Hadron
A Naruto-Kun gyrosimádója
Na azért .
Persze, mindíg a tiétek az utolsó szó(és hogy ez igaz legyen nyugodtan reagálj valamit erre is, nem fogok megharagudni. Nem mintha érne valamit/kellene az engedélyem hozzá)
Egyesítve 2021.10.23 20:45:44:
DŰNE
Srácok, ezt a filmet mindeképp nézzétek meg, mert megéri!Mindössze ennyit szerettem volna írni
. Köszönöm szépen.
Na jó, mégsem
.
Még előljáróban annyit, hogy a könyveket én nem olvastam. Még!!!
Én tartotam magam ahhoz, miszerint ez a film jó eséllyel az egyik legjobb, ha nem a legjobb lesz idén! Azt kell mondjam, sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeimet
.Ha nem is 100%-osan maradéktalanul, de sikerült neki.
Már jócskán benne voltunk a játékidőben, amikor elkapott egy ahhoz hasonló érzés, mint mikor könyvet olvasok. Tudom, nagyon furán hangzik, de higgyétek el, hogy tényleg így van
. A film tempója nagyon lassú, kicsit sem unalmas,vagy vontatott, de lassú. Ami ma, a blockbusterek világában nagyon meglepő és egy jóleső érzés. Itt nincsenek retinákat és agyakat kiégető másodpercenkénti akciójelenetek, nincsenek szuperhősök, cserében van egy vérkomolyan vett és vászonra vitt script, és egy rohadt jó sztori. A főszereplő Paul arcáról pedig szinte üvöltenek a belső monológok és az "átváltások"(amikor bekerül a fűszer a szervezetében, Ő pedig mindenféle dolgot lát). Ha már színészek, szinte mindegyikük kivétel nélkül HATALMAS tapsot érdemel. Azért csak szinte, mert nem mindenkinek van úgymond "elegendő" játékideje. No de, majd a második részben(gondolom én
).
Még egy dolog, pontosabban kettő, amit a film alatt éreztem. Valamiért a Gyűrűk Ura, és a Star Wars filmek(4-6) is eszembe jutottak közben. A Gyűrűk Ura azért, mert ez a film is egy rettentően komplex sztorit szeretne elmesélni(mindkettőnek sikerül), ezért is áll neki mocskosul jól a lassú tempó, a SW filmek pedig azért, mert rettentően hajaz rá nekem a setting, a képivilág, a látvány
. Vannak olyan gépek, amikről akarva akaratlanul is a Sandcrawler(homokjáró) ugrik be. Ja és nehogy elfelejtsük a férgeket, na azok meg a Crayt sárkányok
. Mindezeket egyáltalán nem negatívumként írom, sőt! Nem is azért, hogy azt lehessen mondani, hogy a film csak egy copy. Mindössze sztem ezekkel lehet legjobban érzékeltetni, hogy még véletlenül sem piskóta a film. Aminek-mégegyszer írom-a figyelemfelkeltő blockbusterek világában én roppnatul tudok örülni
.
A befejezés pedig, háát... üvölt a folytatásért
. A Warner sajna csak ennek a konkrét résznek az elkészítéséhez állta a cehhet... Ami azért szomorú, mert meg lehetett volna úgy is oldani, hogy emellett, a Part 1 mellett, ugyan úgy le lehetett volna, és le is kellett volna forgatni a Part 2-t, és akkor azt be lehetett volna dobni jövőre... de sajnos nem ez van, így be kell érnünk a Part 1-el. Gondolom tartanak tőle, hogy-mivel eléggé réteg-film-bukó lesz
. De ninc sok szomorkodni, pazar lett a Part 1
.
bloodbath: mondtam én, hogy látni kell
. Tartom magam hozzá, hogy mocskosul lehúzták... akárcsak a Venom 2-tőt, de az egy másik téma
. Meleg szívvel ajánlom
Neked(is)a megtekintését, nem hinném, hogy csalódni fogsz
.
Szerkesztette: Hadron - 2021.10.23. 20:47