The night is dark and full of... őőő darkness? De tényleg, borzasztó sötét volt az egész rész. Olvastam egy cikket a rendezőtől, miszerint nem a rész volt sötét, hanem az emberek nem bírják beállítani a tévéjüket. Hát szerintem meg direkt volt sötét, hogy kevesebb CGI kelljen a részbe, és hogy ne lássuk, hogy mennyire nem bírnak csatát írni. Tudtommal ugyanez a jóember rendezte a Fattyak csatáját is, és rájöttem, hogy az ő specialitása az, hogy szimplán csak ömleszti a hullákat. ^^''
A részről:
Én nem vagyok képzett hadvezér vagy taktikus, de ja, a csata legeslegelső mozzanatát nem így csináltam volna már. Elküldték a lovasságot a fenébe, messze előre, mindenféle támogatás nélkül, hogy az úgy majd biztos jó lesz, erre... ERRE? Mindez csak látványelem volt, csak azért kellett, hogy a messzeségben lévő sötétségben a sok-sok lángoló kard fénye egyesével eltűnjön, és mindenkire a frász jöjjön. Megérte? NEM.
Szürke Féreg, a Makulátlanok vezére elvágja rohadt sok Makulátlan elől a visszavonulási útvonalat, kvázi halálra ítélve őket. Kösz, gyarapítsuk csak az Éjkirály seregét, úgyis kevesen vannak.
Aztán mindenki, aki egyedül harcol, az bírja órákon át. Érdekes, nem tudtam, hogy Westeroson is vannak szuperhősök. Persze az összes főbb karakter túlélte, még a harcképtelen gané Dany is. Sam is, aki kb. végig csak feküdt egy halom hullán, és SÍRT. Jó tanács: a sírás láthatatlanná tesz a zombik elől.
Brant ott hagyták a fehér fánál, és Theon és emberei védték. Az a pár ember, hogy gondolták, hogy elég lesz?
Ráadásul íjászok voltak, kard nélkül, nem is értem. Én azért oda ennél jóval több embert helyeztem volna, de végül is, úgy tűnik, hogy elég egy assassin is. <<
Jon és Dany a csata elejétől úgy a csata feléig eltűntek. Ott repkedtek a levegőben, vagy álltak egy sziklán, miközben mindenki meghalt. Majd amikor már beszálltak a csatába, csomó zombit megöltek, mégis a végén k***a sok csomó maradt. Ja meg, átmásztak a tüzes barikádon a zombik, és Jonék nem a tűz mellett állókat gyújtják fel, hanem a jóval távolabb lévőket. Miért.
Jon miért dönt úgy, hogy a holtakon keresztül megy az Éjkirályhoz, hogy majd megöli őt? Talán elfelejtette, hogy a bácsi fel tudja támasztani a halottakat?
Ó, igen, el. Úgy tűnik, hogy a forgatókönyvírók is. Na mindegy. Ezután jött Dany, aki leszállt a földre, a zombik KÖZÉ, akik hát perrrsze, hogy nem fognak rámászni a sárkány hátára. Úgyhogy a sárkány is ott hagyta Dany-t, és elrepült a francba, hogy lerázza magáról a zombikat. Jött Jorah és ő meg Dany valahogy túlélték a zombik között, pedig szerintem Dany kardot sem fogott soha életében.
Azon jót kacarásztam, hogy amikor az Éjkirály feltámasztotta a holtakat, akkor a kriptában is feltámadtak a Starkok, és megtámadták az ott elszállásolt harcképteleneket. :"D Na, az egy jó fordulat volt, eszembe sem jutott, de ahogy látom, másnak sem. ^^' *khmJonkhm*
Őőő, mi volt még? Ennyi bullshitet nem egyszerű fejben tartani. A Mormont csaj jó volt, persze mennie kellett, ellentétben a többi felesleges karakterrel. Theon is képes volt egy perccel az Éjkirály vége előtt meghalni. *sigh*
Arya kommandója is kész rejtély számomra. Olvastam, hogy lehet, hogy Bran vargolta bele magát Jon sárkányába (aki tényleg eltűnt valahova), és annak a hátáról ugrott le Arya leszúrni az Éjkirályt. Bár szerintem nem fentről, hanem lentről ugrott, amihez kéne valami magyarázat, hogy hogy nem vette őt észre a félkörben álló holtsereg meg a sok jégkapitány.
És az is érdekes, hogy az Éjkirály máskor azt is észrevette, ha Bran kukkolta őt egy varjún keresztül, most meg azt, hogy valaki hátulról üvöltve ugrik rá, nem, csak túl későn. smh
Kész röhej, hogy hét_szaros_évadon_keresztül építették fel mindezt, hogy egy rész alatt vége is legyen. Bár gondoltam, hogy ez lesz. -.- Ja és láttam az előzetesben, hogy a következő részben Dany serege akkora, mintha soha nem halt volna meg senki, és mindkét sárkány megvan. Yay!