Nekem a rajzolás és az animáció nem tetszett. Csak az animét néztem eddig, de lehet beleolvasok a mangába is, ha nagyon eltér.
Így fogalmam sincs mi lesz a történet, de ez a tanár elég sunyinak néz ki.
Shokugeki No Souma
saurs- Mindenképp olvasd el, mert nem kevés dolgot kihagytak már most. Én nem tudom miért rohannak ennyire, elvileg anime original endinget akarnak amivel vannak kétségeim még. Mangában se volt a legjobb ez az utolsó történetív de a legvége nagyon szép lett azért. Ha az anime is megtartja azt a véget csak az odavezető utat megvariálja normálisan azzal nekem nem lesz bajom de még mindig fosok hogy ennyire rohannak. Remélem alaposan átgondolták odaát, hogy mit akarnak és rendesen rám cáfolnak
Szerintem jó pár dolgot ki fognak hagyni belőle mert 12 részbe nem fog beleférni minden. Gondolom ezért is a nagy rohanás. Ezért biztos kihagynak pár nem olyan fontos dolgot. Bár remélem pár még visszakerül valamilyen visszaemlékezés formában azaz más sorrendben.
A különkiadások meg jöhetnek majd OVA formában.
Az kemény lenne mert azok a mentőövei a mangának kb. Azok nélkül egy kalap szar a vége és ha az anime is ott akarja lezárni akkor nagyon gáz lesz. Kb mindenki azt fogja mondani, hogy anyátokkal szórakozzatok, hogy majd várjak még az OVA-ra mert nem voltatok képesek rendesen lezárni XD
Sok az anyag ha tényleg 12 rész annyiba nem fér bele.
Ezért is volt jó az előző évad befejezése lezárása. Az akár az egész történet lezárása is lehetett volna. Ez mintha csak ráhúztak még egy lapáttal hogy ne legyen vége.
Amúgy ah a közvetlenül nem sokkal később jönne az a lezáró OVA akkor még beleférne. De amúgy tényleg nem sokkal lenne jobb.
Eredetileg úgy volt a negyedik évadnál, hogy az 25 részes lesz, utána lett csak 12 részes, szóval valószínűleg ez az évad 13 részes lesz. A Blue maga 33 fejezet, amit 11 részbe megtudnak csinálni 3 fejezet/epizód számmal. Nem mellesleg az előző évadoknál is darálták a mangát szóval az bele is férne. A Dessert meg jöhet egy hosszabb ova vagy kiegészítésekkel akár egy lezáró film formájában is.
Sziasztok csak annyit tudok mondani hogy Hatalmas csalódás a vége .
Ritka hogy ennyire rossz befejezést kap és nem csak az anime-re gondolok mert jót tett volna neki egy 25 részes évad és nem a fele. Hanem az egész műre.
Mikor elment hogy a nagyvilágban tapasztalatot szerezzen és fejlődjön mikor visszajön azt vártam volna hogy megmérkőznek a riválisokkal az apjával is és végre győzhetne vagy jó lett volna egy döntetlen is és ott van hogy Erinát se győzte le ami kb a mű csúcspontja erre nem kezdett vele semmit. Az egész apjával való rivalizálás és tanulás hogy akkor leszel igazán jó séf ha megtalálod azt a személyt akinek egész életedben főzni akarsz . AAAAAAAAAA csak fel***** az egész nem értem mi volt a szándéka a szerzőnek ezzel hogy egy remek művet így zárjon le.
Ez kb olyan lenne mint ha a BNHA-ban Deku mikor elérné a 2. helyet a szuperhős ranglistán vége lenne a mangának holott az egész arról szólt hogy lesz ő a legnagyobb hős a világon.
Én most fejeztem be az animét, és szerintem nem volt olyan rossz a vége, mint ahogy sokan mondják. A mangát nem olvastam, szóval a kimaradt részekről nincs tudomásom, és tény, hogy az első néhány évad volt a legjobb, de összességében az egész sori tetszett.
Szerintem a végével kicsit olyasmit akar mondani, hogy az igazi séfek sose elégedettek magukkal, mindig tovább szeretnének fejlődni. Erina személyében Souma megtalálta azt is, akinek igazán főzni akar, bár a szerelmi szál nem lett végül kifejtve. Viszont nagyapó akaratához híven létrejött az a generáció, akik folyton egymást inspirálják.
Nem tudom bennem valami megtört... A manga addig volt logikus és felépített amig el nem kezdődött a fesztiválos rész ahol a ranglistások ellen mentek Shoumáék. De utána kezdve az egész annyira logikátlan, hogy szörnyű. De vegyük ez az utolsó arcot régebben Shoumának rengeteget kellett gyakorolnia stb itt szinte harcra harcra lesz sokkal erősebb megalapozatlanul.
Az utolsó "gonosz" karakter képessége is elég hülyeség lett, hogy eszköznek képes volt megérteni a tudását. Most nem akarok spoilerezni nagyon de csak fogtam a fejem, hogy ezt a karaktert miért kellett visszahozni vagy amilyen hülyeségek voltak csak egyre rosszabb lett.
És ez nem ending, hogy nem kaptunk kb választ semmire.
Hát nekem is a "gonosz" karakterek túlzásba vétele nem tetszett leginkább. Túlságosan elvetették az extravagánsságot benne.
Abszolút nem találtam értelmét olyannak mint ahogy kinéznek vagy pl hogy láncfűrésszel főznek! Túlzások voltak az ilyenek.
Ez az utolsó harcos arc valahogy már nem kellet volna bele. Már már az előző arc is jobb lett volna befejezésnek. Mindenki a maga helyén.
Amúgy szerintem elég jó lett a vége a maga módján.
És ez tényleg nem romantikus történet, de tényleg adhattak volna kicsit többet is. Bár a mangában sem volt. És még abból is hiányzott pár dolog. szóval mit vártunk. De amúgy szerintem Erina részéről meglett a szerelmi szál, csak a főhősünk a kérdéses. Több van köztük de mennyivel az a jó kérdés. Vagy inkább vegyük úgy hogy megint kaptunk egy "szerelmi hülyét" akit a szenvedélye jobban érdekel mint a szerelem ezért nincs is tisztában vele.
Hozzá lehet képzelni végülis, bár most elolvastam azt a néhány kis extra fejezetet a manga végén, és hát ott volt egy time skip a végső jelenet előtt. Ha sacc per kb. 7-8 év alatt nem kerültek közelebb egymáshoz, az eléggé kétesélyes.
Ami a túlzásokat illeti, az engem annyira nem zavart, mert már korábban is volt benne ilyen, mint pl. az utánzós srác, vagy úgy egyáltalán az egész (minden tökéletesre sikerül seperc alatt, kb, az összes fagyasztott/előkészítést igénylő dolog ott van már kéznél stb.).
Ami a gyors erősödést illeti, szerintem itt már inkább a párbajok által erősödött, hiszen az alapokat már nem kellett megtanulnia. Azért persze megvolt a varázsa azoknak a részeknek, amikor még minden technika új volt nekik, és sokkal látványosabban tudtak fejlődni.
Ugrás a fórumra: |