekmester is mentális tipusú. Nem támogatja csaptatásait hanem hátráltatja ellenfeleit.
Ami még külömbség: A lélkecsont képességet a Haodong erővel használják igy nem meríti ki teljesen HY-t. A támadás után használ egy tejesüveget feltöltődni amit az utánzással elrejt.
Kis idézet: "Az ő szemükben a Shrek Akadémiáról mindenki szörnyeteg volt. Xu Sanshi az előző meccsen felébreszthette Xuanwu istenállatát. Xiao Xiao-nak iker harci lelke volt. Caitou forgatta azt a félelmetes szuper energiagyűjtő lélekágyút. Csak az ég tudja, hogy ez a maradék három milyen sokkoló dolgokat fog még mutatni." Ez kb leírja a hozzááláásukat.
Ezután BB Szent Aranysárkánya is színre lép lent meg WY siránkozik magában, hogy "Mennyi mindent titkolnak még előlem ezek a kicsik?!". Ezután megjelenik megint aharangos lélekmestere és összezavarja BB-t aki kb a sajátjai ellen fordul így nem is olyan nagy baj hogy eltalálja az Aranyút. Itt HY nekimegy a harci lélek nélküli csapatkapitánynak viszont nincs elég ereje hozzá még így se, ezért a jégcsászárnőt kéri h segítsen, az átveszi a teste felett az irányítást és kilőki az arénából. Ekkro figyel fel rá a Nemzetvédő Douluo is (majd jövőhéten taliznak vele a "fiuk".
A kilökés után a bentmaradt vérszemet kap és azt hiszi h már sima liba a győzelem aztán jól pofára esik. Kb ennyi remélem érthető volt szerintem kasza jobb a magyarázásba. (Ha valami kimaradt légyszi kasza )
Gokunak: Én ugy gondolom hogy amig valaki bent van az arénában még ha eszméletlen is a meccs végének kihirdetése előtt van esélye visszatérni HA tud tovább harcolni. Ugye kizárő ok ha kilépsz az arénából, ha harcképtelen vagy, vagy ha megvéd a bíró.
Ez "Bár itt megjegyezném minek is van már hatalmas árnyéka amikor még csak előveszi a kalapácsot?" teljes mértékbe jogos észrevétel és full logikátlan is a dolog de lesznek még ilyenek szerintem.........Azt még megjegyezném hogy ez a csata 6 vagy 7 fejezet a könyvben.
Milyen jóóóó volt a TOS trailer a végén
Sziasztok. VIvi jól összefoglalta a dolgokat ezért csak 1-2 dolgot írnék le.
Ez volt az eddig csúcspontja a novellának, kár hogy ennyire elsiették. Kicsit jobban részletezhették volna még mindkét harcot.
A Caito és Xiao Xioa harcához csak annyit főznék hozzá, hogy itt most Xiao Xiao nagony súlyosan megsérült. Annyira nyerni akart, hogy addig tartotta sakban az ellenséget, amig konkrétan széttört az üstje, és lényegében a Harci lele, a kultivációjának az alapja sérült meg súlyosan. Ha nem kezelik megfelően meg is nyomorodhat, vagy roszabb esetben bele is hallhat. Szegénynek hosszú időbe fog felépülni.
A 3 v 3 harchoz meg annyit, hogy onnan meg a legérdekesebb rész maradt ki, mert Bei Bei mielőtt átváltott volna a fejlesztett sárkánymódba, akkor előtte bizony a rejtett fegyvereivele vette fel a versenyt az arany levelekkel. Dobó töröket, és tűket használva tartotta magától távol, és hatástalanitotta az arany leveleket, egészen addig amí az ellenség nagy mennyiségbeb el nem kezdte felrobbantgatni azokat.
Annyi pontosítást érnék, hogy Bei Bei arany sárkányának semmi köze a nagymester 10.000 évvel ezelőtti fúziós sárkányához. Bei Bei SZent Arany Sárkánya, egy mutációja Villám Zsarnok sárkányak, ami a családjában öröklődik. És ez igazából egy fény típusú sárkány.
Más most nem jut eszembe.
Én úgy tudom hogy nagymester volt az őse és emiatt van lehetősége az evolucióra a harci lelkének. Az igaz hogy a fúziós Sárkányhoz ennek a sárkánynak semmi köze. (másik sárkány)
Nekem az hiányzik hogy ugyanúgy mint a DD1-be legyenek szép elemzések ne észnélkül animáljanak már minden harcot csak pörögön pörögjön menjünk haladjunk, aztán a néző ért belőle amennyit ért. Szerintem tudjátok miről beszélek.
Kirívó a Tiszta Ég Kalapács, magasztos a Tiszta Ég klán!
Még szép hogy Tiszta eges paravánnal és kalapáccsal a kezemben nézném, ha lenne olyanom!
Tehát akkor szokás szerint volt némi változás. Bár nem olyan sok. Viszont akkor tényleg jól megrövidítették a rész, ha 6-7 fejezet ment le a szokásos 2 helyett. Így aztán lehet nagyot ugrani. Így most már gondolom befejezhetőbb a korábban említett 52 részre a torna.
Amúgy a korábbira visszatérve. Mármint hogy az előző generáció felépülése és mennyi idő telt el. Mert lényegében pont a torna előtti 1-2 nappal lett volna az a harc a gonosz lélekmesterrel? Mert azért ha jól emlékszem még a 3 visszatérő legtöbb ideje is 20 nap volt. Annak már csak le kell már telnie, nemhogy a legkevésbé sérültnek, ha ilyen sok idő van 1-1 kör között.
