Vacak érzés topicgyilkosnak lenni. Meg tudlak érteni. Összevesztem nagyapámmal skype-on, erősen más politikai nézeteink vannak. Csak én nyitott vagyok a konstruktív vitára. Ő meg előbb gyújtaná fel magát minthogy valakinek akár egyszer is azt mondja hogy" figyu neked van igazad", vagy csak annyit hogy "meggondolandó". Hihetetlenül makacs, és nárcisztikus, és egyre öregebb ugye, és én még mindig leállok vele vitázni de ez az én hülyeségem. Nem bírom a narancsagymosást mondjuk legalább nem szoci. Bár olyan postkommunista szöveget vágott le egy kis fejlődéselleneséggel megspékelve meg olyan gazdasági és jogi baromságokat hozzácsapva hogy nem bírtam megállni ne szóljak vissza.....(Baka Gábor) Naszóval kiakasztott ez a lényeg.
Nah ez jól ment bár eredményt nem mondott a nő, az csak a jövőheti írásbelivel együtt lesz, végül egész kis nyelvvizsgaszerű lesz a dolog, lesz nyelvtan, szövegértés, fogalmazás, hallgatás. Már már lehet, hogy megjött a kedvem a francia tanulás folytatásához, de a németemet is fel kell frissíteni és fejleszteni.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Amúgy, amikor azt mondtam, hogy nincs hiteles keresztény pap, akkor őt valamiért elfejeltettem. Ő hitelesen képviseli a kereszténységet és, hogyha mindegyik pap ilyen lenne, akkor valszeg virágozna az egész. https://www.youtu...PumBGFKuD4
Call of Cthulhu legyen meg, ha valóban jót akarsz! Hm... mi is volt még, amit szerettem? Aj... nincs kedvem felállni a könyvért. Az biztos, hogy a Halál sokszor szerepelt a könyveiben és imádni valóan haláli volt.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Baljós = 6 éves gyerek űrállomásokat robbant fel, vérző ellenfél véletlenül sincs, csak sok béna robot, amit debil földönkívüliek vernek szét. Nekem ez az első asszociáció erről a szóról.
Az titok.
Nem ám. Főleg történelmi könyveket, ifjúsági regényeket meg DW-s könyvet. Meg nagyon csípem a vadászírókat is, pl Kittenbergert vagy Jim Corbettet. Nagyon érdekes és kalandos életük volt.
De Kempelen Farkast sem győzöm folyton reklámozni. Akkora arc volt, hogy látta egyszer Watt gőzgépét, és csinált egy sokkal jobbat.
Viszont az a gyerekkor még mindig nem baljós. Az a szó azt jelenti, hogy vészjósló, rossz előérzetű, vagy előérzetet keltő, ezen kifejezések pedig még mindig messze vannak a szörnyűtől, erőszakostól stb.
Inkább hagyjuk Sabaku, ez már tényleg túl buta dolog tőled is.
Amúgy nyugi, többet. És minőségibb könyveket is, mint a hp.
Az meg nem baljós gyerekkor, hanem borzalmas, erőszakos, agresszív. A baljós szó jelentése meg egyáltalán nem ez.
Megkérdezhetem, hogy nálad mit jelent az, hogy minőségibb? A nyelvezetet érted ez alatt? Ez esetben az eredeti angolt vagy a lefordított verziót nézzük? Mi van ha a két könyv, amit össze akarunk vetni, más nyelven íródott? Vagy csak az eredetileg is magyar nyelvűeket vehetjük bele? Esetleg a csavarokat nézed benne? Mi a jobb, ha totál meglepetés, vagy ha szépen fel eltt építve előtte, és ki lehetett találni? A karaktereknek kell, hogy legyen szimbolikája, vagy önmagukért létezzenek? A főgonoszokat mi szerint osztályzod, az a jobb, ha egy totál őrült pszichopata, vagy ha egy mélyen kidolgozott és megalapozott motivációkkal rendelkező, a saját szemszögéből hősies karakter? A mindennapi, szadista geciláda, vagy maga 'A Gonosz' a rosszabb szerinted?
Vagy ha csak az számít nálad, hogy le lehet-e lőni mint a kutyát, nos, akkor mehet a kukába Umbridge, Khan, Darth Vader, Loki, Ramsay Bolton, a Korinthoszi meg ahogy mondtad, Voldemort is? Mert ez alapján az ultimate gonosz, akit mindenkinek isteníteni kéne, az valami random Dragonballos arc, akibe ha belelősz lepattan róla, és eleve lehetetlen kinyírni.
Hiszen minek is árnyalni akármit, minek is azon elgondolkodni, hogy "shit, Khan elmenekült az őket a létezése miatt kinyírni akaró emberek elől az űrbe lehibernálva, felébresztette őt többszáz évvel később egy kattant űrflotta parancsnok, aki a társai életével és még ki tudja mi mással belezsarolta őt abba, hogy fegyvereket tervezzen nekik, aztán mikor megtámadta az (ő szemszögéből annak tűnő) velejéig romlott szervezetet, és menteni próbálta a az embereit bármi áron, akkor a hőseink (a saját szemszögük szerint tök jogosan) ezt mind telibeszarva elpicsázzták és visszadugták a jégre, a szőnyeg alá söpörve a valós problémát", mert hát ha lelövöd, akkor meghal, szóval ő is béna.
Akkor nem vagyok egyedül. Bár valószínűleg eltér az ízlésünk... de, az alap koncepció ugyan az.