Hadron
A Naruto-Kun gyrosimádója
Én nagyon is vártam ezt a filmet, jobban, mint az Örökkévalókat :). Az első 3/4 nagyon bejött, a maradék 1/4 nem tetszett... Ettől függetlenül egy jó filmnek tartom.
Na igen, a főgonosz megint nem jött össze... Szó se róla, a színész kihozta a karakterből amit csak tudott, de ez a féle "mandarin" nekem nagyobb csalódás volt, mint a vasemberes. Igaz az is csak addig tetszett nagyon, amíg le nem lett leplezve, hogy egy színész az ürge. De addig nekem nagyon adta a gonosz karaktertB-). Ezzel szemben itt van Shang apja, tejhatalommal, meg a gyűrűkkel a karján, mégsem éreztem azt, hogy Ő valami rettenet nagy fenyegetést jelentene :(. Katy nagyon szimpi volt :), tényleg nem idegesítő, én is nagyon féltem tőle, hogy az lesz de nem! Ő az a karakter, akivel nagyon tud azonosulni a néző. Azt hiszi, hogy mit hisz, közben meg valami teljesen más van:XD. Shang huga bizonyos szempontból nekem jobban tetszett, mint maga Shang. Sokkal elhatározottabb, tudatosabb, mint a bátyja. Vele nagyon sok mindent is lehet(ne) kezdeni. Maga Shang kicsit olyan mint egy egyfajta Jackie Chan/Bruce Lee/Son Goku:D(utolsót az fogja érteni aki látta a filmetB-)). A buszos jelenetről egy az egyben a Rendőrsztori jut eszébe az embernek. Nem tudom, más hogy van vele, de én a piros-fehér maszkosól többet szerettem volna megtudni...na mindegy, lehet job is így. Legalább nem lett túlsűrítve a film.
Maga a film sztem kifejezetten kellemes tempóban halad, jó a ritmusa. Nem az van, hogy ide-oda kapkodjuk a fejünket és nem értünk semmit. A flashbakek is szépen vannak adagolva, nem mennek a fő szál rovására, viszont segítenek abban, hogy jobban megértsük az ok-okozati dolgokat. Nem mellesleg, nem járt úgy mint az élőszereplős Mulan. Annak sikerült két szék között földre esnie(nagyon megakart felelni az amcsiknak és Kínának egyaránt). Ez viszont mindkét oldalról helyt állt. Pl a setting a legtöbb helyen nagyon szép, néhol gyönyörű, rendesen kÍnai film, kínának készült film feelingje van(bocs nem jut eszembe a műfajnak a neve amiért élnek halnak kínában). A vége viszont teljesen elvérzik:(...
Mi van még...
Förtelem! Na. Aki egy kiadós harcot vár közte és Shang közt...bocsi, a trailer durván beetetett minket:lol.
A szőrpamacs GPS és a bukott színész kalandjai :D
Ben Kingsley akkora de akkora forma, hogy az kegyetlen :D. Ahányszor csak kamera előtt van szállítja a humort az öreg :D. A Majmok Bolygólyás és tetszhalálos részeknél az egész terem szakadt a röhögéstől:D
És akkor most jöjjön egy kicsit sem fair összehasonlítás a Pókember: Hazatéréssel!
Mindkét film elősször a gonosz karaktert mutatja be, és csak ezután jön a főhős. Keselyű karakterét szépen folyamatosan sikerült kidolgozni a film alatt, Chiu Wai(a 10 gyűrű gazdája) meg nálam egyre lejjebb került a film alatt. És még sikerül tök hülyére is venni...(saját magát pofán vágó smile helye). Hangsúlyozom még egyszer, hogy ez NEM a színész hibája, Ő kihozta a karakterből, amit csak lehetett, talán többet is , de akkor is ez van. Aztán jönnek a főhősök. Póki karakterének kifejezetten jót tett az, hogy a saját film előtt is szerepelt, Shang pedig itt kapja meg a háttérsztoriját falshbakek formájában, amikről fentebb már írtam. Telik a játékidő, mindkét film szépen építkezik, a Pókember kap egy testhez álló, kissebb kaliberű ellenfelet és egy jó lezárást, a Shang-Chi meg túl nagyot akar harapni és szétesik a fenébe... Teljesen más irányba megy el, mint amerre elindult a legelején... Miért kellet az a végére? Nem hiszem, hogy nem lehetett volna adni neki egy normális, sokkal testhez állóbb és kissebb volumenű lezárást. Pókember se mentette meg a világot a film végén, mégis rohadt jól működott a dolog. Nem ehelyett a Shang-Chi átmegy kb önmaga paródiájába... Szép, meg jó dolog a CGI, de sztorit nem lehet vele/rá építeni!
Ettől függetlenül tetszett, és jó volt. A vége viszont nagyon keserű szájízt hagyott maga után...
És akkor ja, várjuk a Venom 2-t, az Örökkévalókat, meg persze a DŰNÉTB-). Legutolsó valszeg esályes arra, hogy az év egyik(ha nem a)legjobb filmje legyenB-)!
Jaj, hát ott van még decemberben a Póki 3 isB-). Ezévben el vagyunk kényeztetve:jaja.
Szerk. :
stabilitás jelenet
Én sem csípem, se a karaktert, se a színésznőt, és engem is meglepett Bruce. Meg vajon miért van eltörve a keze, érdekes, nagyon érdekes. Az meg a Gyűrűben/Gyűrűkben(?)meg valami jeladó lehet esetleg?Ha már egyszer se nem Vibránium, se mágusok nem ismerik az eredetüket, akkor megint valami újat fognak behozni;)? Tudják ám ezek, hogyan kell felcsigázni a népet:D.
Szerkesztette: Hadron - 2021.09.09. 21:57