Erre visszatérve akkor most XX is kiesett ki lesz helyette? Tér más valaki vissza?
Az első mérkőzésről szerintem annyit hogy lehet kevés vagy párosban nem jött volna jól ki ha 2 részben adják le. Bár akkor tényleg jobb részletesebb és látványosabb lett volna. Amúgy ez a magyarázat nekem is hiányzik. Bár megjegyezném nekem igen sokat kell várni a feliratra (nem panasz) hogy jobban megértsem. Ezért írok ide hogy inkább jobban meséljetek.
A másikra meg hát igen. Csak kissé másképp jött le így. De nem inkább ezért is tűnt összecsapottnak. Pláne én még most is mondom, hogy a tüzes lány ellen nagyobbat ütött volna az a lélekcsont képesség hogy kiessen. A kapitányt meg egyszerűbben önfeláldozással kidobta volna.
Ez ellen a csengős ellen meg valahogy nem érződött hogy milyen hatalmas is a kalapács. Nem tűnt olyan erősnek.
BB sárkánya. A fény nem gyengébb a villámnál? Ez is mutáció, hát ez van. Evolúció. Elvileg azt írtátok hogy A nagymester és Erlong utóda. És mindkettőnek mutáns harci lelke volt. Ezt már akkor is felvetettem hogy rokonok és az eredeti harci lélek tért vissza mégis.
Az meg megint csak érdekes hogyan is engedik itt a fegyver használatát? Rejtett fegyver. Bár ha a lélekeszköz megengedett miért is ne.
Az hogy megint önfeláldozás megint másképp jön ki mint ha a csapattársát kéne legyőznie mert ellene fordult. Emlékezzünk a gonosz lélekmesternél is ez volt. Szerintem már itt is gyúr kina az önérzetre és nemzet öntudatra. Kell a önkéntes hazafias katona ha háború lesz és inkább áldozzák önkánt magukat a hazáért és társaikért.
A végén már csak arra vagyok kíváncsi kik is azok az idióták a következő részben? megint egy könnyen legyőzhető csapat? Pláne még egy körrel később?
Ugy az egész meccs volt 6 fejezet a könyvben ebben olyanok is vannak ami a szokásos 4500-4600 szavas és van ami csak 2500 szavas uh szo-szo.
A sárkány Szent Srany Sárkány am a szerző nagyon szereti az aranyat/arany színt. A TOS-ban és itt is annyit de annyit szerepel.......
Az idióták (a kövi ellenfél) azt hiszik..... oszt mégse..... (így belegondolva elég sok csapat hiszi azt h eljött az ő idejük)
Tifa Előre is köszönöm a munkádat!
Lehet így rosszul vette ki magát a szög, de teljesen másképp értettem volna szövegkörnyezetben.
Én mindig is becsültem és elismertem azokat akik szabadidejükben csinálnak ilyen munkát más örömére!
Mint ahogy írtam már úgy értettem, hogy még most nekem nehéz megérteni mi is volt benne pontosan, miről is beszéltek. És ezért is kértem hogy a nagyját már magyarázzák el a többiek. mert kicsit azért úgy másabb a megértés. Pláne ha még a novel történéseit vesszük ehhez az animés megvalósításhoz képest.
Ezért is írtam hogy nem panaszból írtam. Csak teljesen már aki tudja mit lát és mi van benne és más aki inkább csak sejti a nagyját.
Egyesítve 2024.03.16 13:18:12:
Ez a rész tipikusan megint az volt hogy ne szórakozz a Shrek akadémiával!
Őszintén én azt hittem azért kicsit nagyobb felhajtást kap a Tiszta ég kalapács megjelenése és eleve hogy WD-nak is kettős hari lelke van. De ebből nem lett semmi. Pedig főleg a tanárban és a társakban reménykedtem. Ez így nem volt jó. Mintha nem is lenne olyan nagy szám.
Viszont azért ha nem is értettem teljesen a szöveget azért egy valami nagyon lejött ami érdekes módon nem is vetődött fel bennem. Pedig teljesen igaz!
A Tiszta ég klán tagjainak neve Tang. Pláne pont TS gyerekének ne az lenne a neve!? Még inkább lejött hogy ez a WD név csak kamu mint hogy eleve hogy fiú is. Kellet neki egy fedő személyazonosság.
Az elején viszont nem tudtam mire vélni a tanárnő beszédét? Minek is kellet? Bár eleve nem is igen értettem. De úgy nem is igen kellet volna szerintem.
Aztán meg megint csak jön hogy YH csak lélekszörny. Hát ezt képzeli róla mindenki már. És valahogy nem is véletlenül. De amúgy itt jön fel bennem hogy pont a Shrek akadémián ne vennék ezt észre a tanárok? Ő meg kiszúrná ezt és hagynák neki?
A másik meg tipikusan a DD1-ben volt ha nagy rá a nyomás nem kellene előkerülniük a harci lelkeknek hogy védjék magukat? Ez megint ment a felejtőbe?
Viszont azt jó volt látni milyen különbségek vannak 1-1 TD között is. Így simán veri a másikat. Tisztára TH-ra emlékeztetett az elsőből.
Aztán meg a bohóc akadémia. Hát a jég csajok tánca jobb volt az elsőben. Aztán meg ők is megkapták a megalázó gyors vereséget! Ne szórakozz és becsüld le a Shreket!
Következő részben meg ha jól sejtem az erdő vagy tigris vadászterület lesz, vagy égni fog az egész! Egy újabb visszatérő miatt.
Ugrás a fórumra: |