Zuki, Jaeger, félreértettetek.
Nem úgy értem, hogy Tömura még semmi rosszat nem tett soha, úgy értem, hogy ott, akkor, semmit sem csinált még.
Ha All For One megérdemelte, hogy élve elfogják, akkor Tomura is megérdemli ezt a bánásmódot legalább, de a hősök helyette majdnem megölték.
Egy kicsit részletesebben válaszolnék nektek, mert nem értek egyet veletek nagyon sok ponton.
===Zuki===
Nem ment be az U.A-ba elkapni a diákokat?
Nem, All Mightot akarta megölni, a diákokat annó azért keverték bele, hogy All Might ne tudjon ellenállni. Konkrétan kb meg se sérült senki a diákok közül még így se, hogy romba dőlt a tervük.
Természetesen ettől ez még betörés és gyilkossági kísérlet de ennyi.
Nem rabolt el senkit?
Nem. Az Mr. Compress és a haverok voltak. Ő csak fogva tartotta Bakugout és ha emlékszel még csak azt se engedte, hogy bántsák őt.
Persze ez ettől még embrrablásban közrejátszás, de megintcsak nem a legszörnyűbb dolog.
Nem ölt meg senkit?
De. De nem ez a lényeg. Hanem, hogy miért. Ne érts félre, nem ártatln bárány Shigaraki, de aki ő most azt a nvelésének köszönheti. Ha emlékszel azokat az utcai zsiványokat sem akarta megölti, All For One volt, aki közölte vele, hogy menjen vissza és ölje meg őket.
===Jaeger===
Amugy oké, hogy módosítva lett a teste meg minden, de az ereje nélkül, van olyan paszív kikapcsolhatatlan képessége, hogy ellenál a lángoknak+robbanásnak kb egy karcolás nélkül? Nekem ez a fura szóval erre mondjon valaki egy okosat.
A manga már megválaszolta. Ugyan azok az ampjai mint a csúcsminőségű noumuknak, amiket már többször láttunk kibírni ilyeneket.
de akkor is szándékosan ölte meg az apját
Igen, ő ezt állítja, de itt két olyan faktor van, ami fölött nagyon elsiklasz.
1. Egy kisgyerekről beszélünk, akiben a jó és a rossz fogalma nem alakult még ki teljesen és nem látja vagy érzi át kellően a tettei súlyát. Ráadásul ez közvetlen azután történt, hogy VÉLETLENÜL megölte az anyukáját és a nővérét akit nagyon szeretett, ami után a saját apja úgy nézett rá, mint valami szörnyre. Mire az apja kijött a házból olyan összezavaraodott és érzelmileg összetört volt, hogy képtelen volt logikusan cseleketni ezért arra támaszkodott, amije volt, az apja iránti utálatára. Ha nem hiszel nekem lapozz tovább, nézd meg milyen érzelmileg összetört utána.
2. A manga kerek perec elmagyarázza, hogy a képességek kihatással vannak a gondolkodásmódodra és a személyiségedre. (Toga és La Brava egész háttérsztorija erről szól) Tomura képessége csak akkor ébredt fel és vele együtt a pusztítási vágya is. Ezt összerakva az 1-es ponttal szerintem nem kell tovább magyaráznom a dolgokat.
És azon a ponton egy gyilkossá változott.
Még véletlenül se. Emlékezz csak arra, amit feljebb is írtam, hogy az utcai zsiványok, akik megverték, őket se ölte meg, All For One küldte vissza, hogy ölje meg őket. Ez csak a nevelése, a családjával történtek pedig egy szerencsétlen véletlen.
A powerupba pedig önként ment bele senki nem kényszerítette a dologra.
Kivéve, hogy a saját képessége olyan erőssé vált, hogy elkezte tönkretenni a saját testét és kb 2-3 használat után belehalt volna, de ja senki nem knszerítette XD
Ha a hősök odamentek volna kedvesen és aranyosan hozzá akkor biztosan leült volna tárgyalni velük nem pedig elporlassza őket az első pillanatban.
Ne szórakozz velem, nyilván nem erre gondoltam. De All For One-t is el tudták fogni élve, volt még 25%-nyi idejük, hogy rendezzék ott a helyzetet kiszedjék őt a tankból és rendesen elfogják. A távirányítot már összetörték, szóval Ujiko már nem volt probléma.
Ehelyett Miruko-ra halgattak (aki egyébként őrült szerintem) és tárgyalás vagy bármi nélkül kivégezték. Tudjátok, mint ahogy azt a gonosztevők szokták.
All for One számomra karakteresebb gonosztevő egyelőre mint Tomura.
AFO "megnőbb" és karizmatikusabb. De emellett pont az a szar sztereotípia amiből elegem van. A halhatatlan 200 éves szuperzseni, aki még a hangyák étrendjét is megtervezte a világban 100 évre előre.
Tomura szerintem mostanra sokkal érdekesebb karakterré vát, mint AFO valaha is lesz, vagy lennie kéne.
Szerkesztette: Exkirion - 2020.07.11. 15:02