Jól teszed, mert bár egy átlag közepes film lett, de semmilyen olyan nagy élményt nem nyújt, hogy moziba menjen érte az ember.
Star Wars Univerzum
Aes Sedai írta:
Érdekes, hogy a Marvelt tudják menedzselni. Egy évben simán el tudnak adni 3-4 MCU filmet, anélkül, hogy bukta lenne. Valahogy az SW az úgy tűnik nem ilyen franchise. Meg persze azért a Marvel univerzumot valahogy nagyobb becsben is tartják. A Solo film amúgy nem lehet rossz, nekem torrent mozi lesz, mivel a decemberi csalódás után megfogadtam, hogy egyet biztosan kihagyok.
Én nem hiszem, hogy a SW évi 3-4 filmmel tudná tartani azt a hype-ot, amit a Marvel tart. Persze lehet, hogy tévedek, de nem látok benne ennyit, meg a mostani a generációban.
A Marvel viszont nagyon eltalált valamit pár éve, és azóta okosan építkeznek rá, meg is van az eredménye. Ha választanám kéne a Solo és az Ant-Man (értitek, az Ant-Man) között, egészen tuti, hogy utóbbit választanám. Mondjuk haverok meg hagyomány miatt lehet a Solo is mozis lesz, de magam miatt biztosan nem mennék el rá moziba.
Hát ne haragudjatok meg de én is hasonlóan vélekedek mint Jon!
A Marvel külön álló hősöket karaktereket épített fel, külön külön nagy közönséggel. Viszont a SW egy nagy történettel rendelkezik, aminek a szereplői összefüggnek. Külön nem olyan értékesek. Nem hogy egy egész történetet készítsenek rájuk. Őszintén szerintem ez már csak a "bőr lehúzása" a SW történetről. Nagyon erőltetett, csak a pénzről szól.
Jó a Marvellé is de akkor is az külön élvezetes.
Ezek pl olyanok mint ha a Vasember egyik szereplője kapna egy külön filmet, de a többi főhős nélkül. (pl a vas hazafi.) Jó magában is de akkor se olyan mint az eredeti Vasember.
Ami most folyik a Csillagok háborúja körül filmes fronton az tényleg csak az utolsó bőr lehúzása, ahogy írjátok. Épp ezért írtam a Disney hozzá nem értését. Ha összekapnák magukat a Disney-nél, akkor a Csillagok háborújából is össze tudnának hozni legalább olyan változatos filmeket, mint a Marvel-moziuniverzumban. Lásd a korábban írt példáimat. Azokra szívesebben befizetnék, mint a Solora.
A Legendákból kiindulva a Csillagok háborúja eseményei több tízezer évnyi időtávban ugrálnak, a képregényes és könyves sztorik egész változatosak (nekem a rakaták egész jól bejönnek, remek kis filme(ke)t lehetett volna róluk forgatni, ha nem bekkelték volna ki őket a Legendákba). Ha a filmek nem csak a Skywalkerek körül és maxmum 60-70 évnyi történés körül forognának, akkor a Csillagok háborúja filmek is hozhatnák a prímet.
Az, hogy minden mindennel összefügg az a Marvelre ugyan úgy igaz, mint a Csillagok háborújára. Anno a Csillagok háborúja is "felépített" különálló "hősöket", lásd a Legendákból Dart Bane-t, Thrawn-t, Exar Kun-t, stb... vagy a Kánonból Thrawn, Chelli Lona Aphra, stb... Róluk is simán lehetne (vagy lehetett volna) film.
No meg, ha a Csillagok háborúja végre újra több tízezer évnyi történést fel, mint anno a Legendákban, akkor ez a "minden mindennel összefügg" elv már annyira nem érvényesülne. Például a rakatákat annyira megutálta a galaxis többi népe, hogy szinte minden feljegyzést, emléket eltöröltek róluk, így sok évezreddel később Skywalkerék korában már csak pár kivételes egyén tudott a létezésükről - szóval nagy hatásuk már nem volt a történelemre/történetre. A rakatáknak maximum annyi hatásuk van a nagyon távoli jövőre nézve, hogy a Tatuinból sivatagbolygót csináltak, ami korábban buja és virágzó világ volt....
Teljesen egyet értek veled.
Meg azért azt se felejtsük el, hogy az MCU részben azért működik, mert az eredeti történeteket adaptálják. Szóval nem kukázták a kánont, mielőtt a filmeket elkezdték csinálni. Mert mondjuk milyen lenne már, ha pl. Vasember, vagy Amerika Kapitány teljesen más lenne, mondjuk valami öregember, vagy ilyesmi.
Lucas elképzelése a Star Wars folytatására nekem nem nagyon jött volna be.
A napoknak nyilatkozott róla mit képzelt volna el:
http://comicbook....cas-plans/
Nekem tetszett volna. A whillek mindig is szerepeltek itt-ott Lucas feljegyzéseiben, igazából a rajongói közösségben már régóta sejtették a fanok, hogy az Erővel misztikusan összefüggő lényeknek előbb-utóbb fel kell bukkanniuk. Ha Lucas valóban az eddigiekkel csak a whilleket akarta volna felvezetni, akkor meg van (lett volna rá) az esély, hogy egy, a világ mitológiájával szervesen összefüggő trilógiát kapunk, ami adhatott volna egy mélyebb betekintést az Erőbe. Ez, amennyiben Lucas nem csak és kizárólag erre épít, hanem azért kapunk szereplőkből és kalandokból rendesen, sokkal jobb lehetett volna a Disney munkásságánál.
Welcome Star Wars: The Clone Wars 7.évad
https://www.youtu...I7WyhWZkzk
Star Wars Resistance first look trailer
https://www.youtu...H_Ws7sA468
Hát mit is mondjak erre, először is én tegnap tudtam meg kb. Azzal tisztában voltam, hogy majd lesz valamikor valami új animációs sorozat, de ennél többről eddig nem hallottam. Muszáj megemlítenem, hogyha nem szerepel benne Poe, BB8 és az a rohamosztagos és a végén nincs a Star Wars logó nem biztos tudtam volna, hogy most miről van szó. A stílust is feltétlen meg kell említenem. Nem arról van szó, hogy ronda, azonban nagyon távol áll tőlem, meg ha szabad ilyet mondanom a Star Wars univerzumtól is. Ezenkívül még rendkívül gyerekesnek is tűnik. Olvasgattam véleményeket meg néztem reakciókat is és nagyon sokszor azt vágják azokhoz, akiknek nem tetszett, hogy ez a kisebb korosztálynak szól meg minden. Egyrészt attól, hogy animáció még egyáltalán nem azt jelenti, hogy gyerekeknek kell, hogy szóljon. Azt értem, hogy nyilván őket is megakarják fogni, de na.. A másik meg az, hogy ha ez esetleg kánonhoz fog tartozni, akkor senki nem mondhat olyant, hogy ez gyerekeknek szól, mert ezt így ebben az esetben pofátlanságnak tartom. Igaz, hogy csak egy 1 perces teaser, de azért ebből már valamennyire be lehet lőni, hogy milyen irányba fog haladni. Ami nekem eddig lejött elég idétlenre veszik itt a figurát és az egyik főszereplő elég idióta és irritáló. Szerintem ez nem a legjobb irány, de ez csak az én véleményem, nekem nem jött be.
Meg kell, hogy majdnem eddig nem nagyon vártam a Clone Wars folytatását sem. Azonban ezek után a Clone Wars folytatása ehhez képest eléggé komolynak tűnik, szóval a CW-hez most ezek után megjött a kedvem és biztosan belenézek majd.
Ugrás a fórumra: |